MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A KV2 Audio bejelenti...

az új, VHD5.0 Constant Power Point Source Array-t.
A KV2 Audio filozófiája mindig az volt, hogy a lehető legprecízebben elsajátítsa a pontsugárzású hangrendszerek tervezésének alapelveit, és ezáltal optimális hangminőségű és lefedettségű megoldásokat kínáljon minden felhasználáshoz és bármilyen méretű közönséghez. Mostanáig a VHD2.0 Large Format Point Source System volt a gyártó zászlóshajója, azzal a képességgel, hogy hang lefedettséget biztosít oldalanként egy vagy két topládával egy több mint 10.000 fős közönség számára. A KV2 részére a kihívás egy olyan, még nagyobb pontsugárzású hangrendszer megépítése volt, amely több mint 50.000 fős közönség számára biztosít lefedettséget, miközben fenntartja a pontsugárzás-technológia kulcsfontosságú előnyeit, minimálisan káros magas frekvenciás kioltásokkal és pontos impulzus-visszaadással rendelkezik, valamint olyan energikus mély-közép tartományt reprodukál, amelyet bizonyos line array rendszerek biztosítanak ugyan, de csak a többszörös driver kialakításnak köszönhetően.

George Krampera és magasan képzett mérnökökből álló csapata csodálatra méltó módon túljutott ezeken a kihívásokon a KV2 Audio új VHD5.0 Constant Power Point Source Array kifejlesztésével. Kiaknázva a magasan fejlett pontsugárzású hangfal kialakítást, a rendkívül hatékony teljesítmény-vezérlő erősítő-technológiát és a teljesen egyedülálló hibrid jelprocesszálást,

megalkották, amiben közülük sokan hittek: a line array kifejlesztése óta az első, mérföldkőnek tekinthető előrelépést a nagyméretű koncert hangosítás területén.

Dave Croxton, a KV2 Audio értékesítési vezetője a következőképpen foglalt állást: “Kétség nem fér hozzá, a line array kifejlesztése előrelépés volt a nyolcvanas évek kompozit láda típusú rendszereihez képest. Az összes komponens kereszttengely mentén történő egyszerű elrendezése megoldott bizonyos problémákat a horizontális sík fésű-hatása tekintetében, de nem jutott túl a vertikálisan kialakuló ártalmas interferencián, és a magas frekvenciák veszteségén, amelyet a szél vagy a közönség hője által felkavart levegő okoz. A gyártók számtalan módon megkísérelték kiküszöbölni ezeket a problémákat az akusztikai tervezésen és a DSP-n keresztül, azonban a végeredmény további csökkenéseket okozott a felbontásban, köszönhetően a digitális mintavételezési ráták határainak és a fizika egyszerű elveinek, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.”
Croxton hozzátette: “ Úgy tűnik, a fókusz a hangtisztaság helyett a teljesítmény felé fordult. Mi, a KV2-nél hisszük, hogy a felbontás kiegyenlíti a távolságot, és minél magasabb a forrás tisztaságának visszaadása, annál jobban legyőzi az érthetőség a távolságot. Az elmélet, hogy a line array-nek kevesebb vesztesége van adott távolságon mint a pontsugárzásnak, lényegtelen, ha a hang nem érthető a létesítmény távolabbi felében. A magas felbontás elérése érdekében mi az egyedülálló hibrid processzálás fejlesztésére összpontosítottunk, amely a legjobb analóg és digitális technológiákat használja, valamint elősegíti a hangfaltervezés teljesen új szintre lépését. Így például a komponenseink idő-kiegyenlítését – amely döntő szempont az optimális hangminőség elérésében bármilyen hangfal kialakítás esetében – 20 MHz-en végzi egy, a KV2 mérnökei által fejlesztett, szabadalmazott PDM digitális folyamat.”

“Mindezek csúcsaként eddig soha el nem ért hatékonyság megalkotására koncentráltunk az erősítő-technológiában, hogy az ne csak nagy mozgásteret szolgáltasson az ideiglenes csúcsoknak, hanem hosszabb ideig fenntartható magas feszültségi kimenetet is biztosítson, amelyek a mély frekvenciák jobb távoli ellenőrzését és felbontását eredményezik. A VHD5.0 Constant Power Point Source Array kialakítása olyan, hogy minden hullámszélesség sugárzott teljesítménye – amelyet a rendszer különböző komponensei kezelnek – megegyező és kiegyensúlyozott a teljes frekvencia-válasz tekintetében. Ez biztosítja, hogy a hang egyforma marad a nézőtér minden egyes pontján.”
A VHD5.0 Constant Power Point Source Array az áprilisi Prolight and Sound kiállításon kerül bemutatásra Frankfurtban.

A KV2 Audio-ról
A KV2 Audio a világ vezető magas minőségű, professzionális audio termékek gyártója. Központja Csehországban van. A KV2 Audio-t 2002-ben alapította George Krampera, aki egész életét a tökéletes hang kutatásának szentelte, és korábban számos prominens pro audio cég hangfal-fejlesztőjeként vált ismertté. A KV2 Audio víziója a jel útján keletkező torzítás és információ-veszteség felszámolása, és olyan hang-reprodukció nyújtása, amelynek valós a dinamikus tartománya és a forrás megszólaltatása.

KV2 Audio nemzetközi kapcsolatok:
David Croxton • Sales Director • dcroxton@kv2audio.com
Jan Jareš • Marketing Director • jan.jares@kv2audio.com
KV2 Audio magyarországi kapcsolatok:
Márfai Tibor • üzletfejlesztési igazgató • marfaitibor@pako.hu
Tóth Gábor • termékspecialista • tothgabor@pako.hu

 

2015. április 11. 19:49

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA