MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

FEKETE ÉS KRÓM – ERŐ ÉS SZÉPSÉG

Mit lehet még tenni egy digitális pulttal, amelyik könnyű, kisméretű, és jól is szól? Ellátni egy őrületes facelifttel, hogy ne csak a színpadon tudjanak csajozni a zenészek, hanem a klub hátsó homályában a hangmérnök horgára is akadjon valami. Na, ez a Qu Chrome! És nem csak ez. Régi dolog ez kérem: a fekete-króm összeállítás mindent visz a rakendrollban...

Az Allen & Heath a most útjára indított Qu Chrome sorozatban nem elégedett meg a talmi csillogással. Jelentős frissítést kaptak a Qu sorozat kompakt digitális keverői, mint például az új, kulcsfontosságú automatikus mikrofon keverő, audio spektrumanalizátor, kiegészítő monitor mixek, és új funkciókat kapott a Qu-Pad app is.

Az új Automatikus mikrofon keverő (AMM) funkció segít a mérnöknek több mikrofon bemenet szintjét kezelni, vagy például prioritásokat biztosítani. AMM elengedhetetlen olyan hangosításoknál, mint például konferenciák, találkozók és vitafórumok, ahol számos mikrofont használnak egyszerre. Mi mégis sikerrel csökkenthetjük a háttérzajt, és minimálisra szoríthatjuk vissza a gerjedést!

Egy új fegyver a spectrogram, polgári nevén Spektrumanalizátor, vagy RTA. Ez egy gyors, vizuális eszköz, mellyel a problémás frekvenciákra vadászhatunk, hogy megszüntessük a kialakuló gerjedést, megszelídítve a vad teremakusztikát.

Qu v1.8 Chrome firmware is megnyitja a lehetőségét, hogy több monitor mixet használjunk azáltal, hogy a Stereo Groups-t kell kapcsolni a MIX módban. Ez maximális számú különálló monitor utat eredményez: a Qu-24-nél 9 db (4 mono, 5 sztereó), és a Qu-32-nél és a Qu-Pac-nél  11 db (4 mono, 7 sztereó). Ezáltal alkalmassá tették arra, hogy dedikált monitor keverőnek is használható legyen.

Minden új Qu-16, Qu-24 és Qu-32 modellre is jellemző ugyanaz a magas kontrasztú fémes felület a forgógomboknál és fader sapkáknál, mint a prémium GLD Chrome sorozat esetében, amely optimális láthatóságot biztosít gyenge megvilágítás mellett, és fokozott tapintási érzést ad a sötétben.

A Qu-Pad applikáció még további beavatkozási és ellenőrzési funkciókat kapott, mint például a távirányító az AMM (automatikus keverő) beállításához. A Qu-Pad egyik legfontosabb applikációja a számos lehetőség közül a Qu-You személyi monitorrendszer vezérlő.

Természetesen az eddig megszokott Qu szolgáltatások mind-mind rendelkezésre állnak, így a Qu Chrome páratlan megoldást nyújthat egy konferencián éppúgy, mint Front vagy Monitor keverőként egy rock koncerten.

Hermann János


2015. október 9. 17:45

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA