MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Budapest Electric Bass Band

Ezzel a névvel talán még ismerkednie kell egy kicsit a közönségnek... de nem úgy a mögötte meghúzódó – talán nem túlzás ezt állítani – a világon is egyedülálló zenei produktummal, amelyet jó néhány alkalommal már tátott szájjal hallgathattak az igényes zenére kiéhezett érdeklődők.

Szappanos György (Tátrai Band, Boom Boom)
Megyaszay István (Eastwing)
Temesi Bertalan (Garami Funky Staff)
Jülek Erik (R-Go)

Ez az egyedülálló, basszusgitárosokból (és egy dobos) álló formáció 2013-ban alakult, de már több éve vannak közös fellépéseik. Mindannyian elismert session zenészek és a Blasius gitárok hazai képviselői, így gyakran tartanak előadásokat, bemutatókat. Az évekig tartó közös munka mély barátságot, majd pedig egy közös zenekart eredményezett, mellyel azóta számos koncerttel ajándékozták meg a rajongókat.

Saját szerzeményekből valamint kedvenceik, Pastorius, Billy Cobham, Chick Corea, Pat Metheny dalaiból áll a zenekar repertoárja, mely e különleges felállás egyéni hangzásvilágával és erőteljes színpadi jelenlétével felejthetetlen élményt ígér.

Legközelebb biztosan találkozhatunk velük a május 23.-án megrendezésre kerülő Hangfesztivál alkalmával (itt: http://hangfesztival.hu/)

A tanulni és szórakozni is vágyók pedig egészen biztosan végig élvezhetik Temesi Bertalan és Megyaszay István kurzusait, valamint Szappanos György egész héten át tartó kitüntetett figyelmét a július 20-26. zajló XXII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban (Szolnok – Tiszaliget), ahol a formáció egyértelmű törzsvendégnek számít. (itt: http://www.instrumentweb.hu/gitartmania)

2015. április 5. 18:24

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA