MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Középpontban az Audio-Technica a Kőbányai Zenesuli klubestjén

A Kőbányai Zenei Stúdió klubnapi rendezvényén tegnap az Audio-Technica mikrofonok kerültek a figyelem középpontjába. Az Audmax Kft-vel és a Hangáruházzal együttműködésben mindig más hangszer, hangcucc vagy berendezés kerül terítékre. A mikrofonokat most is, mint ilyenkor szokás, három volt kőbányais diák mutatta be: Koszi Janka, Kovács Viola, és Fekete János Jammal, vagyis a The Acoustic Loops. A tökéletes hangzás érdekében a Trevis Audio szuperkönnyű aktív hangdobozait is bevetették.

Milyen érzés volt újra a Kőbányai Zenei Suliban előadóként?

Nagyon jól éreztük magunkat, visszatértek a régi szép klubozós évek. Jammal: Nekem meg gombóc nőtt a torkomba ismét amikor elhaladtam a szolfézs terem mellett :-) Janka: Jó érzés volt a diákoknak játszani nagyon, reméljük jól érezték magukat!

Fontosnak tartjátok az ilyen visszacsatoló eseményeket?

Persze, fontos nekünk is hogy megismerkedjünk a fiatalabbakkal. Nekik is jó lehet, hogy tudunk mesélni a zenész élet rejtelmeiről és a suli utáni pályakezdésről.
Viola: És természetesen mindhárman szerettük a sulit, mindig jó volt a hangulat, a társaság, óóóó a közös bulik... (most ezt úgy mondtam mintha borzasztó öregek lennénk :D) szóval nem, de tényleg jó így visszajönni főleg egy ilyen program/esemény miatt :)
Janka: Alapból nekem nem jutott volna eszembe visszamenni... :P  de ha már egyszer így alakult, akkor természetes volt, hogy elmegyünk; ezért is vállaltuk el, mert fontosnak tartjuk, igen! :)

Milyennek látjátok a mostani diákokat?

Jammal: Mivel nekem két tesóm is jelenleg itt tanul, ezért szépnek, okosnak, értelmesnek, ügyesnek és mindenre kész fiatalokat látok. :D

Azt nem volt nehéz kitalálni, hogy a Kőbányai Zenesuliból ismeritek egymást. A zenekar is itt alakult?

Csak közvetve. Jammal: Pontosabban én a Violával 1 évfolyamba és néha 1 zenekari gyakorlatra is jártam. Jankát meg Édesapám Fekete István (Tanár) révén egy általa szervezett buliból ismertem meg. És én hoztam össze ezt a csoda triót.

Különleges módon nyúltok a dalokhoz. Mondanátok erről néhány szót?

Számunkra nagyon fontos, hogy annak ellenére, hogy hárman vagyunk, a zenekarnak komplex legyen a hangzása. Ezt egy looper segítségével élőben tesszük meg. Szeretnénk igényes pop zenét játszani.

Janka, annyi mikrofon van a világon. Miért éppen az Audio-Technica-t választottad?

Sok mikrofont kipróbáltam, mert nem volt egyértelmű számomra az elején, hogy az Audio-Technika lesz a befutó, annál is inkább, mert előzőleg más márkát használtam, és azt nagyon szerettem! De végül sok próbálgatás után az Audio-Technica AE6100 mellett döntöttem, ami ráadásul nem is őrületesen elszállt árkategóriás miksi! Ez passzolt a legjobban a hangomhoz. Tanácsként elmondhatom, hogy szerintem kizárólag úgy vásároljunk mikrofont, hogy előtte kipróbálunk több fajtát is, ne csak az alapján döntsünk, hogy ki mit mond, mit ajánl; mindenkinek más áll jól! Ha a legjobbat szeretnénk, ne sajnáljuk az időt a kiválasztásra! :)

AE6100
Az Artist Elite mikrofonok az Audio-Technica színpadi mikrofonjainak zászlóshajói. Kimagasló hangminőségük mellett olyan masszív, robusztus kivitelűek, hogy a gyártó 15 év garanciát vállal rájuk, színpadi/turné használat mellett is. Az AE6100 hiperkardioid dinamikus énekmikrofon nagyfokú hangtisztaságot, artikulációt, gyors tranziensátvitelt és nagy kimeneti jelszintet kínál a kompromisszumot nem tűrő, különösen igényes előadók számára. A mikrofon a tengelyirányú hangreprodukcióra optimalizált iránykarakterisztika mellett maximális gerjedés-elnyomást és kimagasló rázkódás elleni védelmet nyújt a kézzaj minimalizálása érdekében. A torlóhangok ellen maximális védelem érdekében a mikrofonkosár külső rácsán belül egy finomabb, edzett acélhuzal rács és nyíltcellás szivacsréteg található. A kapszula tetején elhelyezett újabb nyíltcellás szivacsréteg biztosítja a puffogó hangok elleni utolsó védelmi vonalat.

 

Jammal mikrofonválasztása sem szokványos. Kétkapszulás lábdob mikrofon beatbox-hoz?

Igen, ez egy Audio Technica AE2500-as mikrofon. Az az érdekessége, hogy egy kondi és egy dinamikus kapszulát tartalmaz tökéletesen fázisba állítva. Azért esett erre a választás, mert mindig zavart dobosként, hogy a beatboxot nem lehet tökéletesen hangosítani, mivel csak egy mikrofont tehetek a szám elé a dobbal ellentétbe. Ez tökéletesen alkalmas arra hogy a Dinamikus kapszulát lábdob soundra, a Kondis kapszulát pedig overhead soundra keverjük élőben. Ezáltal tökéletesebb lesz a hangzás.

AE2500
A legmagasabb minőségű lábdob mikrofon, az Artist Elite AE2500 kétkapszulás hangszer mikrofon egy kardioid kondenzátor és egy dinamikus kapszulát rejt, közös mikrofontestben. A dinamikus kapszula közvetíti az ütő agresszív attakkját, míg a kondenzátor kapszula szépen hozza a dobtest tonalitását. A dinamikus kapszula oldalsó nyílásain lévő két, különböző sűrűségű akusztikus ellenállás réteg precíz iránykarakterisztikát eredményez. A hosszútávú megbízható és konzisztens működés érdekében bejáratott kondenzátor kapszula a nagy hangnyomású alkalmazásokhoz optimális tenziójú.

 

Milyen bulik lesznek a közeljövőben?

A legfontosabb: május 23 szombaton délelőtt 10:00-kor kezdünk a Hangfesztiválon (hangfesztival.hu), ahol kibővül a zenekar néhány kiváló zenésszel, és dalainkat kicsit átdolgozva hallhatják a látogatók. :-)
Hol követhetünk titeket a weben?

A Facebookon Youtubon Bárhol :-)

https://www.facebook.com/TheAcousticLoops
https://www.youtube.com/channel/UC13DwXtG4bCTaOg-PVnL-UQ

A The Acoustic Loops rendhagyó koncertet ad majd a XXII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban is 2015. július 22.-én, (Szolnok-Tiszaliget) valamint szintén ezen a napon lesz látogatható Koszi Janka énekkurzusa. Jammal beatbox kurzusának időpontja pedig vélhetően július 23.-ára kerül, de erről még zajlanak az egyeztetések. http://www.instrumentweb.hu/gitartmania

2015. április 22. 20:06

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA