MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Véget ért a Budapest Music Expo

Vasárnap este véget ért a tizedig Budapest Music Expo kiállítás. A rendezvényt mintegy 40 ezren látogatták meg, akik több tízezer hangszert is kipróbálhattak. A szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) kiosztotta az Öröm a Zene Díjakat. Elismerésben részesült többek közt Both Miklós és Gotthard Mihály gitárosok.

A korábbi évekhez hasonlóan a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ ’A’, ’B’ és ’C’ csarnokában három napon át hömpölygött a tömeg. A rengeteg zenész, gyermek, család, kisebbek és nagyobbak több tízezer hangszert próbálhattak ki. A sláger ezúttal is a gitár, a dob és a szintetizátor volt a látogatók körében. Közel 300 zenei esemény, koncert, hangszerbemutató és dedikálás is színesítette a programokat. Sokan voltak kíváncsiak a Póka Egon Experience és az Ozone Mama fellépésére, Lukács Peta (Bikini), Alapi István (Edda) és a Budapest Electric Bass Band hangszerbemutatójára. A Tankcsapda másfél órán át dedikált, az Ektomorf koncertjére pedig akkora volt az érdeklődés, hogy nem fértek be az emberek a ’C’ csarnokos helyszínre.


A HANOSZ idén is átadta az Öröm a Zene Díjakat – összesen 11 kategóriában – olyan személyeknek, akik elkötelezettek a hangszeres-élőzene mellett, és sokat tesznek annak népszerűsítéséért, valamint az idei évben is kiosztásra került a Budapest Music Expo különdíjas terméke díj is.

Az év különdíjasa Pálfi József, az év zenésze Both Miklós, az év helyszíne a Kobuci Kert, az év zenepedagógusa Balogh Gábor, az év felfedezettje Gotthard Mihály, az év hangmérnöke Korsós András, az év hangtechnikusa Gellért Krisztián, az év világosító és látványtechnikusa Madarász János, az év hangszerjavító műhelye a Fender Márkaszerviz, az év zenei újságírója Andrásik Remo lett.

A Budapest Music Expo különdíjas terméke pedig a Sigma DMC-15E HUN1

A Budapest Music Expo-n zárult az Öröm a Zene tehetségkutató is. Az 580 jelentkezőből 16 döntős mutatta meg magát a három nap alatt. Harmadik helyezett lett az Aylen’s Fall, második helyen végzett a Mongooz and the Magnet, a tehetségkutatót pedig a Junkie Jack Flash nyerte, így övék lett az 1 millió forintos fődíj.

A következő Budapest Music Expo 2016. október első hétvégéjén lesz. 

Fotó: Kalocsai Richárd

2015. október 5. 17:57

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA