MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

VIP: ADVANCE AZ AKAI PRO-TÓL

Az Akai Professional a tavaly évben dobta piacra legújabb csúcs kontroller-sorozatát, amelyet magabiztosan Advance névre kereszteltek. A megjelenést nagy várakozás előzte meg, hiszen egy teljesen egyedülálló újdonságot tartalmaz a kontroller: a mellékelt VIP (Virtual Instrument Player) szoftver kivételes felépítése és kivitele eddig soha nem látott vezérlési szabadságot ad a felhasználó kezébe!

Ez a korábban soha nem látott és kihasználható szabadság lehetőséget ad bármely virtuális hangszerünk, bármely preset-jének azonnali irányítására, amiben a hardware színes kijelzője és nyolc nyomógombja, végtelenített forgógombja és velocity- és nyomásérzékeny padja segít. A program, és a VIP-képes hardware kombinációja forradalmasítja a számítógép alapú zeneszerkesztést. A hasonló célt kitűző Native Instruments Komplete Kontrol S billentyűk kizárólag a saját szoftverhangszereivel működik ilyen szinten együtt, így más gyártótól származó hangszereink kevéssé lesznek érdekesek a zenekészítés során. A VIP azonban több, mint 300 különböző VST-hez kínál naprakész mapping-ot.

A teljes VST könyvtárad utolérhetetlen vezérlése

A VIP az első és egyetlen zenei szoftver, amellyel közvetlenül a billentyűzetünkről vezérelhetjük a teljes VST hangszer könyvtárat. Válaszható patch bármely VST-ből, közvetlen hozzáférést kapunk az előre hozzárendelt plugin paraméterekhez, saját preset-et hozhatunk létre, több VST esetén setlist-et készíthetünk és még több funkciót érhetünk el – mindezt egy helyen.

Patch-ek kombinációja, „Multi” létrehozása

A VIP kiterjeszti bármely DAW képességeit a „multi” presetek gyors és egyszerű létrehozásával. Egy multi-ban 8 patch kombinálható egy vagy több plugin használatával. A kiválasztott hangszínek könnyen rétegezhetők, keverhetők és balanszírozhatók egyszerre. A billentyűzetünk felosztása is gyerekjáték a felső és alsó billentyűk megadásával.

Teljes körű tallózás több kritérium alapján

A VIP intelligens patch tallózást kínál a legtöbb VST esetén. Gyorsan megtalálható patch-ek akár hangszertípus, stílus, artikuláció alapján – vagy fedezz fel olyan patch-eket, amelyekről, nem is tudtad, hogy léteznek!

Könnyen elérhető és naprakész VIP Store internetes áruház

Egy új hang hiányzik a produkció következő szintjének eléréséhez? A VIP Store menüpont alatt VST-k, bővítések, és más hangkészletek vásárolhatók a legnagyobb gyártók és híres művészek nevével fémjelezve.

Alap kiszerelésben több, mint 1.000 $ értékű kollekció érkezik a VIP szoftverrel:

Az aktuális, 1.1-es verzió újdonságai:
Új plugin map, többek közt az Omnisphere 2, East West, Vienna és más hangszerekhez
Auto Patch betöltés tallózás során
Átméretezhető grafikus felület nagyobb képernyőkhöz, valamint nagyobb VST interfészek megtekintéséhez közvetlen a VIP szoftverből
Output Routing: Multin belül levő patch önállóan rendelhető külön audio kimenethez
Chords on Pads: az új Pad Learn funkcióval egy dobpadhoz rendelhetünk akkordot
Multi-Keyboard támogatás: több VIP-támogatott billentyűvel dolgozhatunk egy DAW projecten belül (ETXmulti-keyboard)
Többmagos renderelés támogatása a jobb teljesítmény érdekében
Új plugin manager a könnyebb használat érdekében
Auto-tagelés importálás közben: jellemző tulajdonságok automatikus hozzáadása patch-ek manuális importálása során

A jelenleg támogatott, VIP-képes vezérlőbillentyűzetek az Akai Professional Advance 25, 49 és 61 billentyűs változata, valamint a hamarosan forgalomba kerülő Alesis VX 49.

A VIP rendkívül jól felépített és üzembiztos szoftverként több rangos magazin által is kitüntetett az elmúlt évben:Az Akai Professional Advance szériája és vele együtt a kivételes VIP szoftver kipróbálható és megvásárolható a kiemelt magyarországi márkaboltokban: Friendlyhouse – Budapest, Hangszerdiszkont – Győr, Absolute – Budapest, Tajti Music – Budapest, Páko – Budapest.


2016. január 17. 15:00

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA