MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

TouchMix is segíti a zenekarokat a Gitármánia Táborban

Az idei Gitármánia Tábor zenekari próbái valóságos felvétel dömpinget hozhatnak majd, hiszen a tábor több TouchMix-et kap az Interton Group-tól. Soha nem volt még ilyen könnyű a soksávos hangrögzítés egyetlen pendrive-al, hiszen ez egy olyan komplett keverő, melynél nincs szükség külön táblagépre a működtetéshez. A felvételeket, pedig közvetlenül egy pendrive-ra, vagy bármely más külső USB-s eszközre lehet rögzíteni. 

A TouchMIx megalkotásánál a QSC folyamatosan konzultált a hangtechnikusokkal és zenészekkel, hogy olyan funkciók és olyan presetek álljanak rendelkezésre a keverőben, melyek nagyban megkönnyítik és meggyorsítják a munkát vele. Működés közben választható Advanced és Sample mód, s az utóbbiba kapcsolva az olyan zenész is, nagyon jó eredményeket érhet el, aki nem ért annyira a hang keveréséhez, hiszen csak meg kell adnia, hogy milyen hangszert használ, a hangtechnikusok és zenészek együttműködése által fejlesztett presetek pedig biztosítják számára a lehető legjobb eredményt.

TouchMix-8 | TouchMix-16

A QSC ezt a vadonatúj eszközt olyan zenészeknek, produkciós és élőhangosítással foglalkozó szakembereknek tervezte, akiknek egy „nagy keverőpult” képességeire van szüksége kompakt méretben és könnyen kezelhető formában, mindez megfizethető áron. A Touchmix olyan szintű teljesítményt és funkcionalitást kínál, mely a legtöbb szakember igényét kielégíti, ám emellett számos szolgáltatást nyújt a kevésbé tapasztalt felhasználóknak is a gyors és minőségi eredmény eléréséhez.

Párhuzamot vonva a modern fényképezőgépekkel, megtalálható minden olyan fejlett funkció, melyre a hasonlat szerint egy profi fotós számára szükség lehet, de egy kezdő felhasználó is a legoptimálisabb eredményt érheti el. A TouchMix-8 12 darab, a TouchMix-16 20 darab bemeneti csatornával rendelkezik, emellett a felhasználó választhat a „haladó”, vagy az „egyszerű” kezelési módok közül, ahol az előbbinél minden paraméter, az utóbbinál csak a legfontosabb kezelőszervek érhetőek el. Az „egyszerű” móddal könnyen és egyszerűen érhetünk el fantasztikus eredményt, hasonlóan a fényképezőgépek „auto” funkciójához. A „haladó” móddal a keverő minden funkcióját és paraméterét az ellenőrzésünk alatt tarthatjuk, míg a „varázsló” az előre beállított, kifejezetten élőhangosításra optimalizált értékekkel segíti a felhasználót. A grafikus kezelőfelület egy színes érintőképernyő segítségével jelenik meg, mely gyors és intuitív irányítást tesz lehetővé.

Amennyiben távirányítani szeretnénk a berendezést, akkor egyszerre 12 iPad-et, vagy iPhone-t, képes fogadni. A jogosultságokat kioszthatjuk, hogy kinek mihez legyen hozzáférése. A QSC már készíti Androidra is az alkalmazást, melyet nagyon várnak már a felhasználók.

Sokan attól félnek, hogyha az érintőképernyőn azt nézik, hogy a Fadereket húzzák, nem látják a produkciót, mert mindig le kell nézni. Ez a TouchMix esetében nincs így, ezért van rajta a jobb oldalon a Master Wheel forgópotméter. Szimplán tekerve gyors állítási lehetőséget biztosít, ám lenyomva és tekerve olyan érzékeny beállítást tesz lehetővé, amit egy analóg pulton sem tudunk elérni, kézzel tolva a potmétert.

http://qsc.hu/qsc_touchmix

2015. július 2. 20:14

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA