MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A Scorpions gitárosának egyik hangszere a tét

2015 legtehetségesebbnek, legszorgalmasabbnak talált gitárosa a FORTE MUSIC Hangszer-Nagyker jóvoltából egy CORT MATTHIAS JABS signature gitárt kap támogatásként, melyet Matthias Jabs dedikált is. S hogy mindez hol történik majd...? Természetesen az idei év egyik legvagányabb táborában 2015. július 20-26. között, hiszen ekkor ismét Szolnok-Tiszaligetben várja a könnyűzenét kedvelő és hangszeren játszó gyerekeket, tiniket a XXII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor, ahol az ország legjobb zenészei a tanárok, akikkel a kezdők is együtt koncertezhetnek.

Miután éveken keresztül játszott a világ legnagyobb stadionjaiban és színpadjain, Matthias pontosan tudta, mit vár el új gitárjaitól. Ennek a nagy kaliberű fegyvernek a legnagyobb erejét a Scorpu hangszedők adják, amik kifjezetten az ő igényeire szabva készültek. A különleges 2 utas kontroll, amit ő csak “Full Force Switch”-nek hív, nyújtja az egyedülálló direct-out opciót. A könnyedén használható push-pull poti pedig a coil-tap lehetőséget biztosítja a minél sokoldalúbb felhasználás érdekében.

Co-Garage2-GM
Konstrukció: csavarozott nyak
Test: mocsári kőris
Nyak és fogólap: kemény juhar
Menzúra: 25.5" (648 mm)
Berakás: fekete pontok
Hangszedő: Scorpu-N & Scorpu-B (ferde Humbucker), Matthias Jabs design
Elektronika: full force kapcsoló, easy grip push-pull hangszín poti
Hardver szín: króm
Híd: testen átmenő húrok, fix húrláb
Kulcs: die-cast
Bund: 24 (2.9 mm)
Special: Graph Tech black Tusq XL nut
Szín: selyemfényű metálszürke (GM: Gray Metallic)

Matthias Jabs puhatokkal!

Cort Matthias Jabs Garage Version 2 from Guruz Media on Vimeo.

 

Egy hétig szinte megállás nélkül szól a zene a XXII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban, hiszen 2015. július 20. és 26. között a 12 évesnél idősebb gitárosok, basszusgitárosok, billentyűsök, dobosok, énekesek és zenekarok veszik birtokba a Szolnok-Tiszaliget Turisztikai és Szabadidő Központot. A kamaszok a nyári szünetben átélhetik a Camp Rock című film hangulatát, hiszen Magyarország legjobb hangszeres könnyűzenészeitől leshetik el a műhelytitkokat.

A Gitármánia Táborban már zenét tanuló és még csak érdeklődő fiatalok jönnek össze egy hétre, hogy megismerjék egymást, jól érezzék magukat, és közben a lehető legtöbbet tanuljanak olyan oktatóktól, akiket egyébként jobbára koncerteken és videóklipeken szoktak látni. Délelőtt és kora délután vannak a kezdő és haladó hangszeres és énekórák, de ki lehet próbálni például a rádiózást is, valamint kötetlenül lehet előadásokat hallgatni a szövegírásról, a szerzői jogokról vagy a Cseh Tamás Programról. A helyszínen tíz helyiség áll rendelkezésre, amelyeket a világ legjobb hangszereivel rendezünk be próbateremnek, stúdiónak, kis- és nagyszínpadnak, vagyis mindent ki lehet próbálni, amivel egy igazi zenész napjai telnek. A tábor végén a gyerekeknek tehetségkutatót rendezünk, illetve a fiatalok és a profik külön és együtt is fellépnek egy közös örömzenélésen – mondta Andrásik Remo, a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor alapítója.

Az idei táborban a kezdőknek és haladóknak 60 aktív zenész tart kurzusokat, köztük Koszi Janka, Pacziga Linda és Pintácsi Viki énektanárok, Cséry Zoltán, Nagy János és Szabó Károly billentyűsök, Mike Gotthard, az Ocho Macho zenekar és Bodor Máté, az Alestorm gitárosa, valamint Lukács Peta és Mohai Tamás. Temesi Bertalan, Hudák Attila és Szappanos György basszusgitárosok és Szendőfi Péter, Markó Ádám valamint Tóth Tamás dobos. A tavalyi siker után visszatér a kanadai Dave Goodman, aki a nyitónapon gitárkurzust és rendhagyó koncertet is tart a fiataloknak. A Gitármánia Táborban hagyomány, hogy esténként ismert szólisták és zenekarok lépnek fel. Idén koncertet ad az Edda gitárosa, Alapi István saját formációja, az Alapi Power Trió, amely ez alkalommal kiegészül Kovács Áronnal, a Class FM műsorvezetőjével, a Káosz Központ zenekar frontemberével. Fellép a népszerű Roy és Ádám Trió, és idén először mutatkozik be a táborban a Fonogram- és Hard Rock Rising-díjas rockzenekar, az Ozone Mama. Ugyancsak koncertet ad a Margaret Island zenekar, amelynek a tagjai egykor ebben a táborban ismerkedtek össze, majd tavaly megnyerték a Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató versenyt, néhány hete pedig a Nagy-szín-pad! című verseny döntőjében, a Petőfi TV-ben láthatta őket a közönség. Az idei év újdonságaként a tábor részeként tartják első országos találkozójukat a hazai könnyűzenei szakma hangszereit és eszközeit, például erősítőket készítő mesterek, akik kiállításon mutatják be alkotásaikat.

A XXII. Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba 2015. július 10-ig lehet jelentkezni a www.instrumentweb.hu weboldalon. A tábor díja évek óta nem emelkedett, vagyis teljes ellátással idén is 28.500, szállás nélkül 18.500, míg szállás és étkezés nélkül 15.500 forint.

További információ:
http://www.instrumentweb.hu/gitartmania
http://www.facebook.com/Gitarmania


 

2015. június 22. 18:13

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA