MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A Music Media Magazin története

Kezdetek… 2000 tavaszán jelent meg az Instrument Magazin, hazánk első csak szakmai tartalmakkal kiadott hangszer- és hangtechnikai kiadványa. 

Tekintettel arra, hogy az ebben az időszakban megjelenő összes egyéb zenei újság többnyire bulvár jellegű valamint rajongói tartalmakkal jelent meg – az Instrument Magazin szakmaisága miatt viszonylag gyorsan népszerűvé vált a hangszeres zenészek, gyártók, hangszerforgalmazók, kereskedők körében.

2008-ig az Instrument Magazin évente öt időpontban, alkalmanként 64 oldalon, 10.000 példányban jelent meg.

A lap elérte legfőbb célját: mind képi, mind tartalmi megoldásaival teljesen újszerű megközelítésbe helyezte a zenészeket, hangszereiket és a zenész életmódot.

Az első komoly változás…

A Hangszeresek Országos Szövetsége 2006 óta rendezi meg a „Hangfoglalás Hangszer- Hang- Fény- Stúdiótechnikai kiállítást”. A kiállítás szakmai céljai a kezdetektől fogva azonosak voltak az Instrument Magazin törekvéseivel, így a szövetség és a magazin között tartalmas, előrevivő szakmai együttműködés alakult ki.

2008 harmadik negyedévében az Instrument Magazin aktuális számának megjelenése és a Hangfoglalás kiállítás időpontja egybeesett, így a lap aktuális száma - a kiállítás programjával kiegészítve - Hangfoglalás Magazin néven, ingyenes programfüzetként jelent meg és lett sikeres.

A közös sikeren felbuzdulva az Instrument Magazin kiadója és a HANOSZ úgy döntött, hogy a lap ezt követően - az Instrument Magazin gondolatiságát, szakmaiságát megtartva - Hangfoglalás Magazin néven jelenik meg és ösztönözi a fiatalabb generációkat is a zene szeretetére és művelésére.

És eljött a 2014-es év…

A Hangfoglalás Magazin hetedik évfolyama teljes megújulást hoz: a lap a jövőben Music Média Magazin néven – új arculattal, új tartalommal, új tematikával jelenik meg.

Csak egy dolog marad a régi: a szakmaiság, mindenekelőtt!

Bővebben a magazinról: http://www.musicmedia.hu/impresszum


 

2015-ben magazinunk minden megjelenése 120 oldal fölötti tartalommal dicsekedhet. Az évi négy megjelenésből kettő is tartalmazott zenei mellékleteket. Az első számunkban mindjárt három CD is megtalálható volt... Nagy Ádám WÖRK Project című lemeze és egy dupla E-DRUM oktató CD. A második számunkban QR kóddal letölthető PANAMA zenei mellékletet jelentettünk meg, míg a harmadik negyedévi megjelenésünk Budapest Music Expo különkiadásának tartalma csaknem 160 oldalas terjedelmet ért el.

2016-ban ismét tökéletes évet zártunk, remek szakmai tartalmakkal és nagyszerű interjúkkal, rengeteget fjlesztettünk online felületünkön, a musicmedia.hu oldalon is.

2017-ben a szokásnak megfelelően négy alkalommal jelent meg a Music Media Magazin nyomtatott formában és jelentősen megerősödött az online magazin is.

2018-ban a magazin ismét négy alkalommal jelent meg.

2019-ben a magazin ismét négy alkalommal jelent meg és valamennyi nyomdai lapszámunkat online is elérhetővé tettük a http://www.musicmedia.hu/galeria oldalon.

2014. július 1. 11:08

Minden jog fenntartva. 2022 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA