MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Budapest Music Expo október 3-5.

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Syma csarnokban a nemzetközi audiovizuális és zenei kiállítást...
Az eddig Hangfoglalás néven ismert expón a Syma csarnok három termében 12 ezer négyzetméteren 360 zenei eseménnyel, világmárkákkal, hangszerbemutatókkal, koncertekkel, közönségtalálkozókkal, gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket - mondta Andrásik Remo, a szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) főtitkára.
Mint elhangzott, a Budapest Music Expón kiállítják Frank Zappa egykori gitárját, Tátrai Tibor piros Marshall gitárját, a hatvanas-hetvenes évek erősítőit és hangszereit, emellett a Symában lesz egy magyar alkotó technikai találmányának világpremierje: ez a gitáron a kísérő és a szóló hangerőt képes beállítani a potméteren két végpont rögzítésével.

A háromnapos expón, amely ingyenesen látogatható, több ezer hangtechnikai márka több mint tízezer eszközét állítják ki. Az A-csarnokban lesz a csendes helyszín, ott lesznek a színpadtechnikai installációk, az akusztikus hangszerek, az oktatási részleg és a gyermekfoglalkoztató. A B-csarnokban lehet kipróbálni a hangszereket és a hangtechnikai eszközöket ismert zenészek közreműködésével és minikoncerteket is tartanak. A C-ben három színpadon lesznek koncertek, délelőttönként a Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató döntői, amelynek győztese egymillió forint értékű hangszer- és hangtechnikai eszköz beszerzését nyeri a Hanosztól.

Gallyas Igor, a Budapest Music Expo főtámogatója, a Ziroda Art Media Management ügyvezető igazgatója kiemelte: a cél az, hogy a kiállítás a régió jelentős eseményévé váljon. Balogh Géza, a Hanosz elnöke emlékeztetett arra, hogy a az elmúlt években az expo elődjén, a Hangfoglaláson az elmúlt években 50 ezer látogató volt, ami magyar viszonylatban kiemelkedő és nemzetközi tekintetben is jelentős.

Balogh Géza elmondta, hogy a Hanosz tavaly indított, most Öröm a zene néven futó, nemzetközi támogatással zajló kampányának lényege, hogy az élő zenét minél több emberhez tudják eljuttatni és minél nagyobb csoportokat tudjanak ráirányítani a hangszeres zenélés örömére.

Egyedülálló zenés forgatag várja ingyenesen a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat. Jól tudjuk, hogy a zenével való foglakozás nagyon sokoldalúan fejleszti a gyerekeket, és örömforrás a felnőtteknek is. Precizitást, harmóniát, kreativitást jelent a zene, és mindenki hozzá tud tenni legalább egy pozitív jelzőt, ugye?
Érdemes tehát eljönni a  BUDAPEST MUSIC EXPO rendezvényére: zenés „Csodaország” gyerekeknek, diákoknak is!

Mi fogadja a látogatókat?

A pénteki napon kezdődő hétvégi programon három nap leforgása alatt 360 zenei esemény lesz egy helyszínen: koncertek, előadók, közönségtalálkozók, dedikálások, hangszerek, audiovizuális eszközök és természetesen művészek kézfogásnyira, közös fotóra. Már mindez elég lenne, hogy a gyerekekkel is érdemes legyen kilátogatni, akár egy egész osztállyal, szakkörrel vagy zenei foglalkozást látogató diákokkal. Azonban a  Budapest Music Expo szervezői zenés „Csodaországot” teremtenek – a gyermekekre szabott játékokkal, zenetréningekkel. Mivel Kodály országában jól tudjuk, hogy a zenére nevelést a születés előtt 9 hónappal már érdemes elkezdni, ezért a legkisebbeket is zeneovi foglalkozásokkal várják, szüleikkel, nagyszüleikkel együtt.   Itt végre érvényes a „mindent a kéznek”, és a sok virtuális inger között felnövő gyerekek  szabadon kipróbálhatják, megismerhetik az összes hangszert,  a hang- és hanghatás-keltés ezernyi eszközét és lehetőségét. A korábbi évek tapasztalatai azt mondatják a rendezőkkel, hogy ezeken a foglalkozásokon a gyerekek és a fiatalok életre szóló, varázslatos vizuális és zenei élményekkel gazdagodhatnak.  Néhány ajánlat ízelítőül Kovács Gábor muzsikus foglalkozásaiból:
"Hangvarázslók" - "Hangvarázslás" - "Muzsikáló háztartás" - "Hangszert bármiből" - "Hangszerkészítő kézműves foglalkozás sok muzsikával" - "Muzsikáló biciklipumpa és társai" - "Készítsünk együtt hangszereket!" További részletek: www.budapestmusicexpo.hu

2014. október 2. 20:50

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA