MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Megjelent a Balkan Fanatik új nagylemeze

Három évvel a legutóbbi stúdióalbuma megjelenése után új lemezt készített a Balkan Fanatik. Az újjáalakult zenekar tizennégy vadonatúj szerzeményt mutat be a Feljött a nap című korongon. A címadó dalt már országszerte játsszák a rádiók, a Komámasszony című számhoz pedig videóklip is készült. 

A kelet-európai, elsősorban a magyar és a balkáni népzene, valamint az elektronika és a modern stílusok ötvözéséből született meg a Balkan Fanatik új nagylemeze, a Feljött a nap.
- Az elmúlt három évben nagyon termékenyek voltunk, így 14 dal szerepel az ötödik albumunkon. Az utolsó anyagunkhoz képest a brit-pop hangzás helyett most inkább a rock, a reggae, a ska, a dub és a hip-hop dominál. Szintén fontos változás, hogy a zenekar újjáalakult, és MC LeggoMan személyében állandó rapperünk van, aki nem angolul, hanem magyarul nyomja a szöveget. Új népdalénekesünk pedig a kiváló Träger Lilike. Gitár és dob fronton Szöllősi Lala és Benedeczki Sándor küzd a csapattal. Ráerősítettünk a balkáni fúvós elemekre is, amelyekben a Fourtissimo rézfúvós kvartett volt a segítségünkre. A népi sanzonista vonalat pedig két közreműködő hozza: Kovács Gergő, a Tárkány Művek szaxofonosa, illetve egy fiatal tehetség, Móró Laci énekes. A célunk továbbra is az igényes mulattatás, de nem vagyunk mulatós alternatív zenekar – mondta Jorgosz, a Balkan Fanatik egyik alapító tagja,

A Feljött a nap című stúdióalbum címadó dalát március óta rotációban játssza a Petőfi Rádió és a Class FM, valamint országszerte számos más rádióállomás is. A lemez első videóklipje meglepő módon mégsem ehhez a számhoz készült.
- A Komámasszony című dalra esett a választásunk, mert a koncerteken ez lett a közönség egyik kedvence az új számaink közül. A Fejér megyei Mányon forgattunk Kalmár Sándor rendező-operatőr irányításával, és nyugodtan mondhatom, hogy percek alatt fantasztikus hangulat alakult ki. Összehaverkodtunk a fél faluval, például a polgárőrökkel és egy helyi lovász sráccal, aki egész nap ide-oda furikázott minket egy hintón. Magunkkal vittük családi barátunkat, Vőfély Sanyit és persze a dalban közreműködő Fourtissimo rézfúvós kvartettet is. A nap végén egy borospincében kötöttünk ki egy finom vacsora mellett, úgyhogy igazán autentikus körülmények között készült el a klip ehhez a vidám kis dalhoz – mesélte Lepe, a Balkan Fanatik másik alapító tagja.   

A Feljött a nap című lemez új dalait már élőben is hallhatja a közönség a Balkan Fanatik koncertjein. A zenekar legközelebb június 6-án az alsóörsi Harley Davidson Fesztiválon, másnap Budapesten és Jászkiséren, június 8-án pedig Tihanyban lép fel. A koncertdátumokat és helyszíneket a Balkan Fanatik honlapján és hivatalosan Facebook-oldalán folyamatosan frissítik.

Balkan Fanatik: Feljött a nap nagylemez
http://www.youtube.com/playlist?list=PL5AnLq4wwAqvRsrhgiWbY6aP4_qlKuVYc

Balkan Fanatik feat. Fourtissimo: Komámasszony
https://www.youtube.com/watch?v=5lE7Ms30rwo#t=16 

 

2014. június 21. 06:39

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA