MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

VÁLASSZ FEGYVERT: ÚJ AKAI PRO MPD2 SZÉRIA

Az Akai Pro 2015 nyarán meglepetésszerűen jelentette be MPD szériája megújítását. Az új modellek szépek és jók is, sok remek új tulajdonsággal lettek felvértezve. Ezeket tekintjük át most.

MPD 218, MPD 226 és MPD 232

Az Akai Pro bombameglepetése a teljesen megújult MPD széria: a világ legnépszerűbb pad kontroller sorozatának mindhárom tagja fantasztikus újdonságokkal kecsegteti a leendő felhasználókat.

A gyártó hangsúlyozza, hogy az elmúlt hat évben a felhasználók tapasztalatait és igényeit vették alapul, hogy a már-már klasszikusnak mondható szériát a lehető leginkább naprakésszé varázsolják.

Az eredmény egy széleskörűen alkalmazható, felhasználóbarát kontroller család, az Akai Pro termékkínálatának ékkövei!

Mindhárom modell közös jellemzője az ultra-érzékeny, vastag kialakítású, eredeti MPC padokkal szerelt, háttérvilágított kezelőfelület, ami utolérhetetlen játékélményt és interakciót eredményez.

Az egyéb vezérlőelemek sora is jelentősen bővült, már a legkisebb modell (MPD 218) is hat forgógombot kapott, nem is beszélve a nagyobb modellek (MPD 226, MPD 232) kontrol-arzenáljáról és a prémium billentyűzetekről (MPK2, MAX sorozat) ismert, részletes információkat és beállítási lehetőségeket közlő kijelzőről.

Igazi meglepetés a csúcsmodellben beépítésre került sequencer, amivel igazán változatos és összetett ritmusokat hozhatunk létre játszi könnyedséggel, az egérrel való kattintgatás helyett.

A PC/Mac USB MIDI kapcsolat mellett iOS kompatibilitás is beépítésre került, ami az Apple Camera Connection Kit segítségével valósítható meg.

Hab a tortán a hozzáadott tartalom: 400 USD értékű szoftvercsomag, a SONiVOX tálalásában, jelen esetben a Big Bang Drums és Big Bang Cinema készletek – a kiváló instrumentek segítségével domborít igazán a készülék precizitása.

Jó Akai Pro szokás révén egy Ableton Live Lite is mellékelt, így azonnal elkezdhetjük a munkát akkor is, ha még nem rendelkezünk DAW szoftverrel.

A kiterjedt szolgáltatásokat nyújtó Preset Editor azoknak nyújt tökéletes megoldást, akik esetleg egyéb MIDI-képes eszközüket szeretnék megszólaltatni a vezérlő segítségével.

Kiemelt magyarországi forgalmazók: Absolute, DJ Store, Eldorádó, Global DJ-Shop, Hangszerdiszkont, Páko, Tajti Music


2015. október 15. 05:39

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA