MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Z Faktor Tehetségkutató

Idén második alkalommal a Made in Pécs Fesztivál adott otthont az Öröm a zene sorozat keretén belül megrendezett Z Faktor Tehetségkutatónak. A Made in Pécs Fesztivál keretén belül 181 zenekar lépett fel január 6-án, melyek közül 40 zenekar adta be a jelentkezését az Z Faktor tehetségkutatóra és az előzsűrizést követően 12 nagyszerű zenekar/előadó került meghallgatásra:

KACAJ
SHED
My Last Summer
Vakolath
Légüres Tél
VÊDÂNT
Kevlár
Dörnyei Szabi
Kaiba Korp
bolygó
U16
FILC

A tehetségkutató háromtagú zsűrijének (Koncz Balázs, Lombos Márton, Andrásik Remo) az alábbi díjak odaítéléséről kellett dönteniük:

- A Z Faktor nyertese és további két kiemelt zenekara fellépési lehetőséget kap a Zenélő Egyetem rendezvényein, a Pécsi Estben, a Káptalan Kertben, illetve a 2025-ös Made In Pécs Fesztiválon kiemelt idősávban.

- A Z Faktor győztese bekerül az Öröm a zene országos nagy döntőjébe, és így a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának következő élő meghallgatására, amennyiben érvényes pályázatot ad be az Induló Előadóknak szóló NKA pályázaton, melyen további 4 000 000 FT-ban részesülhet sikeres pályázat esetén (kiírás várhatóan 2024. augusztusban).

- Továbbá Átadásra kerül az Öröm a zene - Újfalusi Gábor Díj, amelyet minden állomáson egy zenész, vagy egy zenekar kaphat meg kiemelkedő zenei tehetségéért.

A 2024-es Z Faktor Tehetségkutató díjazottjai:

1. helyezett – Filc
2. helyezett – Kevlár
3. helyezett – bolygó
Újfalusi Gábor díjas – Kacaj

GRATULÁLUNK AZ ÖSSZES FELLÉPŐNEK ÉS A DÍJAZOTTAKNAK!

https://oromazene.hu/


2024. január 7. 19:18

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA