MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

AKG újdonságok 2015

Három nagyon sikeres AKG mikrofont és egy fejhallgatót ismerhetünk meg alábbi írásunkból... 

C314

A világ egyik legsikeresebb mikrofoncsaládjának örökségét hivatott továbbvinni a tavasszal Frankfurtban bemutatkozott új AKG nagymembrános kondenzátormikrofon a C314, mely ideális megoldás minden stúdiókörnyezetben, az otthoni felhasználástól egészen a professzionális felvételi helyiségekig.

A C314 a kategória legjobb zaj- és dinamikatartománya mellett lapos és kiemelkedően lineáris frekvencia átvitelt nyújt. A semleges hangzásnak köszönhetően ez egy tökéletes felvételi mikrofon mely szinte minden körülmény között bevethető.

„A C214 a megjelenését követően az egyik legkelendőbb mikrofonná vált az Egyesült Államokban, mely család most tovább bővül a C314 megjelenésével.” – mondta Erich Gaertner, az AKG termékmenedzsere. „A C314-től még a korábbiaknál is nagyobb sikereket várunk, köszönhetően a rendkívül jó árfekvésnek, sokoldalúságának és a világklasszis hangminőségnek.”

A C314 a nagymembrános kondenzátor mikrofonok családját erősíti olyan híres tagok mellett, mint a C214, a C414 XLS és C414 XLII, melyek egytől egyig vezető szerepet töltenek be a maguk kategóriájában, mint felvételi mikrofonok.

A C314 sztereó párban is kapható.


D112 MK II

Az AKG bemutatta az új D112 MKII lábdob mikrofont, a cég legendás D112-esének utódja. Az MKII tovább erősíti elődje hírnevét, mivel egy vadonatúj flexibilis adaptert kapott, miközben megőrizte hangzásbeli erősségét mely anno az ipari standard státuszba emelte a mikrofont.

„A D112 nagyon jó hírnevet szerzett magának, mint a valaha gyártott egyik legjobb lábdob mikrofon, a rendkívül nagy SPL kapacitásnak, az ütős hangszínnek, és a golyóálló konstrukciónak köszönhetően” – mondta Erich Gaertner termékmenedzser. „Bár a merev szár miatt néha kicsit trükkös volt megtalálni az optimális pozíciót. A D112 MKII bemutatkozásával teljesítettük a tour sound szakemberek kéréseit, miszerint legyen egy sokkal rugalmasabb, csuklós és forgatható felfüggesztő rendszer, mely révén a D112 MKII tökéletesen és könnyedén beállítható a tökéletes pozícióba”.

A D112 MKII kardioid dinamikus mikrofon több mint 160 dB hangnyomást képes kezelni torzítás nélkül. A nagy membrán nagyon alacsony rezonancia frekvenciája révén tömör és erőteljes átvitelre képes a 100 Hz alatti tartományban. A tekintélyes alsó tartományt egy keskenyebb 4 kHz-es kiemelés egészíti ki mely elemi erővel üt át még a legösszetettebb mixeken és leghangosabb színpadi hangzáson is. „Az egyik legfőbb ok amiért a hangmérnökök szeretik a D112-őt, hoy nem szükséges további EQ a tökéletes hangzás kinyeréséhez, csupán fel kell tolni a fédert” – jegyezte meg Gaertner. A teljesítmény további fokozása végett a D112 tartalmaz egy búgást kompenzáló tekercset, mely abszolút minimum szinten tartja a zajokat.

A már jól bevált lábdob mellett a D112 MKII kiváló választás elektromos basszusgitár erősítő és harsona mikrofonozásához is.


D5C / D5CS

Mikrofon melyet kifejezetten az intenzív színpadi használatra terveztek. Ezzel a mottóval mutatta be a Harman csoportba tartozó AKG az új D5C irányított dinamikus mikrofonját, mely a jól ismert és azóta nagy hírnévre szert tett D5 irányítottabb kardioid karakterrel rendelkező változata, ugyanazzal a megbízhatósággal és hangminőséggel.

„Megjelenése óta, a D5 világhírnévre tett szert köszönhetően a rendkívül strapabíró kialakításnak és a csúcsteljesítménynek mely révén bármely színpadon megállja a helyét.” – mondta Erich Gaertner az AKG termékmenedzsere. „A D5C tovább erősíti ezt a képet és további opciót kínál az élő vokál alkalmazásokhoz.”

A kardioid karakterisztikának köszönhetően a D5C az elölről érkező hangokra a legérzékenyebb, a hátsó irányból belépőkre szinte alig. A kapszula megbirkózik akár 160 dB-es hangnyomással is, míg a mechanikai zajok elnyelése megbízható teljesítményt garantál. 

A D5C kapcsolós változatban is elérhető D5CS néven.


K181 DJ Ultimate Edition

Az AKG szürke-fekete DJ fejhallgatója a K181 DJ egyáltalán nem szorul bemutatásra. Sokkal inkább az utódja, mely homogén fekete színben a 2015 Pro Light & Sound Show-n pompázott először. A továbbfejlesztett utódmodell a K181 DJ Ultimate Edition nevet kapta és elsősorban professzionális DJ illetve klub környezetben történő használatra tervezték.

A K181 DJ UE teljesen zárt kialakítású és egy rendkívül erős, 50mm átmérőjű kapszulát tartalmaz, mely elegendő teljesítményt biztosít még a legnagyobb PA rendszerekhez is, elsősorban PFL behallgatáshoz.

A korábban is alkalmazott mélyhang kiemelés ezúttal is a DJ-k segítségére lesz, hogy a leghangosabb környezetben is tökéletesen hallhatóak legyenek a mélyfrekvenciás tartományok, miközben a spirálkábel jóvoltából teljes mértékű mozgás szabadságot élvezhetnek a pultban, anélkül hogy rálépnének a kábelra.

„Az új K181DJ UE fejhallgatók a DJ vásárlóink visszajelzései és igényei alapján került kifejlesztésre” – mondta Philipp Schuster az AKG termékmenedzsere. „A partnereink visszajelzése alapján rendkívül magas az igény a pultban történő szabad mozgásra, a nagyteljesítményű kapszulára, és az erős mélyfrekvenciás reprodukcióra. Úgy gondolom a K181 DJ UE tökéletesen megfelel ezeknek a követelményeknek, sőt!”

A K181DJ UE megjelenésével a K181 DJ és a K81DJ lekerül a termékpalettáról.

 

BERTAUDIO
6000 Kecskemét, Nyíl u. 23.
Tel: (76) 500 600
E-mail: bertaudio@bertaudio.hu
Web: www.bertaudio.hu
MIcrosound Kft.
1091 Budapest Üllői u. 79.
Tel: (1) 215 55 80
E-mail: microsound@microsound.hu
Web: www.microsound.hu
Global Hang- és Fénytechnikai Szaküzlet
7622 Pécs, Somogyi Béla u. 9
Tel: (72) 532 440
E-mail: info@globaltek.hu
Web: www.globaltek.hu

2015. november 2. 16:18

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA