MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Csapd a hónod alá! – Könnyű keverőerősítő az ALLEN & HEATH-től (Videóval!)

Az Allen & Heath töretlen népszerűségű vendéglátós (értsd: erősítővel egybeépített) keverőcsaládja a PA sorozat volt. A 2x500W-os keverőerősítő hangján nem fogott az idő, az alakján viszont igen. A nagy és kövér ma már nem divatos, még ha kiválóan kever is…
Megszületett a ZED Power család első tagja!

Az új recept adta magát. Ha van egy olyan kitűnően sikerült analóg mixered, mint a ZED, kézenfekvő, hogy hozzácsapsz egy sztereó végfokot, persze digitálisat, hiszen az idők szava, na meg a súly…

Az Allen & Heath népszerű analóg keverőpult családja újabb taggal bővült, ez a  ZED Power 1000, kompakt, 2X500W keverőerősítő, beépített effekttel, 9 sávos grafikus EQ-val és USB felvételi / lejátszási lehetőséggel.

A D osztályú végfok, hozzá tervezett kapcsolóüzemű tápegységgel együtt biztosítja a gazdaságos üzemeltetést, kiváló dinamikát, és tiszta hangot és a kis tömeget. A végfokot használhatjuk hagyományos sztereó üzemben, illetve monó + aux konfigurációban is, mint ahogy azt a PA sorozatnál megszoktuk. Hogy ez miért jó? Nem kell külön monitor erősítő, az egyiket elhasználjuk befelé, mondjuk cserébe monóban szól kifelé a cucc. Mindezt egy kapcsolással. Nincs átkötés, kábelezés, variálás, mint a versenytársaknál. Komplett „pié” gombnyomásra.
A kimenetekhez tartozó 9 sávos grafikus EQ-val az adott helyszínhez igazíthatjuk a megszólalást. A pult kivitele robosztus, mindennapi igénybevételre tervezett, a modern végfoknak és tápegységnek köszönhetően tömege mindössze 10,3kg. És amit külön imádok, az a monó kimeneti csatorna, rajta egy kapcsolható 100Hz-es aluláteresztő szűrővel: kész a szubkimenet.

A ZED Power 1000-en találunk 8 monó mikrofon /vonal bemenet, 3 sávos  EQ-val, paramertikus középpel. Ezt egészíti ki a 2 db sztereó bemenetet. Az utolsó két monó csatorna Jack bemenete, a ZED családra jellemzően nagy impedanciájú, és kapcsolható magasabb erősítésűre (Gain Boost: +26dB), így közvetlenül csatlakoztathatunk például gitárt a keverőbe, DI box közbeiktatása nélkül.
A csaornákon, és a kimeneteken 60mm-es fadereket találunk. A Power 1000 FX szekciójában 16 jó minőségű effekt közül választhatunk. Természetesen a ZED keverőknél megszokott USB be és kimenetről sem kell lemondanunk.

2015. augusztus 14. 06:52

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA