MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A BOSS BEMUTATJA A VO-1 VOCODER PEDÁLT

Az idei NAMM SHOW-n mutatták be a különleges és innovatív VO-1 Vocoder kompakt pedált, amely az emberi hang kifejezőerejének teljes palettáját adja a gitárosok és basszusgitárosok kezébe. Ez a kompakt effekt lehetővé teszi, hogy egy csatlakoztatott mikrofonnal és gitárral egyszerűen hozzunk létre elektronikus énekhangokat, klasszikus talk box hangzásokat és korábban soha nem hallott, új hangszíneket a mai modern zenei stílusokhoz. A Choir móddal gazdag zenekari hangszíneket szólaltathatunk meg bármilyen hangszerrel, mikrofon csatlakoztatása nélkül.

A Vocoder technológia a sokszínű emberi hangon keresztül képes manipulálni a csatlakoztatott hangszer hangját. A billentyűsök már több évtizede használnak Vocodert a szintetizátorok mellett, különleges elektronikus énekhangok megszólaltatásához, miközben a gitárosok és basszusgitárosok számára ez csak korlátozottan volt hozzáférhető. Most azonban egy elemekkel működtethető, egyszerűen kezelhető kispedál formájában fedezhetik fel a Vocoder inspiráló és keretív eszköztárát.

A BOSS csúcstechnológiára támaszkodva, a VO-1 négy üzemmódja olyan hangzásokat kelt életre, amelyek messze felülmúlják más Vocoderek képességeit. A Vintage móddal az elmúlt évtizedek pop és elektronikus zenéjéből ismert Vocoder hangzásokat szólaltathatjuk meg, miközben az Avanced mód vadonatúj Vocoder hangzásokat kínál. A Talk Box móddal a klasszikus "beszélő gitár" hangzásokat érhetjük el a hagyományos talk box összeállíts körüli nyűgök nélkül.  És végül a Choir móddal gazdag és kifejező énekhang textúrák megszólaltatása lehetséges egy közvetlen bemeneten keresztül, mikrofon használata nélkül.            

A gitár, basszusgitár vagy más hangszer a VO-1 6,3mm-es jack bemenetére csatlakoztatható, a Vocoder belső hanggenerátora pedig egy XLR mikrofon bemenetet keresztül szólaltatható meg. A Tone és Color potméterekkel hangszín variációk széles skálája állítható be a kiválasztott módban, a Level és Blend potméterekkel pedig a kimeneti hangerő, valamint a direkt hang/effekt hang hangerő aránya állítható be. Mindezek mellett egy Send és Return aljzat is megtalálható a pedálon, amelyeken keresztül tovább módosítható a gitárhangot, külső effektek csatlakoztatásával.

További részletek a VO-1 Vocoder-rel kapcsolatban:
http://hu.boss.info/products/vo-1/
https://www.youtube.com/watch?v=w5qeXCvrxsg
https://www.youtube.com/watch?v=PfE2Lou4TxI


A BOSS a Roland Corporation egyik divíziója. Története során a BOSS név legendás státuszt vívott ki magának a gitárosok körében és számos piacvezető terméket tudhat magáénak, beleértve kompakt pedálokat, effekt processzorokat, digitális felvevőket, ritmus gépeket, metronómokat stb. További információk: BossUS.com.

 

2016. február 8. 16:56

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA