MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Hőség rekkenő, hangulat: rettentő jóság

Hangulatjelentés a XXII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor harmadik napjáról. Haladunk kérem a jóságos végkifejlet felé... azt már most kijelenthetjük, hogy a szabadtéri rendezvénysátor Baranya Tamás (TLS Zeneház) és az elképesztő hangminőséget produkáló Meyer Sound hangcucc (Chromasound Kft.) jóvoltából minden idők legzseniálisabb  húzásának bizonyult. Óriási zenei élmény így koncertre járni és fellépni egyaránt... 

Ma elindult a Tábor zenekarainak „versenye”, folytatódtak a szokásos délelőtti hangszeres órák, s délutáni óraadóink is tovább szőtték gondolataik fonalát. Mint minden évben, idén is a zenekari óra rendezvényünk legnépszerűbb programja, ahol nem kevesebb, mint harminchat együttes száll ringbe idén, napról napra megméretve tehetségét, tudását. A tét nem kevés, minden hangszeres, énekes, és dalszerző-szövegíró közül egy-egy arra érdemes értékes tárgynyereményekkel gazdagodva térhet haza majd vasárnap.

Jelen sorok írója kis kézi készülékével felszerelkezve, méla lesben áll, hogy szóra bírja a tanárokat s egynémely táborlakót, mik a napi benyomások, hogyan alakul a hangulat. Lukács Peta, kedvenc reggeli haladó gitáróránk állandó tanára kiemelte, milyen interaktív idén az ifjúság, sokan és sokat kérdeznek, a szokásos, cetlin összegyűjtött kérdésekre nem is volt szükség. Hasonló jó hírekről számolt be Dandó Zolika, kiemelve kurzusa számára is meglepő látogatottságát. Viszont panaszkodott a melegre, ezzel azonban nem tudunk mit tenni. Nagy Jancsa tanár úr hangszerelői kurzusáról mesélve kiemelte, milyen sokan és sokfelől érkeztek a zene berkein belül, billentyűsök, énekesek, gitárosok, s hogy a kurzus anyagát minden hangszerelői munkához ajánlja, akár zenekarban, akár házi stúdióban.

A zenekari órára visszatérve, mai feladatuk egy magyar nyelvű feldolgozás elkészítése volt, műfaji megkötés nélkül. Éltek is a lehetőséggel igen tág stiláris határok között, ötletesen, lendülettel, szívüket-lelküket beleadták a produkcióba, érkezett is a jól megérdemelt dicséret, vagy éppen az építő kritika. Közben zenekarok szűntek meg vagy éppen egészültek ki a még hiányzó tagokkal, mint ahogy az már ilyenkor évről évre lenni szokott.

A délután fénypontja jelen sorok írójának Madarász Madi Gábor akusztikus gitár műhelyfoglalkozása volt, a verőfényes délutánban szép számmal megjelentünk a Főtér nagy tábori sátrában, ahol is elsősorban a Fishman Aura kompakt processzor használatáról szerezhettünk első kézből információkat. Madi bemutatta a színpadon egészségesen megszólaló akusztikus gitárhang általa kevert módozatait, fém- és nylonhúros gitáron, szólóban és dal-kontextusban egyaránt. Utána pedig örömmel fogadta a kérdéseket.

Előadást tartottak a büfében az Artisjus különítményének hölgyei, melyet a Cseh Tamás Program szintén hölgyek által prezentált beszélgetős előadása követett. Majd Szelényi tanár úr hangtani kurzusán okosodhattunk tovább a hullámok viselkedésének tekintetében, az állóhullámok, interferenciák és a hang zárt térben való közlekedése tárgyában, majd hangszórót is sétáltattunk, bizony!

Amikor e sorokat papírra vetem, épp a Hot Beaver, Horváth „Sexy” Gábor stoner különítménye zúz a sátorban a brutálisan megszólaló Meyer Sound cuccon, ezt követően pedig Koszi Janka és az Acoustic Loops műsorát élvezhetjük a büfében. Mindezek után, megy a terefere ameddig csak bírjuk…

Illés Norbert

Képgalériák az eddigi napokról...

első nap

második nap,

harmadik nap.

2015. július 25. 06:08

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA