MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A dal rólunk szól, az életünkről - Let It Go

“A dal rólunk szól, az életünkről. Arról, hogy ismerjük fel azokat a helyzeteket, amikor egyszerűen csak el kell engedni dolgokat, hogy teret adjunk az újnak. Attól nem vagyunk rossz emberek, hogy a nyertesek csapatában szeretnénk játszani” –nyiltakozta Pákai Petra.
A közönségkedvenc “Nem tudtam”, a “Szívhang” és a “Mozi” után a Patché (Pákai Petra és Cséry Zoltán) felvette legújabb, “Let It Go” című dalát, amelyhez a Hunnia Records jóvoltából videoklip is készült. Ez a nóta a Patché első angol nyelvű dala, a szöveget Pákai Petra írta, Zoli pedig pedig a hangszerelő s a zeneszerző. A klippremier kapcsán kaptuk „ceruzavégre” a zenekart.

Egy évesek lettetek, mi minden történt ezalatt?

Patché: Számos BJC-s koncerten vagyunk túl, eddig 3 klipünk landolt a világhálón. A közönség szeretete és a csapat, akikkel ezeket a sikereket megvalósítottuk, lehetővé tette hogy az álmokból tények legyenek. Nagyon kemény munkával hajtjuk és inspiráljuk egymást. Az ismert zenei oldalakon (Deezer,i-Tunes) az összes dalunk fent van, elérhető, köszönet emiatt a PREMIER RECORDS-nak. Készítettünk remix-et a közönségkedvenc "Nem tudtam"c. dalunkra is. Szóval nem unatkoztunk.

Új dalotokba, a "Let It Go"-ba is belecsempésztétek a patché-s fűszereket. Mi a titok?

P: Minden dalunkban van egy kis izgalom. Az új dalban van egy kis goa-s betét a végén. Spirituális muzsika a miénk, s a dal vége a kitörés, a kifakadás. Kell ez, imádják az emberek a lázadást, persze pozitív értelemben. 

Meséljetek a dal születéséről, hangszerelésről, klipről!

P: Ennek a dalnak Petra írta a szövegét, ami új jelenség a zenekar életében. A hangszerelésre egy KORG vas inspirált minket, ami a KORG KROSS, de az M3-ból is tekertünk ki soundokat. A klipben fel is tűnik a kis piros szörny. A videót egy 4K Black Magic kamerával rögzítettük, ami a HD négyszeres részletgazdagságára képes. A HUNNIA RECORDS vezetője, Hunka Róbert rendezte a klipet és Józsa Ferenc volt az operatőr. Meg kell említsem Csobánczi Pétert és Vígh Arnoldot, akik a stúdiómunkákban segítettek.

Legközelebbi koncert?

P: Szeptember 28-án játszunk a Budapest Jazz Club-ban, ahol nyilvános klipvetítés is lesz, meg más meglepetés,elvégre szülinapi buli. Várunk mindenkit szeretettel. Ami még fontos, hogy október 4-én 14h-tól a Music Expo-n is feltűnünk majd. Hangszerbemutató is lesz, meg Patché dal is elhangzik majd.

A Patché facebook oldala:
https://www.facebook.com/patcheband


2015. szeptember 30. 12:42

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA