MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Akkordok, csókok, pofonok

Sci-fi klubok és fotószakkörök, ZK magnók és POLIMER kazetták. Építőtáborban szövődött szerelmek, keserűség és magára hagyottság. Egy átlagos fiatal szemével így festett alighanem a hetvenes évek. De mi történt azután az évtized után, ami a könnyűzenében szinte csak „mintha-beatet”, számos gitárral a kézben megöregedett rockert és elhamvadó reményeket hagyott örökül? Nyomában ott lődörögtek már a direkttorz és sápadt, kusza és színpompás, enervált és élvhajhász, sörhabban és technokolban ázó nyolcvanasok.

A Cseh Tamás Program Könnyűzenei örökség alprogramja által megvalósított Azok a régi csibészek című poptörténeti beszélgetéssorozat a magyarországi könnyűzene közelmúltját járja körül. Célja, hogy szórakoztató formában, első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról, az ifjúsági kultúráról. A 2015 tavaszán induló, havonta egy alkalommal jelentkező talk show a nyolcvanas évek legjellemzőbb könnyűzenei tendenciáját tekinti át az őszinte, kőkemény rock lecsengő időszakától a rendszerváltó zenekarokig.


A moderált beszélgetéseken a korszak meghatározó muzsikusai és zeneipari döntéshozói idézik fel emlékeiket a nyolcvanas évek légköréről. Arról, ami a színpadon, az öltözőben vagy épp a showhivatalokban történt. Első alkalommal az új hullám felemelkedése lesz a téma. A new wave hullámhosszára a Rolls Frakció basszusgitárosa, Trunkos András, valamint a rádiós műsorvezetők koronázott királya, Boros Lajos hangolódik majd rá március 31-én. Hallgasd meg őket te is, az Akváriumban.

Azok a régi csibészek – poptörténeti talk show
Mitől megy a villamos, avagy a magyar újullám korai évei

Akik kérdeznek:
Csatári Bence, történész
Poós Zoltán, író

Akik visszaemlékeznek:
Boros Lajos, rádiós műsorvezető
Trunkos András, a Rolls Frakció basszusgitárosa

Helyszín: Akvárium Klub, VOLT Music Bar, 1051 Budapest, Erzsébet tér 2.
Időpont: 2015. március 31. 18.30

2015. március 29. 08:40

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA