MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KOZMA KATA ADAM AUDIO A4V TESZT ÉS BESZÁMOLÓ

Az elmúlt hetekben lehetőségem volt kipróbálni az Adam Audio A4V 4 hüvelykes aktív stúdió monitorait, és bevallom, nem csalódtam! Először Svédországban próbáltam ki az AV7-et és extázisba estem, annyira tetszett a hangkép!

https://www.instagram.com/p/CbtnnL-PFqr/

Ez többször előfordult, hogy különböző stúdiókban az USA-ban Adam-ek voltak, és valahogy mindig azt éreztem, hogy ezekkel a monitorokkal tudok a legjobban, leginspiráltabban dolgozni, és valahogy mindig jobbak rajta a keveréseim, mint más, akár klasszisokkal jobb hangfalakon. Ez nyilván ízlés kérdése is, de nekem az ADAM Audio valamiért instant és rendíthetetlen mega-love volt. Az első pillanattól kezdve lenyűgözött a monitorok elképesztő hangminősége, ereje, dinamikussága, és nem utolsó sorban a modern és stílusos design. Nem mondom, hogy nem lepődtem meg az A4V súlyán, amikor kivettem a dobozából, de ez, a teljesítményével később értelmet nyert.

A személyes tapasztalatom alapján azt mondhatom, hogy az AV4 egy tökéletes választás azoknak, akik nagy hangsúlyt fektetnek a tiszta, kiegyensúlyozott, és szó szerint „szép” hangzásra.

Méretéhez képest meglepően erőteljes hangfalak, a magas - és közép frekvenciák kristálytiszták és részletgazdagok - a magas tartományon azt vettem észre, hogy kicsit fényesebb, mint szeretném, de mega cool, hogy ezen tudok igazítani! A mély hangok erősen, szépen és pontosan szólnak, semmi torzítás, vagy túlzás. Persze, ha nagyon akarod csapatni, ajánlom a mélynyomót, de nekem tökéletesen elég keverésre és production-re és örülök, hogy nem hívják rám a rendőrséget a sub miatt. (Ilyen még sosem fordult elő…)

A zenei élmény nagyon fullos mind keverésre, mind otthoni zenehallgatásra, ehhez pedig ott a monitorok hátán a VOICINGS funkció, ahol kiválaszthatod, hogy lapos stúdióhangzást szeretnél, vagy élmény zenehallgatást. Ez amúgy nekem az egyik legnagyobb plusz, hogy végre nem csak keverésre szeretem a hangfalakat használni! Konkrétan, amióta nálam vannak észrevettem, hogy szívesebben, és jóval többet hallgatok zenét csak úgy. Kíváncsi voltam, hogy szólnak a tavalyi évi keveréseim ezeken a hangfalakon, és rögtön, első hallgatásra egyértelmű volt, hogy mit kellett volna másképp csinálnom!

Az előző stúdió monitoraimhoz, a KrK Rokit 5 es 8-hoz, az Equator D5 es D8, és a Yamaha HS7/8-hoz képest az A4V klasszisokkal tisztább, kiegyensúlyozottabb, és sokszínűbb. Nagy plusz még, hogy a magas sugárzó forgatható, így állítva és fektetve is használhatom, illetve hogy van hozzá real-time remote control, ami a website-ról ingyenesen letölthető. Összességében az A4V egyetlen hibája talán az, hogy a port-ok nem elöl vannak, ami miatt van egy minimális interferencia.

Egy akkora térben, amekkorában otthon dolgozom, az A4V pont tökéletes méret és design, és szívből ajánlom minden profi és nem profi hangmérnöknek, producernek, aki kisebb stúdióban dolgozik.

Írta: Kozma Kata, 2023. február


2023. november 6. 06:05

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA