MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

MEGJELENT a Music Media Magazin II. lapszáma!

Megjelent a Music Media Magazin második száma, amely igazi csemegéket ígér a hangszeres zene iránt érdeklődőknek. A magazin megvásárolható az utcai lapárusoknál és a postahivatalokban. A lap bármely postahivatalban és postásnál előfizethető is. A Music Media Magazin egyenesági leszármazottja a 2000-ben indult Instrument Hangszermagazinnak, amely 2007-től Hangfoglalás Magazin néven jelent meg egészen 2014 júniusáig.

A magazin 520 utcai lapárusnál kapható, amelyeknek irányítószám szerinti listája megtekinthető itt: http://www.musicmedia.hu/impresszum

ELŐFIZETÉS
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt.
Hírlap Igazgatóság
Postacím: 1900 Budapest

Jelentős szakmai, rajongói, közérdekű és kereskedelmi témájú tartalmai között éppúgy megtalálhatók a hangszer, erősítő, effekt és hangtechnikai eszközök tesztjei, ismertetői, bemutatói  – hazánk legelismertebb szakemberinek tollából – mint a zeneoktatás, a management, az üzleti szféra és a hangszeres zenészek interjúi, tanulmányai és olyan esemény előzetesek, beszámolók, amelyek a zenész életmóddal szorosan összefüggésbe hozhatók.

A Music Media Magazin kérlelhetetlen szakmai megközelítéssel mutatja be és dokumentálja a zenész életmódot, a hangszeres és színpadi életet, a hang, látvány és stúdiótechnika világát. Ugyanakkor általános célja a zenélés örömének és fontosságának társadalmi hangsúlyozása, a zenélés szeretetének újra divatba hozása.

A második lapszám 120 oldalnyi tartalmából:

Interjúk:

Pátkai Rozina, Tankcsapda, Margaret Island, Keresztes Ildikó, Bori Sára Héléne, Philip Sayce, Both Miklós, Olyanok vagyunk... (interjú Lombos El Marcival és a Juhász Attila Jazz Quartet tagjaival)

A második lapszám tartalmában szereplő összes interjú rövid előzetese és szerzőinek előszavai olvashatók a képre kattintva.

Tesztek, bemutatók:

A nagy A betű – Szakadáti Mátyás (ütős), Music Man Silo Special (gitár), Cort Artisan (basszusgitár), KORG SDD-300 (gitár/effekt), BOSS RC-1 (effekt), Alesis V&VI Series (billentyűs), Kik azok a zenei producerek (DJ technika), Yamaha CLP-575 (billentyűs), Huszár Endre (ütős), Baton Rouge (gitár), AKAI Pro APC40 MK II  (DJ technika), Lukács Peta - Isobox (gitár)

Robe Sztori és a BMFL (Hang-, fény- és színpadtechnika), JBL EON 206P (Hang-, fény- és színpadtechnika), Solton Twin Array (Hang-, fény- és színpadtechnika), Audiotechnica MSR7 (stúdiótechnika), Söndörgő (Hang-, fény- és színpadtechnika)

A második lapszám tartalmában szereplő összes teszt és bemutató rövid előzetese és szerzőinek előszavai olvashatók a képre kattintva.

Közérdekű:

Babos Gyula (zeneoktatás), Hidasi Barnabás (stúdiótechnika), 5Letszobrászat (alkotás, zeneszerzés), Habók Tímea (látványtechnika), Vitaindító gondolatok a zeneoktatásról (Közérdekű), MMM körkérdések - Füstös Bálint (gitáros - Öröm a zene díj: az év felfedezettje), Jani J. Szentkiralyi (gitáros), Németh Alajos (basszusgitáros - Bikini), Lepe (producer - Balkán Fanatik), Pásztor Anna (énekes - Anna End The Barbies), Regály György (zongorista - LFZE Jazz tanszékének Adjunktusa), Szabó Tamás (szájharmonika/ének -  Mojo Workings)

A második lapszám tartalmában szereplő közérdekű írás rövid előzetese és szerzőinek előszavai olvashatók a képre kattintva.

 

Esemény előzetes és beszámoló:

Inkább későn, mint soha - Zenei alkotók az utolsó stádiumban

Beszámoló a CIAM (zeneszerzők világszervezete) 2014-es, Nashville-i konferenciájáról
"Volt szerencsém eltölteni két napot a világ másik oldalán egy olyan összejövetelen, ahol általam korábban sosem tapasztalt töménységben voltak jelen kiemelkedő koponyák, akik nem csak kiváló alkotóművészek, hanem a zenei alkotóközösség naprakész válaszokkal rendelkező képviselői is. A szerzői világszervezet összehívása egyetlen, égetően sürgős témára fókuszált, mégpedig az internetes legális letöltések - mint a hagyományos kereskedelem kiváltására tett sikertelen kísérlet - által generált veszteségek lehetséges csökkentésére. Mindezt megállapodásokon, törvénymódosításokon és az egész világra kiterjedő szerzői mozgalmon keresztül, melynek neve Fair Trade Music."
(Készítette: Czutor Zoltán)

Talán új kultfilm van készülőben...?

"Szombath Máté. Kinézete, gondolatai, szemének csillogása alapján bárhol élhetne a világban. Kisebb filmes munkákból él. Rendezni szeretne. Első nagy, filmes megmérettetése előtt áll. Feketerigó. Ez lesz a címe. 
Nézzenek oda! Miből lesz a … Feketerigó!
Szombath Máté. Rendező. Pontosan érkezik. Kopog. Benéz az ajtónyíláson. „Bejöhetek?” „Igen?” „Kabátomat hova rakhatom?” Leülünk. Kicsit feszeng. Nem szokott még hozzá az interjúkhoz."

Üzleti szféra:

10 éves a Eurhythmics Kft. - Beszélgetés Molnár Sándorral

A SHURE márka neve hazánkban egybefonódott a Eurhythmics Kft. nevével az elmúlt 10 évben. A cég tulajdonosa Molnár Sándor azonban ennél lényegesen több időt töltött el a hangszer-kereskedelemben, hiszen 1992 óta – a Munkácson élő vállalkozó – meghatározó szerepet tölt be az ukrán és a volt szovjet tagállamok kereskedelmi fejlődésében is. Az elmúlt időben volt az ukrán hangszerforgalmazók szövetsége elnöke, és olyan nagynevű márkák forgalmazója, mint a: Shure, Roland, Boss, RSG, RCF, Behringer, REMO, VIC FIRTH, Pearl River, Hal Leonard, Proel, Mapex, Walden, Hercules, Jupiter, Manuel Rodrigez, Kapok, Gliga, Tula. (Készítette: Andrásik Remo)

Mégis kinek az árrése, avagy testvériesen vagy fele-fele arányban?

Aki már élt a szocializmusban bizonyára emlékszik, hogy a nagy testvér mellett az ember nem mindig érezhette igazságosnak az osztozkodást, nincs ez másképpen a mai hangszer kereskedelem világában sem.

Amikor megkaptam a felkérést ennek a vitaindító esszének a megírására a főszerkesztő azzal indokolta a megkeresést, hogy kevés olyan szereplő van a magyar piacon, akinek viszonylag jó rálátása van a hangszerpiac mindkét szegmensére. Esetemben ez valóban fennáll, hiszen az elmúlt 20 év folyamán a hangszer kereskedelem kiskereskedői és nagykereskedői oldalát is volt lehetőségem megismerni. Mint ilyen gyakran hallottam, hallom a kiskereskedők jogos panaszait az adott márka forgalmazóival kapcsolatban, s a nagykereskedők aggályait is ismerem. Mielőtt részletesebben elmerülnék a témában legyen szabad egy rövid áttekintéssel kezdenem, hogy a jelenlegi piaci viszonyokat történeti és gazdasági kontextusba helyezzem. (Készítette: Szikszai Csaba)

2014. december 15. 19:29

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA