MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Nagy Feróval és Németh Alajossal folytatódik a poptörténeti talkshow

XX. századi híradó, avagy Beatricétől a kétrészes Bikiniig... A '80-as évek zenei életének két meghatározó szereplőjével, Nagy Feróval és Németh Alajos (Lojzival) folytatódik 2015. április 29-én a Cseh Tamás Program poptörténeti talkshowja az Akvárium Klubban. Az Azok a régi csibészek című beszélgetéssorozat keretében írók és történészek kérdezik popzenénk ikonikus alakjait a nyolcvanas évek légköréről, vagy éppen arról, ami a színpadon, az öltözőben, a showhivatalokban történt. A részvétel ingyenes, a könnyed hangvételű, tartalmas kikapcsolódás garantált!

A Cseh Tamás Program Könnyűzenei Örökség alprogramja által megvalósított Azok a régi csibészek című poptörténeti beszélgetéssorozat a magyarországi könnyűzene közelmúltját járja körül. Célja, hogy szórakoztató formában, első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról, az ifjúsági kultúráról. A 2015 tavaszán indult, havonta egy alkalommal jelentkező könnyed hangulatú beszélgetéssorozat a nyolcvanas évek legjellemzőbb könnyűzenei tendenciáit tekinti át az őszinte, kőkemény rock lecsengő időszakától a rendszerváltó zenekarokig.

A moderált beszélgetéseken a korszak meghatározó muzsikusai és zeneipari döntéshozói idézik fel emlékeiket a nyolcvanas évek légköréről, vagy épp arról, ami a színpadon, az öltözőben vagy a showhivatalokban történt. Első alkalommal az újhullám felemelkedése volt a téma, a new wave hullámhosszára a Rolls Frakció basszusgitárosa, Trunkos András, valamint a rádiós műsorvezetők koronázott királya, Boros Lajos hangolódott rá március 31-én.

„Április 29-én Nagy Feró és Németh Alajos (Lojzi) lesznek a vendégeink. Megvitatunk néhány szóbeszédet, meghallgatunk néhány dalt, lábjegyzetet készítünk a XX. századi híradóhoz. Már most sokan találgatják, hogy a baboskendők el tudják-e vajon takarni a sokat mutató kétrészes fürdőviseleteket. Minden, a téma, vagy a korszak iránt érdeklődő, nosztalgiázni vagy éppen tartalmas kikapcsolódásra vágyó, egykori és jelenlegi rajongót szeretettel várunk” – mondta Vass Norbert, a program szervezője, a Cseh Tamás Program Könnyűzenei Örökség alprogramjának koordinátora.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a level@cstp.hu email címen, vagy az esemény Facebook oldalán lehet.

Azok a régi csibészek – poptörténeti talk show
XX. századi híradó, avagy Beatricétől a kétrészes Bikiniig

Helyszín: Akvárium Klub, VOLT Music Bar, 1051 Budapest, Erzsébet tér 2.
Időpont: 2015. április 29. 18.30

Akik kérdeznek:
Csatári Bence, történész
Poós Zoltán, író

Akik visszaemlékeznek:
Nagy Feró, Beatrice
Németh Alajos (Lojzi), Bikini

További kérdés, információ, interjúigény:
Vass Norbert (vass.norbert@cstp.hu; 30-356-9873  

2015. április 27. 08:41

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA