MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Lombos úr – Áfatartozás – első videó

Lombos El Marci & a Juhász Attila Jazz Quartet új lemezéről megjelent az első videó, amely megtekinthető itt a musicmedia.hu oldalán is. Erről gyakorlatilag kötelességünknek számít beszámolni, hiszen Marci évek óta munkatársa a korábban Hangfoglalás – idén szeptembertől Music Media Magazin – néven megjelenő negyedéves szakmai magazinunknak... s számos írása, interjúja már e weboldalon is fellelhető. Szövegírással foglalkozó kurzusai igen nagy népszerűségnek örvendenek a Gitármánia Táborban, és három esztendeje alap zsűritagja a Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató sorozatunk mindent eldöntő végső megmérettetésein.

Lombos El Marci (dalszövegíró, előadó)
Lombos Márton 1974-ben született Balassagyarmaton. Kultúrális menedzsmentet, pszichológiát hallgatott a Pécsi, a Miskolci Egyetemen majd befejezésük után később grafológusként is végzett a Magyar Írástudományi Társaságnál.

16 éves korától ír dalszövegeket. Közel 300 dalra írt sorokat, és ezekből néhányat saját produkcióként, saját előadásában jegyez (Lombos El Marci & a Juhász Attila Jazz Quartet). Gondolatai pop-, rock-, jazz-, kamarazenei- és komolyzenei stílusú művekben, sporthimnuszokban, főcímzenékben, musical-ben, több, mint 50 korongon hangzanak el. A teljesség igénye nélkül néhány név: Takács Nikolas, Groupn’Swing, BacktoBlack, Gáspár Laci, Tóth Vera, Náray Erika, Szirtes Edina (Mókus), Nagy Adri, Hooligans, Garami Funky Staff, Gitano, Sugarloaf, Náray Erika, Ádok Zoli, Emilio, Temesi Berci, Mark, Harmonia Garden.
Kapott “legjobb szövegíró” díjat 1996-ban Horváth Attilától a Rock Gyermekei táborban. 

2010-ben a 90.9 Jazzy Dalversenyen saját dalával (Jazz u. 10.) megnyerte a versenyt szerzőtársaival együtt és megkapta a legjobb szöveg díját is. Ekkor kezdett el dolgozni saját lemezén.

A következő évben szintén a Jazzy dalversenyén a Szappanbuborék című dallal Artisjus szerzői különdíjat kaptak szerzőtársaival, az azt követő évben, a szakmai zsűri megítélése alapján, a Hangolj rám dallal a legjobb dalszöveg díját hozta el.

2013-ban a Fonogram díjátadón a Group'n Swing zenekar elhozta a Legjobb hazai szórakoztató album díját - 4 dalszövegével, többek között a lemez címadó dalával, a Botránnyal. Ugyanez a formáció a Retikül című dallal (mely szintén a szerző szövege) az "A Dal 2014" című dalverseny középdöntőse lett, és a szerzemény a népszerű "Ridikül" című műsor főcímzenéje lett. 
2014-ben a Puha takaró című szerzemény szövegírója, mely a VII. Jazzy jazzdalverseny 2. helyezettje.

6. éve dalszövegírói és alkotói kurzust is tart a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban.

Lombos El Marci & a Juhász Attila Jazz Quartet – rendhagyó koncert a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban 2014. július 22. (21.15-22.30.)
(Juhász Attila - zongora, billentyű, Rieger Attila - gitár, Piri Béla - nagybőgő, Cseh Balázs - dob & Lombos El Marci – mesélő)

https://www.facebook.com/LombosElMarci

2014. július 17. 07:35

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA