MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Magyar gyártmányú gitárja lesz a Half Note City basszusgitárosának

Budapest, 2015. január 15. – Egyedi készítésű, Magyarországon készülő gitárja lesz a Half Note City basszusgitárosának, Pusztai Istvánnak. „A Blasius gitár megjelenésében és hangzásában is különleges és szintén magyar gyártmányú Zolkow elektronikájának köszönhetően sokféle hangszín beállítására ad lehetőséget, így a basszus hangzás jobban illeszkedik a zenekar eltérő hangulatú számaihoz.

Kézzel készül a különleges hangszer

A Blasius gitárok Nyergesújfaluban készülnek és sikereikkel nemcsak idehaza, hanem a nagyvilágban is öregbítik a magyar hangszergyártás hírnevét. A hangszerek építése teljes mértékben kézzel történik. A 20 éves tapasztalattal rendelkező manufaktúra gondosan válogatott faanyagokból készülő gitárjai elsősorban attól különlegesek, hogy erősítő nélkül hallható hangjuk megközelíti a klasszikus hangszerekét.

„Bár az egyedi megrendelésre készülő gitárok valamennyivel drágábbak, ennek ellenére megéri beruházni rájuk, hiszen a Half Note City olyan sokoldalú zenei világot képvisel, amihez nélkülözhetetlenek a professzionális hangszerek” – jegyezte meg a zenekar basszusgitárosa. A professzionális eszközök ugyanakkor kifinomultabb színpadi hangzást eredményeznek, így beszerzésük egy újabb lépcsőfok a tökéletes koncert élmény megteremtéséhez.

Half Note City
A Half Note City zenekart a jazz&blues világából érkező, kísérletező kedvű Muzsnyai Márti énekesnő és a Mona Lisa Overdrive „szkafanfenderes” gitárhőse, Makkay Imre hozta létre 2012 februárjában. Még ugyanebben az évben kijött a zenekar első kislemeze a Roadie, melyen összesen öt felvétel volt megtalálható. 2013 végén a Japán című album is megjelent. A Half Note City (HNC) eddig meglehetősen aktív volt, hiszen a két album mellett öt klip is született, ugyanakkor a zenekar már új albumon dolgozik és hamarosan vadonatúj klipekkel lepi meg a rajongókat. Az együttes zenei világára az acid jazz, a space rock, a trip hop és a drum and bass stílusok keveredése jellemző. 

https://www.facebook.com/HalfNoteCity

http://www.halfnotecity.hu/

2015. január 17. 17:26

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA