MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A Zeneszöveg.hu bemutatja...

Dallamos Villamos - A 4-es villamos vonalán. 2015. szeptember 12. szombat, 14.00. Egy délután, amikor a magyar daltól hangos a körút!

5 évvel ezelőtt a Magyar Dal Napja beharangozó eseményeként először indult útjára a Dallamos Villamos. A rendhagyó járaton egész délután élő zene mellett utazhat a nagyközönség, megismerkedve a fiatal tehetséges zenekarokkal és a Budapesti Közlekedési Vállalat egy egészen új arcával is. Idén a Zeneszöveg.hu szervezésében kerül megrendezésre az esemény. A hagyományokhoz hűen a 4-es vonalán járó nosztalgia szerelvény mindkét kocsijában fiatal muzsikusok utaznak majd, akik végállomástól végállomásig vadonatúj, valamint ismerős dalokkal szórakoztatják a közönséget. A villamosra érvényes jeggyel vagy bérlettel bárki felszállhat, így plusz költséget sem jelent az utazóknak. Az exkluzív helyszín és közvetlen hangvételű rendezvény a lehető legközelebb hozza a magyar zenét az emberekhez és ez az örömzenélés mind a fiatalabb mind az idősebb korosztálynak lehetőséget nyújt újabb arcát megismerni és felismerni a hazai minőségi zenének. Emellett idén is kiadásra kerül a „Zeneszöveg kiskönyv” melyben dalszövegek és további érdekes információk szerepelnek a rendezvénnyel és a fellépőkkel kapcsolatban. Több, mint 16 zenekar cserélődik majd ezen a vonalon, ahol délután 14.00-kor kezdődnek a koncertek és este 21.00 után fejeződnek majd be.

Egy irányban általában 300 fő körül van azok a száma, akik találkoznak a rendhagyó járattal. Vannak, akik egész délután együtt utaznak velünk, a többi utas a zenekarokkal és állomásokkal együtt cserélődik.

A 16 mini koncertet nagyjából közel 3000 utazó látja. Azonban talán még ennél is fontosabb, hogy mivel egy egészen hosszú útvonalról van szó, az utcán is rengetegen megállnak, hallgatják, fotózzák, figyelik az eseményeket.

A fellépőkről:
Olyan nevek csatlakoznak majd a Dallamos Villamoshoz, mint Varga Viktor zenekara, a Varga Banda, Mujahid Zoltán, valamint Kardos-Horváth János, a Kaukázus zenekar frontembere, de a sérült (elsősorban értelmileg és látásban akadályozott) előadókból álló Nemadomfel együttes, valamint a fiatal csapatok közül Wakachuka, a Cherokee, a Bogoz, a Tükezoo és Kiss Barna és Utcazenekara is.

A fellépők között szerepelnek olyan kisebb zenekarok, akik ezáltal bemutatkozási lehetőséget kapnak, erősítve azt a missziót is amelyet a Zeneszöveg.hu már több, mint egy évtizede végez hazánkban azért, hogy minél szélesebb körben juttassa el hazánk színes zenei kínálatát a zenekedvelőkhöz, valamint támogassa a feltörekvő zenekarokat, szerzőket.

Videó a tavalyi eseményről:

További információk:
www.zeneszoveg.hu


 

2015. augusztus 28. 17:27

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA