MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Álmodtam egy világot magamnak

Poptörténeti talkshow Pataky Attilával. November 19-én, csütörtökön 18 órakor kerül sor a Cseh Tamás Program Azok a régi csibészek című poptörténeti beszélgetés-sorozatának következő alkalmára a Várkert Bazárban, a Volt egyszer egy Ifipark… című kiállítás terében. A talkshow vendége Pataky Attila, az EDDA Művek frontembere lesz.

Nevezhető-e zökkenőmentesnek egy vidéki rockzenekar élete a hetvenes évek második felében? Milyen hatással volt (ha volt) a cenzúra az EDDA Művek dalszövegeire? Hogy férhet meg egymás mellett a kőkemény munkásrock és a szocialista társadalomeszmény? Mi történt pontosan az Ifipark lépcsősorának összeomlásakor, az 1980. május 26-i Edda-koncerten? Pataky Attila sok más mellett e kérdésekre is válaszol november 19-én 18 órakor az Azok a régi csibészek című poptörténeti talkshow következő rendezvényén.

A beszélgetést ezúttal is dr. Csatári Bence történész és Poós Zoltán író vezetik majd, a helyszín pedig a Várkert Bazár Déli palotája, a Volt egyszer egy Ifipark… című kiállítás tere lesz. A tárlatot a talkshow vendégei is megtekinthetik.

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az ifipark@varkertbazar.hu e-mail címen lehet.

Az esemény a Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja keretében valósul meg. A korábbi beszélgetések – Trunkos András, Boros Lajos, Németh Alajos, Nagy Feró, Bródy János, valamint Schuster Lóránt szereplésével – videófelvételei elérhetők itt, itt, itt és itt.

A beszélgetés facebook-eseménye pedig itt található.

További információ: 06 20 377 36 27
ifipark@varkertbazar.hu
sajto@cstp.hu


2015. november 11. 18:47

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA