MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Kábelbarát körkép az Elimex palettáról...

Az eheti igen-igen hasznos kiegészítőket bemutató írásunk tárgya nem más, mint a kábelezés. Szó lesz benne a kábel hibakereső, azaz kábel teszterről, a  kábeltaposás védőkről, az installációs dobozokról és kábelrendezőkről, valamint a kábelek szállításának és tárolásának legbiztonságosabb módjáról, a kábeldobok használatáról.

Kábel teszterek

A leggondosabb használat mellett is előfordulhat, hogy valamelyik kábelünk meghibásodik. A hiba okának, helyének meghatározását könnyíti meg a kábel hibakereső, azaz kábel teszter.

Van egyszerű változat alapfunkciókkal és sokféle csatlakozási lehetőséggel, nagyszerű változat kibővített szolgáltatásokkal és még több csatlakozóval, valamint professzionális célokat szolgáló megoldás, melynek része a kábelvizsgáló funkció.

Természetesen a kábel tesztereket nem csak akkor használhatjuk, ha már megtörtént a baj, hanem vezetékek készítésénél, csatlakozók felszerelésekor ellenőrzési célokra is kiválóan alkalmazhatók.

Részletes ismertető és vásárlás: Kábel teszter

Kábelvédelem

A színpadtól az ipari alkalmazásokig, az élet minden területén jelentkező feladat az ideiglenesen lefektetett kábelek védelme. A megoldás szó szerint a földön hever, különféle telepíthető kábeltaposás védők formájában.

A moduláris, tetszőleges hosszban és irányban kiépíthető kábelvédők biztonságot jelentenek a gyalogosok számára (nem botlanak el a lefektetett vezetékekben) és megóvják az érzékeny kábeleket a járművek áthajtása során esetlegesen keletkező kártól, a berendezések kapcsolatát sem veszélyezteti a kábelszakadás/törés.

Az igényeknek megfelelően egyszerűbb, néhány kábel védelmét szolgáló taposás védőtől a robusztus, akár teherautó áthajtását is elviselő több kábelcsatornás eszközig terjed a választék.

Részletes ismertető és vásárlás: Kábelvédők

Installációs dobozok, kábelrendezők

Az Elimex saját gyártmányú kiegészítőket kínál a stúdióépítéssel foglalkozó vásárlóknak. A felhasználók kisebb nagyobb rendszerek telepítésénél, kábelek kifejtésénél vehetik hasznát a dobozoknak, kábelrendezőknek és egyéb mechanikáknak.

A moduláris padló- és fali dobozok többségét raktárról azonnal, vagy rövid határidővel szállítani tudják, ezen kívül egyéni elképzelések megvalósításában is partnerek.

Részletes ismertető és vásárlás: EX-WB

Kábeldobok

A kábelek szállításának és tárolásának legbiztonságosabb módja a kábeldob használata. Érdemes az adott kábel típusához, átmérőjéhez és hosszához igazodó kábeldobot választani, hiszen így biztosítható a szakszerű felcsévélés, valamint a törésmentes tárolás.

Nem elhanyagolható szempont az a kényelem és gyorsaság sem, amit a kábeldob biztosít a munkavégzés során. A jól megválasztott kábeldob így nem csupán a munkaerőt, de a pénztárcát is kíméli…

Részletes ismertető és vásárlás: Kábeldobok

2015. szeptember 11. 18:57

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA