MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

dbx/Crown

A dbx goRack™ egy rendkívül könnyen használható miniatűr rendszerprocesszor, mely segítségével minden PA rendszer gyorsan és egyszerűen optimalizálható a lehető legjobb hangminőségre. A goRack a nagy elismerésnek örvendő DriveRack széria legújabb képviselője. A végletekig letisztult és leegyszerűsített formavilág révén ez a kis karcsú és kompakt eszköz elfér a tenyerünkben is... A 2015-ös frankfurti PLS Show-n a Crown sem maradt új termék leleplezése nélkül, bemutatkozott ugyanis a sokoldalúságáról és megbízhatóságáról is jól ismert elérhető árkategóriát képviselő XLS sorozat immáron negyedik generációja mely ezen belül már a második mely a Crown forradalmi DriveCore™ chipjeit tartalmazza. 

dbx DriveRack goRack

„A dbx goRack a piacvezető DriveRack széria minden esszenciáját magába foglalja egy teljesen megfizethető és végtelenül egyszerűen használható processzor formájában” – mondta Jason Kunz, a dbx PA valamint Recording&Broadcast termékmenedzsere. „A goRack bemutatkozásával a zenészek mostantól bárhol és bármikor jelentős mértékben javíthatják a PA rendszerük hangzását”

A goRack számos jelfeldolgozó algoritmust bocsájt rendelkezésünkre: EQ, kompresszor, AFS gerjedésgátló, szubharmonikus szintézis a mélyfrekvenciás átvitel fokozására stb. A leggyakrabban használt jelformáló komponensekhez 5 gomb segítségével férünk hozzá, valamint egy nagyméretű tekerőgomb révén pedig a paraméterek állítására nyílik lehetőség, beleértve a 20 különböző zenei stílus alapján elkészített 31 sávos grafikus EQ beállításokat is. A goRack-ben található kompresszor a világhírű és elismert dbx 163X alapjaira épül. Emellett rendelkezésünkre áll egy dupla mikrofon előerősítő, kapcsolható mikrofon/vonal szintű érzékenységgel, valamint egy AUX bemenet, és oldalankénti Left-Right hangerőszabályzó.

A goRack a keverőpult és az erősítő közé fűzhető be a jelláncolaton belül a sztereó ki- és bemeneteknek köszönhetően, mely XLR és 6.3mm-es jack csatlakozón keresztül is lehetséges. Az eszközt egyéni fellépők akár különálló dinamika processzorként is használhatják. 

Crown XLS DriveCore 2

A kétcsatornás XLS DriveCore 2 sorozat továbbfejlesztett jellemvonásai közé tartozik a még sokoldalúbb DSP processzor mely mostantól band pass szűrőkkel is rendelkezik, a választható bemeneti érzékenység, a távolról is vezérelhető tápegység, és a vadonatúj elegáns stílus.

Az új széria az elődhöz hasonlóan 4 különböző teljesítményű modellel érkezik: XLS 1002, XLS1502, XLS2002, és XLS2502, 350 W – 775W csatornánkénti teljesítménnyel 4 ohmos, és 1100 W – 2400 W hídba kapcsolt teljesítménnyel szintén 4 ohmos illesztéssel. Az XLS Drivecore 2 új teljesítmény-ár standard létrejöttét jelenti ebben az árkategóriában: a Crown exkluzív DriveCore áramköre ugyanis a nagy teljesítmény, a kivételes energiahatékonyság, és a pehelysúly egyedi kombinációja. (Az erősítők kevesebb, mint 5kg nehezek!)

„Az XLS széria mára az iparág igáslovaként ismert, a legújabb generáció bemutatkozásával pedig minden eddiginél szélesebb körben válik alkalmazhatóvá legyen szó PA, vagy installációs hangosításokról.” – mondta Craig Lambrecht a Crown Audio Üzleti Szegmens menedzsere. 

Az újonnan integrált, mindkét csatornán alkalmazható teljes sávszélességen használható szűrők segítségével még precízebb DSP hangolásra nyílik lehetőség, mivel az előzőekben csupán egyszerűsített alul- és felüláteresztő szűrők segítségével finomíthattuk a hangzást és a hangszíneket. Az erősítők előlapi kijelzése (kivéve a hő- és túlvezérlés kijelzőket) mostantól tetszés szerint teljesen kikapcsolható így sötétebb helyekre is elhelyezhető bármely modell. Továbbá az 1.4Vrms érzékenység mellett mostantól 0.775 Vrms érzékenység is választható a bemeneteknél, így még szélesebb körben alkalmazhatók, és akár teljes teljesítményen is hajthatók az erősítők. 

Az XLS Drivecore 2 erősítők tápegysége távolról is vezérelhető, így akár nagyobb távolságról is ki- és bekapcsolhatók. Az új LCD kijelző elalvás ideje is szabályozható mostantól, mely időt a felhasználó határozhatja meg. Az XTi sorozatból megismert biztonsági beállítások is alkalmazásra kerültek mely révén teljesen letilthatók az előlapi kezelőgombok. A menü egy egyszerű gombkombináció lenyomásával zárható le és oldható fel. Ezen felül újdonság még a gyári beállítások visszaállítása funkció is. 

Az egyes modellek teljesítménye (4 ohm / csatorna):
XLS1002: 350W
XLS1502: 550W
XLS2002: 650W
XLS2502: 775W

A felsorolt teljesítményekről a Crown D-osztályos Drivecore moduljai gondoskodnak melyek körülbelül egy amerikai postai bélyeg nagyságúak, és tartalmazzák az erősítő meghajtó és kimeneti fokozatát valamint számos más audio funkciót is, melynek eredménye egy elképesztően hatékony és gazdaságos működtetés mely megfelel a Harman GreenEdge™ környezetvédelmi kezdeményezésének. Mind a négy típus 2U helyet foglal a rackben. 

A DriveCore 2 erősítők 2,4 és 8 Ohm-os illesztéssel is használhatók, hídba kapcsolt üzemmódban 4- és 8 ohmos illesztés a megengedett. A hangszórók védelméről az XLS DriveCore 1 sorozatban bemutatkozott Peakx limiterek gondoskodnak. A bemeneti oldalon szimmetrikus XLR, 6.3mm-es jack és RCA csatlakozók is megtalálhatók, a kimeneti oldalon Speakon® és érintésvédett csavaros csatlakozók állnak rendelkezésre.

BERTAUDIO
6000 Kecskemét, Nyíl u. 23.
Tel: (76) 500 600
E-mail: bertaudio@bertaudio.hu
Web: www.bertaudio.hu
MIcrosound Kft.
1091 Budapest Üllői u. 79.
Tel: (1) 215 55 80
E-mail: microsound@microsound.hu
Web: www.microsound.hu
Global Hang- és Fénytechnikai Szaküzlet
7622 Pécs, Somogyi Béla u. 9
Tel: (72) 532 440

2015. október 18. 17:17

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA