MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Symetrix, a hétköznapi hős

Tanulságos tanmesék szólnak csodálatos emberekről, akiket első látásra meg sem tudunk különböztetni a többiektől. Nem ismerjük őket, még csak nem is tudunk a létezésükről. De ha nincsenek ott a megszokott helyükön, nem teszik a dolgukat, azonnal feltűnik a hiányuk. Ők a hétköznapi hősök.

Sétált már ráérősen egy plázában, átadva magát a halk zene hangulatának? Sietett már a gépéhez a reptéren, minden érzékszervével az információs hangszóróra koncentrálva? Bizonyára. És soha meg sem fordult a fejében, mitől ilyen tökéletes a hangzás, mitől jutott el minden szó tisztán és érthetően a fülébe?! Mert a Symetrix tette a dolgát. A hétköznapi hős.

A Symetrix Inc. egy amerikai, Seattle (Washington állam) székhelyű gyár, mely a professzionális audio jelfeldolgozás meghatározó termékeit fejleszti, gyártja a telepített, broadcast, és az élő hang piacokon. A céget 1976-ban alapította Dane Butcher, aki abban az időben hangmérnökként dolgozott, és felismerte, hogy szükség lenne egy megfizethető, nagy teljesítményű, jelek feldolgozására alkalmas berendezésre. Az 1980-as években a cég megtervezte az egyik legjelentősebb  hang processzorát, a legendává vált Symetrix 528-at.

Lehet, hogy szerencséjük volt. De lehet, hogy az a tény tette legendává, hogy ez volt az első olyan készülék, ami egy remek hangú mikrofon előfokot, egy de-esser-t, egy expander/compressor-t, egy parametrikus EQ-t és egy hullámforma szimmetria szűrőt szerelt egy motorháztető alá. Mindenesetre az történt, hogy az idő múlásával az 528 lett az amerikai rádiók és stúdiók etalonja.

A Symetrix jelenleg audio DSP (Digital Signal Processing) hardver és szoftver gyártásra specializálódott.  Az évek alatt a Symetrix számos piaci brandet hozott létre, amelyek magukban foglalják a Symetrix, SymNet, Lucid és AirTools márkákat.

Bizonyára hallgat rádiót, zenét, vagy használja az on-line médiát. Bizonyára nem gondolt rá, hogy a Symetrix innovatív termékei biztosítják a tökéletes hangzást legyen szó egy rádió adásról, vagy egy zenei felvételről a stúdióban. 

A hang, a zene észrevétlenül is meghatározza életünket, körülvesz bennünket. A Symetrix mérnökei kiemelkedő munkát végeznek azért, hogy ebből a csodálatos világból önnek a legtöbbet hozzák ki. Folyamatos fejlesztés a visszajelzések alapján, meghatározó audio technológiák precíz kimunkálása, hogy a tökéletes végeredményben gyönyörködhessünk. Észrevétlen, a háttérben. Mint a hétköznapi hősök…

http://www.symetrix.co/
http://audmax.hu/index.php?id=gyarto_symetrix

2015. április 8. 19:34

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA