MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Itt az alkalom!

Szeretnénk sokkal pontosabb képet kapni arról, hogy milyen szakmai és anyagi problémák akadályozzák meg a magyar zene és a magyar közönség találkozását.  Azt szeretnénk felmérni, hogyan juthatna el a magyar zenészek produkciója több vidéki helyszínre, nagyobb közönséghez? Hogyan tudnának a magyar lemezek több embert elérni a rádiókban, tévékben? Hogyan születhetne még több szerethető magyar dal? Hogyan tudna több fiatal könnyűzenét tanulni a vidéki iskolákban, zeneiskolákban, művelődési központokban?

Cseh Tamás Programiroda - kutatás a magyar zenei élet problémáiról és fejlesztési lehetőségeiről

Kedves Látogató!

Köszönjük, hogy részt vesz kutatásunkban. Nem csak zenészek, DJ-k, hanem technikusok, menedzserek, rendezvényszervezők, műsorszervezők, producerek, kiadói munkatársak, tanárok, újságírók és más zeneipari szakemberek problémáit, véleményét, ötleteit is szeretnénk megismerni. Itt az alkalom arra, hogy minden zenével foglalkozó, zenét szerető szakember megossza velünk problémáit!

A Cseh Tamás Programiroda nem oszt támogatásokat, de szakmai javaslatokat fogalmaz meg az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának. Továbbá tapasztalatait nyilvánosan meg fogja osztani a hazai lemezkiadókkal és disztribútorokkal, rádióadókkal, zeneműkiadókkal és a közös jogkezelő szervezetekkel is, és a felmérésben közreműködő szakmai civil szervezetekkel. 

A kérdőívben nagyon sok kérdés kihagyható. Aki azonban konkrét projekthez keres szakmai partnert, piaci vagy állami finanszírozót, az szánjon hosszabb időt az egyes kérdésblokkok megválaszolása. (Egy projekt bemutatása kb. 5 perc helyzetkép, 5 perc meglévő javaslatok értékelése, 5 perc projektötlet bemutatása.) Ezeket az anonim ötleteket összesítve juttatjuk el a döntéshozókhoz. Reméljük, hogy ezzel végső soron sok zenei projekt megvalósítását segíthetjük elő. 

Másképpen megfogalmaza: egy kérdőívbe öt kérdőívet zsúfoltunk bele, mert a zenei életben a legtöbben 3-4 dologgal is foglalkoznak. Senkit nem bátorítunk arra, hogy minden kérdésre válaszoljon! A kérdőív öt nagy blokkokból áll, és mindenki keresse meg azt az egy-két részt, amihez a legmarkánsabb véleménye van, vagy ahol projektötletei vannak (a blokkok: 1 - élőzene, 2 - elektronikus zene, 3 - hangfelvételek, 4 - szerzői alkotások, 5 - zene oktatása, tehetséggondozás és a zene népszerűsíétse.)  Egy kérdésblokk alapos kitöltése már óriási segítséget jelent!

Ezúton is köszönjük partnereinknek a kutatáshoz nyújtott szakmai és logisztikai támogatást, ábécé sorrendben az Artisjusnak, a DJ és Producer Szövetségnek (Magyar Lemezlovas Egyesület), a Hangszeresek Országos Szövetségének, a Hallgass Hazait programnak, a Magyar Jazz Szövetségnek, a Magyar Professzionális Rendezvénytechnikai Társaságnak,a Magyar Zenészbázis Egyesületnek és közösségének, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének és az Öröm a zene programnak, a Zeneipari Hivatalnak és a kutatásról beszámoló médiumoknak, és elsősorban a résztvevőknek! 

Ez a kérdőív teljesen anonim, az adatai a CEEMID Development adatbázisba kerülnek, ahonnan a statisztikai összegzéseket a Cseh Tamás Programiroda fogja a szakma számára publikálni. itt a a problémáit és ötleteit nem tudjuk, és nem is akarjuk az Ön nevével összekötni. Aki a javaslatairól visszajelzést vár, az a CsTP Partneradatbázisba adja meg adatait, ha eddig nem tette. Ezen a címen további civil szervezetek és zenekarok is jelentkezhetnek szakmai partnernek.

Köszönjük: 
A CsTP Programiroda csapata

Tovább a kutatás kitöltéséhez: https://www.surveymonkey.com/s/WTYJR96

2015. május 10. 13:22

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA