MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Legkedvesebb felszerelésem... Polgár Péter

Legkedvesebb felszerelésem címmel új sorozatot indítunk a Music Media Magazin oldalain, melyet azért tartunk kiemelkedően fontosnak, mert ebben a sorozatban minden megkérdezett zenésztől, hangtechnikai szakembertől azt kértük, hogy azon felszereléseiket mutassák be nekünk, amelyek koroktól, márkaszerződésektől és egyéb érdekektől mentesen váltak meghatározó kedvencükké. 

Polgár Péter /gitáros, zeneszerző/Odett zenekar/

Nagyon sok cuccot kipróbáltam már az elmúlt több, mint 30 évben, de mindig az éppen aktuális zenéhez, zenekarhoz választottam a felszereléseimet.

Már nagyon régóta csak Fender ill. Gibson gitárokat használok. Jelenleg egy 1978-as Fender Telecaster a fő hangszerem (kőris test, rózsafa fogólappal). Valamint egy juhar fogólapos, ami szintén kőris testű, ill. egy Thinline (fenyő fedlapos) Telecaster. A gitárokban Fender márkájú alnico pick up-ok találhatók.

A juhar fogólapos gitárt D open tuning-ban használom, mert a műsor kb. egyharmada abban íródott. A Thinline Telecasteremben pedig van egy piezo pick up is, melyet élőben úgy használok, mint egy elektroakusztikus gitárt. A koncerteken leggyakrabban ezt a 3 telecastert használom.

Stúdió munkáknál szoktam még használni a több, mint 25 éves Martin akusztikus gitáromat, amelybe nem rakattam hangszedőt és nem is fogok -:)
Továbbá használok még egy Fender Stratocastert, (USA standard) ill. Gibson Les Paul gitárokat is (Les Paul Special P90 pick up, valamint Les Paul Standard)

Erősítők közül már régóta a Fender Bassman 59 Ltd. nálam a favorit cucc... 45W, 4x10 Jensen Alnico speaker, csöves egyenirányítás, stb... (Aki esetleg nem tudná, Jim Marshall ennek az erősítőnek a mintájára készítette az első Marshallt.) A hangzását illetően, ez nem tipikus Fender hang, de azért érződik benne, viszont a Marshall nyers ereje is apró nyomokban jelen van a megszólalásában. Általában minden effekt pedál nagyon jól illeszkedik hozzá.

Kisebb helyszíneken, vagy stúdióban még használok Fender Pro és Blues Junior erősítőket is, melyekben szintén Jensen hangszórók találhatók.

Pedálok közül nagyon bírom a Fulltone típusokat (Supa-Trem, OCD, Fulldrive2, Ultimate-Octave). Használom még a Xotic AC Booster+, BOSS TU2, ill. az Eventide Timefactor effekteket is. Utóbbiból nagyon sok delay és modulációs effektet használok.

Ezek az effektek egyetlen pedálboardban jönnek velem, de az overdrive szekció gyakran cserélésre kerül. -:)

Kedvenc gitárosom nagyon sok van, de ez a 4 alap ember az, akik nélkül sehol nem tartanánk ma:

Jimi Hendrix
Jeff Beck
Eric Clapton
Jimmy Page  

 

 

https://www.facebook.com/odettOFFICIAL

https://www.youtube.com/watch?v=ylqhE2e41HY

https://www.youtube.com/watch?v=P1kQv51sAbY

https://www.youtube.com/watch?v=BzqpGmR7o10

2014. október 25. 19:06

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA