MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Az Év Hangmérnökével dolgozik együtt a Half Note City

Hidasi Barnabás már az együttes harmadik albumán munkálkodik. Budapest, 2014. november 12. – Rangos elismerésben részesült a Half Note City albumainak hangmérnöke, Hidasi Barnabás. A már két évtizede a zenei pályán tevékenykedő szakembert a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) választotta nemrég az „Év Hangmérnökévé”.

„Már az első pillanattól fogva megvolt a közös hang közöttünk. Bátran mondhatom, hogy eddigi pályafutásom során még soha nem találkoztam olyan hangmérnökkel, aki ennyire tökéletesen eltalálta volna a tiszta énekhang és az effektek arányát” – jegyezte meg Muzsnyai Márti, a Half Note City énekesnője.

A Half Note City első és második lemezén is Hidasi Barnabás dolgozott, ennek köszönhetően mind a Roadie, mind pedig a Japán című korong finoman szólal meg. Mi több, a dalok hangzása nagyon természetes, ami nagyban köszönhető a professzionális munkának. A 38 éves szakember eddig olyan hazai előadók és együttesek albumain dolgozott, mint a Turbó, a Tankcsapda, Palya Bea és a Random Trip, ugyanakkor rengeteg külföldi előadó lemezét is ő keveri.

„A díj is jól mutatja, hogy a legjobb hazai szakemberek között tartják számon, így vele dolgozni presztízs értékű. A Half Note City Hidasi Barnabásba vetett töretlen bizalmát jól tükrözi, hogy az együttes jelenleg készülő harmadik albumának utómunkálatait is az Év Hangmérnökére bízza” – jegyezte meg a Half Note City énekesnője.

Half Note City
A Half Note City zenekart a jazz&blues világából érkező, kísérletező kedvű Muzsnyai Márti énekesnő és a Mona Lisa Overdrive szkafanfenderes gitárhőse, Makkay Imre hozta létre 2012 februárjában. Még ugyanebben az évben kijött a zenekar első kislemeze a Roadie, melyen összesen öt felvétel volt megtalálható. 2013 végén a Japán című album is megjelent. A Half Note City (HNC) eddig meglehetősen aktív volt, hiszen a két album mellett öt klip is született, ugyanakkor a zenekar már új albumon dolgozik és hamarosan vadonatúj klipekkel lepi meg a rajongókat. Az együttes zenei világára az acid jazz, a space rock, a trip hop és a drum and bass stílusok keveredése jellemző.

2014. november 14. 09:41

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA