MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

YAMAHA AvantGrand NU1XA

KIFEJEZŐ ERŐ, MELY TÖKÉLETESEN TÜKRÖZI ZENEI SZÁNDÉKAIT! Hozzásegíti a kívánt cél megvalósításához. Azok számára készült, akik csúcstechnológiás, valós zongora mechanikás hangszerrel szeretnének zenélni.

TERMÉSZETES BILLENTÉS AKUSZTIKUS ZONGORA MECHANIKA
AZ NU1XA alkalmazza a pianínó komplex és kifinomult mechanikáját, mely képes közvetíteni a billentyűk és a kalapácsok finom mozgását, pontosan érzékelni a kifejező játéktechnikát, beleértve a trillákat és a folyamatosan ismétlődő hangokat.  Továbbá, a zongorához hasonlóan a billentyűzet fából készült, ezért valóságos és természetes a billentyűk játéka.

A YAMAHA ARTICULATION SENSOR SYSTEM RENDKÍVÜL RÉSZLETES KIFEJEZŐERŐT BIZTOSÍT
Az NU1XA hangszer rendelkezik az új Articulation Sensor rendszerrel, mely folyamatosan érzékeli a zongorista játékának sajátosságait, a kontaktmentes elektromágneses érzékelőkkel és a Yamaha saját algoritmusa segítségével. A rendszer billentyűnként két független érzékelővel rendelkezik: az egyik a kalapácsnál – ez az akusztikus zongoramechanika legfontosabb része - és a másik magán a billentyűzeten, mely pontosan méri a billentyű elengedését és visszaadja a játéktechnikai sajátosságokat. Ezek együtt képesek a zongorista játékát teljes mértékben érzékelni.

GRANDTOUCH™ PEDÁLOK A MÉG SZÉLESEBB LEHETŐSÉGEK ÉRDEKÉBEN
A zongora zengető pedálja másként reagál, amikor a pedált a játékos lenyomja, amikor a pedál elkezdi kifejteni hatását és amikor a pedált lenyomva tartja. Képzett zongoristák játék közben általában érzékelik a pedál lenyomásakor ezeket az apró ellenállásokat és képesek ezekkel saját egyedi hangzásukat formálni. Továbbá, a pedál felengedésének és lenyomásának az ellenállása is eltérő. A GrandTouch™ pedálok a zongorához hasonló alátámasztási szerkezetet alkalmaznak, ezzel képesek a már ismerős és kifejező játékélményt nyújtani és a pedálozás során szélesíteni a játéktechnikai lehetőségeket.

REZONANCIA, MELY ÚGY TÖLTI KI A TERET, MINT A ZONGORA.
Amint a kalapács ráüt a húrokra, a hang azonnal megszólal és az egész hangszer berezonál, kitöltve a teret a csodálatos hanggal. Annak érdekében, hogy a zongora hangzása valósághű legyen, az NU1XA új hangrendszert alkalmaz. Felfelé néző hangsugárzók mélyen rezonálják a hangszert, miközben a magassugárzók az újratervezett tölcsérszerkezetükkel a hátsó és az első panelt rezegtetik meg.  Ezekkel a szinergikus rezonancia effektekkel a hangminőség és a hang projekció a játékos számára pontos, valós idejű vezérlést biztosít előadás közben. Ennek eredménye a bámulatosan valósághű zongoraszerű hang, mely a teret három dimenzióban tölti ki. 

GRAND EXPRESSION MODELING TECHNOLÓGIA JELENÍTI MEG A LEGAPRÓBB HANGSZÍN ÉS A REZONANCIA VÁLTOZÁSOKAT.
A zongora rendkívül bonyolult mechanikával rendelkezik, kalapácsok, tompítók és húrok összetett módon lépnek kapcsolatba egymással és érzékenyen reagálnak a billentyűk leütésére.  A Grand Expression Modeling technológia pontosan adja vissza ezeket az összetett interakciókat a játékos és a hangszer között. Képes megjeleníteni a zongora végtelen számú hangszínbeli variációit.  Továbbá, visszaadja azokat a jellegzetes, játéktechnikákból adódó változásokat, melyek például a leütés elengedése után keletkeznek. Ezeket a leütés mélysége és sebessége alakítja ki. Mindezek képesek tökéletesen visszaadni a legapróbb játéktechnikai sajátosságokat.

VIRTUÁLIS REZONANCIA MODELLEZÉSSEL A ZONGORA TELJES FIZIKAI VALÓSÁGÁBAN SZÓLAL MEG
A virtuális Rezonancia Modellezés (VRM) technológia élethűen adja vissza a zongora rendkívül összetett rezonanciáit, melyek a hangszekrény és a húrok rezgéseiből keletkeznek.  Ezekhez a rezonanciákhoz adódnak a billentyűleütések és a pedáljáték időzítése, intenzitása - kiszélesítve a hangszínek választékát és még kifejezőbb játék megvalósítását teszik lehetővé.

A YAMAHA CFX ÉS BÖSENDORFER IMPERIAL. A KÉT VILÁGHÍRES ZONGORA EGY HANGSZERBEN
A legmagasabb igényeknek megfelelve az NU1XA ötvözi a világ két leghíresebb zongorájának - a Yamaha CFX, és a Bösendorfer Imperial modellek - hangját. A CFX a Yamaha hangversenyzongorák csúcsát jelentik, széles dinamika tartománnyal csillogó magas és erőteljes rezonáns mély frekvenciákkal rendelkezik, a Bösendorfer a kifinomult, jól ismert meleg bécsi hangzását nyújtja. Játsszon úgy, ahogy csak szeretne.

BINAURÁLIS MINTAVÉTELEZÉS RENDKÍVÜL TERMÉSZETES HANGZÁST BIZTOSÍT, MÉG FEJHALLHATÓVAL IS.
Az NU1XA modellt fejhallgatóval is használhatja, ezzel nem zavarja környezetét és akár éjjel is zongorázhat. A fejhallgatós zenélés során sem kell feladni semmit a csodálatos zongora hangzásból. A speciális mikrofonokkal a játékos pozíciójából vettük fel a zongora hangját. A binauráis mintavételezési technológia valóságosan adja vissza a játékos előtt megszólaló akusztikus zongora hangját. A Yamaha ezt a technológiát alkalmazta a Yamaha CFX és Bösendorfer Imperial zongorák esetében is. Az eredmény annyira természetes, hogy rövid időn belül akár el is felejtheti, hogy fejhallgatón keresztül hallja a hangszert.

AUTENTIKUS FORTEPIANO HANGSZÍNEK, VALÓSÁGOS JÁTÉKÉRZET.
Az NU1XA további négy autentikus hangszínnel jeleníti meg az 1700-as és az 1800-as évekbeli „fortepiano” hangját. Ezekkel a hangszínekkel az adott kor olyan híres zeneszerzői, mint Mozart, Beethoven és Chopin műveit elevenítheti fel és értheti meg jobban a korabeli kottákba leírt zeneszerzői szándékokat.
*A képen látható fortepianok a Hamamatsu Museum of Musical Instruments gyűjteményében találhatók.

A MAGÁVAL RAGADÓ DESIGN ÉS AZ INTUITÍV FELHASZNÁLÓI FELÜLET MOTIVÁLJA A ZONGORÁZÁST

KIFINOMULT DESIGN, MELY TÜKRÖZI A ZONGORA ELEGANCIÁJÁT.
Elegáns ívekkel és vonalvezetéssel idézi meg az NU1XA modell az akusztikus zongora időtlen szépségét. A magasság csökkentésével még könnyebb helyet találni a hangszernek anélkül, hogy zsúfoltnak érezné a szobát. A csillogó, tükrözött billentyűzáró sín csodálatosan tükrözi vissza a kezeit és a billentyűket, és a zongorához hasonlóan pazar látvánnyal emeli a játék örömét. 

ELEGÁNS VEZÉRLŐ FELÜLET AZ EGYSZERŰ HASZNÁLAT ÉS ZENÉLÉS ÉRDEKÉBEN.
Az NU1XA gyönyörű, mégis visszafogott érintőkijelzős vezérlő felülete lehetővé teszi, hogy könnyen tudja beállítani a hangszer alapvető funkcióit, hangszíneket válthat, és akár a zengetést vagy a metronómot is szabályozhatja. Használaton kívül a kijelző kikapcsol és ezzel teljesen beleolvad a hangszer felületébe. Ez a funkció még inkább az akusztikus zongora megjelenését adja vissza.

MÉG ÉLVEZETESEBB A JÁTÉK. AZ OKOSESZKÖZÉVEL ÉS A BLUETOOTH® CSATLAKOZÁSSAL.
Töltse le a Smart Pianist alkalmazást okos telefonjára vagy táblagépére és csatlakoztassa a Bluetooth® segítségével az NU1XA modellhez. Élvezze a hangszer által biztosított rengeteg intuitív beállítási és felhasználási lehetőséget az okos eszköze képernyőjéről. A valósághű illusztrációk segítségével könnyen választhat a beépített hangszínekből, használhatja a metronómot és a hangolót is. Az NU1XA kompatibilis a Bluetooth® Audio szolgáltatással. Az okos eszköz vezeték nélküli csatlakoztatásával zenéljen együtt a dalokkal, melyeket az okos eszközéről streamelhet.

- Speciális pianínó mechanikával rendelkező NU1XA akrilgyantával (fehér billentyűk felületén)
- Articulation Sensor System billentyű és kalapács érzékelőkkel felszerelve
- CFX és Bösendorfer Imperial hangminták
- CFX és Bösendorfer Imperial binaurális hangminták
- 28 hangszín
- Grand Expression Modeling
- Virtuális Rezonancia Modellezés (VRM)
- GrandTouch™ pedálok GP Response Damper
- Gyári dalok: 28 hangszín demó, 50 klasszikus,
- 303 lecke
- Erősítők: (40 W + 45 W) × 2; hangszórók:
- (16 cm + 2.5 cm (dome) Bidirectional Horn) × 2
- Kifinomult design, mely tükrözi a zongora tökéletes eleganciáját
- Beépített Bluetooth® vezeték nélküli kapcsolat okos eszközével és alkalmazásokkal


2023. december 29. 07:37

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA