MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Bemutatjuk a QSC K sorozatát

A forradalmian új K sorozat trendet teremtett az aktív hangsugárzók között. A kiemelkedő hanghűség, a magas műszaki színvonal és a nagy teljesítmény mindegyik modellben megtalálható, így a kisebb modellek nem a nagyobb testvérek lebutított, olcsóbb változatai.  Mind a négy modell az új fejlesztésű 1000W-os D-osztályú erősítőt kapta meg, mely csatornánként 500W-ot biztosít. Szakítva a hagyományokkal az 1,75"-os magas sugárzók azonosak a három szélessávú modellben, a mélysugárzók pedig ugyanazt a kiváló minőséget tükrözik, így biztosítva a mérettől független páratlan teljesítményt.

A "K" sorozat a "House Of K" család tagja, melyet a K, KW és KLA aktív hangsugárzók alkotnak. Magyar elnevezése: "K dinasztia", ennek logója látható a fenti kép jobb felső sarkában.

Lássuk miért oly népszerű ez a család a hazai zenészek körében, akiknek igen impozáns listáját a cikk alján találhatjuk...

Az Excursion Limiter a membránkitérést folyamatosan követi, és ha túl nagy jel érkezik a mélyhangszóróra, mely akár mechanikai sérülést is okozhat, a védelem egy nagyon keskeny sávszűrő alkalmazásával limitálja a hangszóróra jutó jelet. Ennek előnye a hagyományos, nagy sávszélességű limiterrel szemben az, hogy az adott frekvencián kívüli jelek érintetlenül kerülnek lesugárzásra.

A  DEEP™ egy mélyhangkiemelő, mely a hangsugárzó méretét meghazudtoló telt mélytartományt biztosít.

A GuardRail™ védelem, ami elsőként a GX sorozatú erősítőkben mutatkozott be, fokozatosan avatkozik be, a nagy jelek korlátozásával, így védve meg az erősítőt és az előadást a természetellenes torzításokkal szemben.

A KSub két darab 12”-os hangsugárzót kapott, doboza rétegelt nyírből készül és a könnyebb mozgatás érdekében alacsony zajú görgőkkel van ellátva. A menetes állványcső tartozék, így rezgésmentes rögzítést biztosított a toppoknak.

Lehetőség van a K sorozat minden tagjánál a hangerő vezetékes szabályozására, így egy potenciométer segítségével állítható be az összes hangsugárzó hangereje. A hangsugárzók 5 perc inaktivitás után automatikusan készenléti üzemmódba kerülnek. A függesztési megoldások széles körben lehetővé teszik az élő és telepített alkalmazásokat.

A hangsugárzó hátulján kialakított mini keverő XLR, jack és RCA bemenetekkel rendelkezik, mikrofon- és vonalszintű jelek fogadására és lehetőség van 3 hangforrás jelének keverésére és továbbítására akár egy másik hangsugárzóhoz. Emellett közvetlen kimenetek is rendelkezésre állnak, melyek tovább növelik a rendszer rugalmasságát. Színpadi alkalmazásban akár személyi monitorként és DI-box-ként is használható.

A beépített EQ több állítási lehetőséget tartogat a felhasználónak. A HF kapcsolót VOCAL BOOST állásban használva a középtartomány kap több hangsúlyt, míg FLAT állásban lineáris az átvitel. Az LF kapcsoló állítható NORM, DEEP és EXT SUB állásba. DEEP állás esetén a mélyfrekvenciák kerülnek kiemelésre, az EXT SUB választása esetén a KSub hangfallal alkot tökéletes rendszert.

Az előlapi LED választhatóan vagy a bekapcsolt állapotot, vagy a limiter működését mutatja. Az alkalmazott Tilt-Direct™ mechanizmus révén, az állványon lévő hangsugárzó 7,5 fokos szögben előre billenthető, ezzel segítve a tökéletes lesugárzást.

QSC K sorozat referencialista:
Adrian Pasdar, Alma együttes, Alvin és a Mókusok, Anima Sound System, Belga, Besh O Drom, Bob Guiney, Charlie, Csík zenekar, DJ Free, Fábián Juli, Ferenczi György és a Rackajam, Gabriel A Dawn, GM, több mint 49, Greg Grunberg, Harcsa Veronika, Harmonia Garden, Heaven Street Seven, Hugh Laurie, James Denton, Janza Kata, Jesse Spencer, Kerekes Band, Kiscsillag, Komár László, Kökény Attila, Leander, Lola, Magna Cum Laude, Magonyi L, Matula, Mystery Gang, Newik, Unique, Pomázi Zoltán, Roy & Ádám trio, Sárik Péter, Scoot Grimes, Takács Nikolas, Takáts Tamás, Vastag Csaba, Vastag Tamás.

Bővebb információ a QSC K sorozatról: http://qsc.hu/

2015. június 21. 16:45

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA