MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Villámgyors összeállítás

Amikor a gyerek hangszert választott az iskolában, és a családi kupaktanács csúcsra járt odahaza, öreg road barátom azt tanácsolta: olyan hangszert válasszon, amit saját maga el tud vinni! Na, most a dob pont nem ilyen. El is tart egy ideig, amíg összerakják.

Ti mennyi idő alatt raktok össze egy teljes dobfelszerelést, bontatlan gyári dobozából?

Markó Ádámnak és a cikk írójának ez viszonylag gyorsan ment, mikor Ádám új Natal Maple felszerelését raktuk össze. Hála a modern technikának...

A dobcucc a következőkből áll: 22x18” lábdob, rövid 10” és 12” függesztett tamok, 14” és 16” álló tamok, valamint egy 14x5,5” pergődob. A tamok a Natal saját alumínium golyós felfüggesztésekkel igen precízen állíthatóak be a kívánt pozícióba, az álló tam lábakhoz hasonlóan memóriagyűrűvel tehető még könnyebbé az újra összeállítás.

A konfiguráció szerves része az állványzat. Ez esetben négy Natal Pro-Series gémes állvány, Standard Series lábcin és pergő állvány két Natal multiclamp bilincs és két kiegészítő állványkar teszik teljessé az állványszettet, ami igen erős igénybevételnek van kitéve, hiszen Ádi nem kíméli a Meinl cintányérokat. Az állványok minden állítási ponton memóriagyűrűvel vannak szerelve, a háromlábú lábcin állvány lábai forgathatóak a kényelmes elhelyezés érdekében. A filmen ugyan nem látható a szett egyik leglényegesebb eleme a duplázó, amiről a Music Media Magazin nyomtatott verziójában olvashattok.

Hz

2015. július 6. 16:40

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA