MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Induló zenészek, figyelem: Folytatódik a Cseh Tamás Program!

Megjelent az új évadra szóló első pályázat... Induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítésére, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására írta ki az új évadra vonatkozó első pályázatát az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma. A jelentkezési határidő augusztus 3-a.

A Cseh Tamás Program első évének sikerei után újabb induló együttesek kapnak lehetőséget saját album, videóklip megjelentetésére és koncertek megvalósítására. Az Ideiglenes Kollégium pályázatának keretösszege 50 millió forint, amelyből pályázatonként 2 millió forint igényelhető. Az előző évhez képest újdonság, hogy a zenekarok koncertek megvalósítására is fordíthatják a támogatást. A lebonyolítás a tavalyi folyamathoz hasonlóan történik: a pályázatok elbírálása után meghallgatásokra kerül sor, amelyek alapján választják ki azokat a formációkat, akik támogatásban részesülnek. A pályázat leadásának határideje augusztus 3-a éjfél, a döntés 2015 szeptemberére várható.

A színvonalas könnyűzenei utánpótlás biztosítását célzó program az előző évben már bizonyított: a legtöbb, Cseh Tamás Program által támogatott induló együttes már kiadta első saját lemezét (többek között a Fatal Error, az InFusion Trio, a Lóci játszik, Szipka Loops, Noemo, vagy a Volume Under Kontrol). A zenekarok nagy közönségsikerrel lépnek fel több élőzenei rendezvényen, fesztiválon (A38, Belvárosi Fesztivál, Zene Ünnepe, VOLT Fesztivál). Sok dal- és klippremierre került sor, az elkészült számok állandó szereplői az országos és regionális rádiócsatornák zenei műsorainak. Több zenekar, például a Margaret Island vagy a Bagossy Brothers Company önálló lemezbemutató turnét valósított meg, a Babel, a Headbengs és a Margaret Island bekerültek a Nagy-Szín-Pad döntősei közé, az ÉTER Plusz Tehetségkutató Fesztivált pedig a Soul Surge nyerte.

Az idei év első pályázatán olyan zenekarok indulhatnak, akik legfeljebb egy, nem szerzői kiadású nagylemezzel (minimum 8 dal egy adathordozón) rendelkeznek, és nincs érvényben lévő lemezkiadásra vonatkozó szerződésük, a pályázati felhívás megjelenése előtti egy évben maximum 20 élő koncertet adtak, valamint maximum két olyan dallal rendelkeznek, amelyet országos lefedettségű rádió több mint öt alkalommal játszott.

Regisztráció: www.nka.hu/regisztracio
Pályázati felhívás: http://www.nka.hu/palyaztatas/cstp_id

További információ: www.nka.hu, sajto@cstp.hu

2015. július 13. 16:12

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA