MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

És akkor én kérek mindenből egy kicsit…!

Ezt a mondatot felejtsd el egy életre, ha nem akarsz összeveszni a hangmérnökkel! De mi most segítünk ebben, kezedbe adjuk a monitorozás Szent Grálját, az Allen & Heath ME 1 személyi monitor keverőt! Nem függsz többé a hangmérnöktől, azt állítasz magadnak, amit akarsz… Ja, és ha rosszul szól, gerjed, nem tehetsz szemrehányást, mert te vagy a hülye…

Na de valamit valamiért! Nem kell betojni, ha egy közepesen fejlett első generációs tapizós mobillal meg tudsz küzdeni, ezzel is menni fog! Ha mégsem, még mindig ott van az első osztályos fiad, aki segít…

Idáig úgy volt, hogy elmondtad, elmutogattad a hangmérnöknek, hogy mely hangszereket és mekkora hangerővel kívánod hallani a monitorládádban, vagy a fülmonitorodban, aztán ő előzékenyen, vagy kevésbé megértően beállította. Ha menet közben változtatni kellett, diszkréten activity-ztél, hogy megértse, vagy egyáltalán meglásson, hogy szeretnél valamit. Persze, végső esetben szólhatsz a mikrofonba is, de azt nyilván nem fogja szeretni, mert ne égessed őt, miért nem a beálláson szóltál, stb… Na ennek vége!

Az Allen&Heath digitális pultokhoz kifejlesztett ME 1 személyi monitorrendszer szabad kezet ad. Negyven csatornát kapsz meg, ebből választhatsz ki 16-ot közvetlen beavatkozásra, hogy összekeverd álmaid monitor sound-ját. És mi lesz a többi csatornával? Az is a tiéd! Group-ba szervezheted pl. a dobok csatornáit, így a 12 dobsáv már csak egy helyet foglal a 16-ból. Természetesen a csoporton belüli arányokat bármikor változtathatod. Gyors hozzáférés, a master hangerő közvetlenül elérhető. Minden csatornán állítható a szint és a panoráma, valamint a végén még egy EQ-d is van. A fülmonitor  külön fejhallgató kimenetet kapott, sőt, a készüléken van egy beépített mikrofon is, hogy ne izoláljon el a színpadi történésektől a fülhallgató. Természetesen akár egy aktív monitor láda is meghajtható róla.

Néhány magyarított videóval segítünk megismerni az ME 1-et.

1. Ismerkedjünk meg az ME 1 személyi monitorrendszer alapjaival:

2. Állítsuk be az ME 1-et:

Mentsük el/hívjuk be a beállításokat:

És végül egy szenzációsan jó hír: a XXII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor legendás FA10 termében a zenekari órán minden monitorút kap egy ME 1-et, így mindenki élőben próbálhatja ki saját bőrén/fülén a készüléket! Természetesen a Hangáruház és az Audmax Kft. szakembereinek hathatós támogatásával.

©Hermann János

2015. június 24. 17:33

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA