MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 52. hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2023-as év utolsó hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint a Follow The Flow, Dzsúdló, Rácz Gergő, de friss lemezzel lepte meg közönségét T.Danny, a Soulwave, valamint a Pardon ME!

FOLLOW THE FLOW – TÉL
A Follow The Flow formációról tudhatjuk, hogy nem csak minőségi zenéjüknek köszönhetően törtek fel a topzenekarok közé, hanem nagyon okos, ügyes marketingjüknek is. Ilyen az, amikor a téli napfordulón adták ki legújabb, eddigi legkomorabb számukat „Tél” címmel.

„Ez a dal olyan szobák kulcslyukain les be, amilyen szobákban hazánkban a legtöbben laknak. Azt szerettük volna, ha a hozzá készült videó is ezt tükrözi: itt a tél, a nehézségek sokasodnak, s az ünnepek közeledtével sokakra óhatatlanul rászakad a magány, a kilátástalanság érzése is." – árulta el FuraCsé a szám kapcsán.


DZSÚDLÓ – TAVALY TÉLEN
Angliában élő fiatal rendező, Mikó Márk készített videót Dzsúdló drum and bass-alapú „Tavaly télen” című dalához. A szám az előadó „Kincugin” lemezén is megtalálható. Hogy mit kapunk a klipben? Hát, szinte mindent! Többek között egy életveszélyes szerelmet alvilági témával, zsarukkal, sok vérrel, féktelen hajszával fűszerezve. A videót Vecsernyés István vágta, az utómunkálatokat pedig Szűcs András végezte rajta.


T. DANNY – EZER NAP (full album)
Alig egy hete írtam T.Danny legújabb klipjéről, amit a „No Woman, no cry” dalához készített. Azóta az előadó kiadta legfrissebb albumát „Ezer nap” címen. A korongon sok-sok önismeretet boncolgató témával, gondolattal találkozhatunk. Az albumon olyan dalokat kapunk meg, mint a már említett videós nóta, továbbá az „Az életem”, a „Merre jársz”, az „Egy-két”, a „Hazatalálok”, a „Várj”, a „Mennyire szeretlek”, a „Látod”, a „Gondolj rám”, a „Visszasírtok még engem”, az „Utolsó vasárnap”, a „Tudnod kell”, vagy éppen a címadó „Ezer nap”. T.Danny több közreműködőben is gondolkodott, ilyen például Marics Peti, Nagy Bogi, Szakács Gergő, valamint ByeAlex személye.


RÁCZ GERGŐ, SZISZI – SOSE HAGYJ BÉKÉN!
Ezúttal Sziszi oldalán zárta az évet Rácz Gergő. A duó a kapcsolatokban okozott sebeket, valamint azok begyógyulását állította fókuszba új dalában. A „Sose hagyj békén!” zenéjét Gergő, Sziszi, szövegét pedig Gergő, Sziszi, Bencsik-Kovács Zoltán álmodták meg. A klip ezúttal is Gergő rendezése, operatőrként pedig Matuz Ádám tette hozzá a szükséges pluszt.


SOULWAVE – MERÜLÉS (full album)
Új lemezzel lepte meg közönségét a Soulwave. A „Merülés” korongon az indie és folk hatásokkal építkező csapat ismét az emberek érzékeny oldalát fogja meg olyan számokkal, mint a „Prelude”, a „Valaki mondta”, a „Remélem tudod”, a „Miattad”, a „Kislány”, a „Dráma”, a „Destruktív”, az „Utállak”, vagy éppen a „Fiatalon”.


DNDV - SHAKE THAT!
DJ Nikita és Tiszai Vivi 2020-ban találkoztak egymással először, a kölcsönös szimpátiából azóta közös munka lett. Megalapították formációjukat, az ütős remixszekkel dolgozó DNDV-t. A 2024-es évet egy öt dalból álló mix formájában indították el, amelyben Vivi nem a megszokott dobján játszik, hanem egy speciális hybrid felszerelést rakott össze a minőség érdekében.


WOLF KATI – VÉGTELEN TÁNC
Új, finom dallal jelentkezett a 2001 óta énekesnőként aktív Wolf Kati. A „Végtelen tánc” esetében egy sok mindent megélt, tisztalelkű, nagy harcost jelentő nő lelkiségéről hallhatunk, köszönhetően Madarász Gábor dalszerzői, valamint Kati és Major Eszter szövegírói tevékenységének köszönhetően. A számhoz Jimy J. Hollywood rendezett klipet, operatőrként Mayer Zoltán HSC tette fel az i-re a pontot.


NOX – MÉGSEM ÁLMODOM
Péter Szabó Szilvi zenei munkássága számomra mindig is a lélekemelő, léleksimogató kategóriába tartozott. Nincs ez másként a NOX újdonságát jelentő „Mégsem álmodom” esetében sem, amelynek zenéjét Harmath Szabolcs, valamint Harmath-Hodászi Klára, szövegét Duda Gábor alkotta meg.


PARDON ME! – STATE OF HER MIND
December utolsó hetében adta ki első nagylemezét a négy éves Pardon ME! A Kiss Eszter, Götz Blanka, Szántó Bálint, Szabó Imre alkotta csapat 7 dalt, valamint egy outrot pakolt fel a „State of Her Mind” korongra.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2024. január 6. 04:58

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA