MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Ők a Cseh Tamás Program új évadának első sikeres pályázói!

Harminc induló zenekar és harmincnégy koncerthelyszín nyert támogatást...

Az NKA Cseh Tamás Program fővároson kívüli klubok támogatására, illetve induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítésére, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására írta ki első pályázatait a 2015-2016-os évadban. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma harminc tehetséges együttes és harmincnégy vidéki klub támogatása mellett döntött. A sikeres pályázatot igazoló elismeréseket Krucsainé Herter Anikó, az NKA Igazgatósága főigazgatója, Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, valamint Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője adta át az Akvárium Klubban 2015. október 20-án.

Az ünnepélyes eredményhirdetés egy tavalyi támogatott zenekar, a Lóci játszik, illetve az egyik idei sikeresen pályázó előadó, Szeder (Szeder-Szabó Krisztina) közös produkciójával indult. Ezt követően Doncsev András egy Keith Richards gyerekkönyvében foglalt anekdotára utalva azt mondta: „mi nem a hangszert akarjuk mindig magasabbra rakni, hanem a színvonalat.” Kiemelte, hogy a sikeres pályázók magas szakmai színvonalú produkciójukkal érdemelték ki a támogatást. Elmondta, hogy a Cseh Tamás Program ebben az évadban 960 millió forintból gazdálkodhat, melyből 700 millió forint a nyílt pályázati keret. 100 millió forint jut a Cseh Tamás Programiroda működtetésére, a fennmaradó összeget pedig a tervek szerint egy könnyűzenei képzést célzó pilotprogramra fordítják annak érdekében, hogy minél több iskolás megszeresse a zenét. Az alelnök felhívta rá a figyelmet, hogy két újabb pályázatot írtak ki a Cseh Tamás Program két alprogramja keretében: az előzenekaros felállásokat támogató, valamint a helyi és közösségi médiumokat támogató alprogram pályázatait 80-80 millió forintos kerettel. A pályázatok benyújtási határideje 2015. november 11-e.

Bajnai Zsolt, az Ideiglenes Kollégium vezetője gratulált a támogatottaknak, és arra biztatott minden jelenlévőt, hogy figyeljék a kiírásokat és pályázzanak, hiszen a Cseh Tamás Program alprogramjai sokféle lehetőséget biztosítanak. A nyolc alprogamon felül a már említett könnyűzenei képzést támogató alprogramon kívül felvetette egy zeneszerzői alprogram indításának tervét is. Az eseményt a Mongooz and the Magnets, az egyik sikeres pályázó kezdő zenekar produkciója zárta.

A pályakezdő előadók, zenekarok kategóriájában összesen 347 pályázat érkezett az augusztus 3-i határidőig. Közülük a leendő mentorokból és az Ideiglenes Kollégium tagjaiból álló szakmai zsűri 78 zenekart hallgatott meg szeptember 27-30. között. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium a színvonalas pályázatok és előadók miatt úgy döntött, hogy a tervezett 25 helyett 30 pályázót támogat összesen 59.219.832 forinttal. A tavalyi évhez képest újdonság, hogy az induló előadók kép- és hangfelvétel elkészítése mellett koncertezésre is fordíthatják az elnyert összeget.

A sikeres pályázók a 2015-2016-os évadban:

Twentees
Tha Shudras
The Devils Trade
Magidom
Bognár Szabolcs
Junkie Jack Flash
Nyilas Reni and Ők
Garamvölgyi Dániel (Seaside Project)
Anton Vezuv
Diggieman Live
Uzipov
The Immigrants
Hello Hurricane
StabilFrazír
Szatmári Juli és zenekara
Köles Eliza
Saverne
IAMYANK
Organism
Éva Presszó
Mörk
Planet Void
Csaknekedkislány
Császári PillanatmŰvek
Stahl Barbara
The SoulClap Band
Szeder
Face Today
Mongooz and the magnet
Run Over Dogs


A vidéki könnyűzenei klubok zenei programjainak támogatására kiírt pályázat célja, hogy a fővároson kívül olyan könnyűzenei koncerthelyszínek működjenek, ahol élőzenei koncertet vállaló előadók rendszeresen felléphetnek. Az Ideiglenes Kollégium felhívására 73 pályázat érkezett, amelyek közül végül 34 részesült összesen 84.000.000 forintos támogatásban. A koncerthelyszínek azt vállalták, hogy 16 különböző együttes önálló koncertjét rendezik meg. A sikeres pályázók között olyanokat is találni, akik a tavalyi évadban is sikerrel pályáztak a Cseh Tamás Program Klubtámogató Alprogramjára.

A sikeres pályázók a 2015-2016-os évadban:

Agora Kulturális Központ
Bálint Ágnes Kulturális Központ
Club 68 Café
Csabagyöngye Kulturális Központ
Debreceni Egyetem klubjai
Dharma Klub
E78
Egri Kulturális és Művészeti Központ
Est Café
Expresszó Klub
Fehérgyarmati Művelődési Központ
Fezen Klub
Fröccs
Gödör Klub
Hang- ár Music Pub
Hangár Music Garden
Helynekem

Szombathely
Vecsés
Nyírbátor
Békéscsaba
Debrecen
Debrecen
Pécs
Eger
Pécs
Veszprém
Fehérgyarmat
Székesfehérvár
Kiskőrös
Eger
Kaposvár
Sopron
Miskolc                                            

Jászberényi Mozi
JATE Klub
Keresztury Dezső VMK PopUp Café
Madách Imre Művelődési Központ
Madách Mozi
Nappali Bár
Park Music Hall
Rómer- ház
Roncsbár
Rongy kocsma
Roxxy Café
Rugby Hotel
Stop- Shop
SVT- Ady Pince
Tiszapart Mozi
Trafó Club
Zebra Club 

Jászberény
Szeged
Zalaegerszeg
Vác
Balassagyarmat
Pécs
Győr
Győr
Debrecen
Szeged
Tatabánya
Székesfehérvár
Kapuvár
Salgótarján
Szolnok
Gödöllő
Szarvas


2015. október 21. 11:01

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA