MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Sebestyén Áron: Az Ember Az Artisjus - Díj Mögött

Ismert az Interton Group és Csemer Boglárka gyümölcsöző együttműködése, mely számos megvalósult közös programban is tetten érhető volt az elmúlt időszakban. Boggie  Wars for Nothing című dalát pedig ma már senkinek nem kell idehaza bemutatni. A dal szerzőjéről, Sebestyén Áronról – aki maga is QSC endorser - azonban kevesebb szó esett, így most örömmel tettünk fel neki néhány kérdést az Artisjus nemrég odaítélt „az év fiatal könnyűzenei alkotója” díjáról, a munkájával és a terveivel kapcsolatban...


Az év fiatal könnyűzenei alkotója díjat Sebestyén Áron kapta. Tőle ma leginkább Csemer Boglárkával, vagyis Boggie-val írt dalait ismeri a nagyközönség, de a magasan képzett zongorista írt dalokat Herczeg Flórának, filmekhez, reklámokhoz. Hangszerelőként, zenészként is számos produkcióban megfordult, például ő volt a zenei rendezője 2014 decemberében a Beatünnepnek.

Jazz-zenész, rendkívül termékeny és sokoldalú zeneszerző, aki 2011-ben találkozott Boggie-val, aki viszont a francia zene iránt érzett vonzalmat. Így alakult ki az a sajátos üde stílus, melyben érdekesen keverednek a jazz és a chanson elemei. Együttműködésük eddigi egyik csúcspontja a Parfüm című dal, amelynek videoklipje 30 milliós nézettség fölé kúszott a nemzetközi sajtómegjelenések okán. A Wars for Nothing pedig idén megnyerte A Dal című műsort, és így kijutott az Eurovíziós Dalfesztiválra.

(részlet a http://dalszerzo.hu/ oldalról) 


 

Számítottál a díjra?

A jelölésre sem számítottam. Eddig nem volt ilyen kategóriájú díja az Artisjusnak, ez volt az első év, hogy junior 30 év alatti kategóriában osztottak szerzői minősítést. Nagyon örültem és meglepő volt, hogy végül én kaptam meg.

Mit szólt hozzá a közvetlen környezeted?

A közvetlen környezetem a családom - és akik közel állnak hozzám - nagyon örültek. Persze az ember családja mindig elfogult, de ők mindig örülnek a legkisebb sikereknek is.

Szerinted miért te lettél a díjazott?

Szerintem azért én kaptam a díjat, mert a jelöltek közül talán nekem vannak a jelenlegi zenei élet legtöbb területén hangszereléseim, szerzeményeim. Az utóbbi években írtam zenét és dalokat musical-hez, színházi darabhoz, pop zenekarnak, énekeseknek, filmhez és reklámokhoz. Nagy szerencsém, hogy a Tom-tom kiadónál nagyon sok munkalehetőséghez jutok évek óta és minden tervemet támogatják.

Ezen kívül a Csemer Bogival közös szerzeményeink egyre több helyre jutnak el a világban. Új lemezünkről a Fearless-t a Westend őszi kampányához használták, a Wars for nothing pedig kijutott az Eurovíziós fesztiválra és döntős helyezést ért el Bécsben, ahol 200 millió ember hallhatta. Az előző lemezről, pedig a Parfüm ért el nagy sikereket világszerte a videoklipje által.

Min dolgozol most éppen?

Éppen az István a király, Királydombi előadásán dolgozom. Ezen kívül készül egy Shreck musical is, melyhez kapcsolódik egy tv műsor is. Ennek a műsornak csinálom a zenei arculatát és az összes zenei betétet, dalokat szerzek, főcímzenét komponálok. Hiennel az Armel operafesztiválnak készítünk egy Nyitányt, amely ötvözi az opera és a pop zene stílusait és folyamatban van több szerzemény is, melyet szeretnék külföldi és magyar énekeseknek elküldeni.

És általában: hogyan  tovább?

Szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni a komponálásra. Jó lenne egy filmzenét írni, talán most kicsiben ki is próbálhatom magam. Egy modern színházi darabhoz kértek fel, ahol szabadon komponálhatok majd nagyzenekarra, izgalmas feladat.

http://intertongroup.com/

Fotó: www.facebook.com/artisjus.hu valamint http://dalszerzo.hu/ 

2015. június 11. 10:38

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA