MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Kreatív lábkapcsoló kispedálokhoz

Manapság óriási divattá vált a pedal-boardok építése. A 80-as, 90-es évek rack alapú gitárrendszereit egyre inkább felváltják a kispedálos, vagy viszonylag kis méretű pedálokat alkalmazó rendszerek. Az ES-8 Effekt-kapcsoló rendszer célja egyszerű és világos: profi és high-end felhasználóknak kínál kreatív megoldást, komplett gitáros-rendszerek vezérlésére. Az új rendszer kifejezetten innovatív, mely a multi-effektekre jellemző flexibilitást biztosítja a kispedál felhasználók számára. Így a rendkívüli változatossághoz jutunk anélkül, hogy bármilyen kompromisszumot kéne kötnünk a hangminőség terén. Az ES-8 egyetlen remek eszközben elhelyezve, kombinálja a flexibilitást és az önkifejezés teljes szabadságát... ennek köszönhetően a kispedálok használata mostantól teljesen új lehetőségeket kínál. A BOSS fejlett technológiájával felvértezett tervezés során fontos szempont volt a színpadi spontaneitás megőrzése és a hangminőség megtartása.

Ez a világ első olyan kapcsoló rendszere, amelyben szabadon állítható a 8 effekt hurokba bekötött pedálok sorrendje – tehát gyakorlatilag teljesen mindegy melyik kispedált, melyik loop-ba kötjük, mert a rendszeren belül, minden egyes memória helyre szabadon választhatjuk a pedálok sorrendjét. Ráadásul a kispedáljainkat sorosan és párhuzamosan is beköthetjük, ami szintén óriási dolog.

Lehetőség van arra is, hogy az úgynevezett 4 kábeles módszerrel behurkoljuk az ES-8-ba az erősítőnk effekt loopját (erre a 8 effekt hurok mellett egy külön loop áll rendelkezésünkre). Ez ugye azért praktikus, mert a torzító pedálokat, a wah pedált vagy a kompresszort az erősítő előfoka elé, a modulációs effekteket pedig az előfok után helyezhetjük el, tetszés szerint.

Az ES-8 rendelkezik control be és kimenetekkel is. Amennyiben a boardba beépítünk egy Delay pedált, amin található Tap Tempo bemenet (pl. Boss DD-7), akkor az ES-8 egyik Control kimenetét összekötve a pedál Tap Tempo bemenetével minden egyes programhelyen megoldható, hogy a program beváltásakor az ES-8 automatikusan „betappelje” a kívánt tempót – ezt impulzusok kiküldésével végzi. Az ES-8 kijelzőjén, minden egyes Patch-nél látható a BPM - pl. 98 -, így akár egyetlen egyszerű DD-7-el megoldható, hogy dalonként változtassuk a tempót – ami korábban csak MIDI-s Delay effektekkel, vagy egy külső lábkapcsolón történő Tappeléssel volt lehetséges.

Ezen kívül még rengeteg dolog megoldható az ES-8 segítségével. Tapasztalatunk szerint, arra a kérdésre, hogy „..és azt meg tudom csinálni, hogy…?” az esetek 99%-ban a válasz „Igen”.

Bővebb infó:

ES-8 MÉLYMERÜLÉS - Mi is ez valójában és hogyan működik? 

A fenti linken egy igen alapos és nagy részletességű bemutató olvasható...

http://hu.boss.info/


 

2016. január 13. 13:35

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA