MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

AZ INTERTON EGYETEM 2015 TÉMÁIBÓL

Rövid összefoglalás az INTERTON Egyetem 2015 előadásainak témáiból. Az előadások időpontjait, az INTERTON Egyetem programját - a végleges időrend kialakítása után - hamarosan közöljük!

Miért éppen GROUPAMA Aréna?
Mert egy stadionban a mai audiovizuális eszköztár döntő része megtalálható és ezek rendszerbe integrálhatók. Az előadás sorra veszi a 2015-ös Interton Egyetem tematikáját és megmutatja, hogy ezek hogyan kapcsolódnak egyetlen egésszé egy stadion esetén, de nem csak stadionokra alkalmazható módon.

Előadó: Balogh Géza, ügyvezető-tulajdonos INTERTON Group

Felértünk a digitális csúcsra?
'Nemrég a Yamaha bemutatta új zászlóshajóját, a RIVAGE PM10 digitális keverőpultot. Ennek apropóján, talán szubjektív módon, de megpróbálunk válaszolni a feltett kérdésre, felvázolva az analóg és digitális keverőpultok fejlődési történetét, hangmérnöki szemmel megvizsgálva hol tartunk most, mik a kialakult trendek (standardok), érdemes-e tovább fejleszteni, mi lehet a jövő. És lesz egy kézzel fogható PM10 mintapéldány is...

Előadó: Fekete Gábor, műszaki menedzser – Yamaha specialista INTERTON Group

Hogyan lesz a beszéd érthető (vagy érthetetlen...)
Beszédérthetőség kérdése elméleti és gyakorlati oldalról. Néhány alapelv, egy kevés képlet. Mi az STI és hogyan javíthatunk rajta.

Előadó: Horváth Zoltán, főmérnök INTERTON Group

Informatika mindenek felett! Vagy alap?
Minden mindennel összefügg. Illetve manapság össze van kötve az informatika által. Legyen szó koncertről, gigászi épületkomplexumról, több hektárnyi területet lefedő élményparkról, az audiovizuális jelek átvitele, ill. azok kezelése, vezérlése és távfelügyelete ma már az informatikai hálózaton keresztül valósul meg. Az előadás rövid betekintést nyújt az informatika világába, mire kell figyelnünk, mit kell tudnunk és mire használhatjuk ezt a megkerülhetetlen technológiát.

Előadó: Szabó Péter, portfólió menedzser T-Systems Magyarország Zrt.

Ne kíméljetek!
Yamaha PM10 és QSC Q-Sys hálózati audio rendszer. Ezen két rendszer lelki világába engedünk betekintést, két külön teremrészben, párhuzamosan. Nem kell kímélni őket, a Yamaha és az INTERTON Group mérnökei állnak majd a kérdések záporában, megmutatják, mire képesek ezek a csúcstechnológiák, élőben kipróbálhatók lesznek az eszközök.

Előadó: Ruben van der Goor, Robert Jurik, Yamaha Music Europe. Horváth Zoltán és Molnár Balázs, INTERTON Group

Teremakusztika módosítás: varázslat vagy valóság?
Tényleg megváltoztathatjuk egy gombnyomással egy terem akusztikáját? Ebben a tömény, de érdekfeszítő előadásban ez is kiderül. Megvilágítjuk a működés akusztikai és elektroakusztikai alapjait, megmutatjuk miért és mire jó ez a technológia, kik és hol használják a világban.

Előadó: Dr. Balogh Géza Interton Kft alapító, INTERTON Group

Közvetítés a média világából
A közvetítéstechnológia vagy más néven broadcast az audiovizuális világegyetem egyik legkomplexebb területe, szinte naponta változik, fejlődik. Melyek a fő irányok, tendenciák? 4K vagy 8K vagy még több k? iPhone vagy broadcast kamera? És akkor még nem beszéltünk a gólbíró rendszerről, spidercam-ről, játékelemző rendszerről, stb. De az előadáson fogunk!

Előadó: Koscsó Ferenc, Pro Tech Kft.

LED falak technológiája, alkalmazási módjai

Előadó: Tim Grønbech, Expromo Europe


2015. október 20. 08:51

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA