MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 42. hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte az év 42. hetét. A napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint Kállay Saunders András, az Everflash, vagy éppen aZorka.

KÁLLAY-SAUNDERS ANDRÁS, ANATU - MAKE YOU CRY
Személyes ihletésű, éterien pörgős, egy megbánt szakítást ábrázoló dallal jelentkezett Kállay-Saunders András, aki a „Make you cry” esetében ismét anatu ír dalszerzővel alkotott közösen.

„A "MAKE YOU CRY" is egy részlet az életemből. Arról szól, hogy egy olyan személlyel vagy együtt, akinek semmi nem elég. Ugyan dúl a szerelem, mégis mindenben keresi a problémát és az ő szemszögéből mindig a másik személy a hibás. Habár úgy tűnik, mintha akarna változtatni ezen, de folyamatosan kudarcba fullad és a vége csak sírás lesz” – mesélte az előadó.


NLP, HUNDRED SINS – BACKROOM
A borús, dühös „Backroom” szövegét Fehér Holló (Mix, Master) írta olyan témák kapcsán, mint a személyiségzavarok, az egyedüllét, a kitaszítottság, a zenét pedig közösen álmodták meg az előadók.

„Annyi mindenbe próbálunk menekülni a valóság és magunk elől, hogy néha ez felemészt minket. Kiskoromban nem értettem a szüleim válását, sokszor dühös voltam rájuk, aztán arra is rájöttem idővel, hogy nem lehet mindenhol megfelelni. Mindenki elvárja tőled, hogy teljesítsd, hozd a maxot, közben ezt legtöbbször nem is kapod vissza. Próbálok én is pozitív maradni, mindig segíteni másoknak, adni, ha tudok, de néha elfogyok és hiába vannak barátaim, azt érzem nincs senkim. Erről szól ez a dal.” – árulta el Holló.


EVERFLASH – TOVÁBB
Kifigurázza új klipjében a kereskedelmi televíziókban rendszeresen látható tehetségkutatókat a modern metálban utazó EVERFLASH. A bandába nemrégiben új gitáros érkezett, így Tóth Pétert is láthatjuk már a videóban. A szám a küzdelmekkel kikövezett utakról szól, a szerzemény létrejöttében most is a hazai rock és metál színtér számos kiemelkedő alakja vett részt. A gitárok felvételeinél Vermes András segédkezett, az énekek a Grenma Stúdióban készültek, Botlik Matyi (The Grenma, Kies) szakértelmével, a zseniális keverés és mastering Kiss Jocónak (Nova Prospect) köszönhető.


AZORKA – CSERESZNYESZEZON
Költői szöveggel jött ki aZorka. Az előadó új irányba indult el zeneileg, a friss szerzemény, avagy a „Cseresznyeszezon” pedig ennek az útnak az első darabja. A szám egyfajta felkészülés a télre, megalkotásában pedig zenekara tagjai: Berek Dani, Perger Péter és Rostás Péter, illetve a mix és masterben Szőke Csaba támogatta.

„Egy doboz érett cseresznye hiányzik néha ahhoz, hogy emlékeztessen, mennyire tudom élvezni az életet” – kezdte aZorka. „Az idei szezonban elöntött a hála, hogy milyen embereket tudhatok magam mellett még a felhősebb időszakokban is. A cseresznyefává fásulás közben azért csoda gyümölcsöket tudok teremni. Ebben a dalban arra hívom a szeretteimet, hogy osztozzanak velem az örömökben is” A „Cseresznyeszezon” stílusa kicsit eltér az eddigiektől, ugyanis ez az első felvétel a télen megjelenő nagylemezemről, mely egyben egy új korszakot jelöl. Elektronikusabb, kísérletezőbb hangzást alakítottunk ki a producerrel, Csontos Bencével (Ben Leavez-zel). Nagyon izgalmas volt nekem ez a folyamat, mert úgy érzem, most kezd meglenni az igazán önazonos aZorka-hang.” – tette hozzá.


BARBARA NADAS – SOAR
Megérkezett Nádas Barbara második száma, avagy az egy önismereti utat bemutató „Soar”.

„A verzétől a refrénig a gondolataim rabságából, eljutok oda, hogy teljesen felvállalom önmagamat és a vágyaimat. Önazonosan merek élni, ott és úgy ahol én akarom. Lerombolom a saját magam által húzott falakat. Nem szégyellek szeretni, és imádkozni. Vállalom az érzéseimet, amitől aztán úgy érzem, mintha két méterrel a föld felett szállnék. Ezt a gondtalan életérzést hivatott bemutatni a dalszöveg videó is, ami kicsit egy videóklip és egy egyszerű lyric videó között van. Tavaly egy hónapot töltöttem Los Angelesben, Aaron Kaminnal a The Calling gitárosával volt szerencsém együtt dolgozni ezen a dalon. Büszkén mondhatom, hogy ez egy közös szerzemény, aminek már csak a gondolatától is szárnyra kapott a lelkem. Ekkor készültek a lyric videoban használt fotók is. Malibu gyönyörű partján nem volt nehéz átérezni a dal mondanivalóját és gondtalanul, önfeledten bolondozni az óceánparton. Bízom benne, hogy ahogyan a dalban a lelki szárnyalás a jutalom úgy az élet is megjutalmazza azokat, akik a szívük szerint élnek. A dalból készült egy remix is, ami szintén egy megtiszteltetés Tom Martin studiójából került ki, ehhez nemrégiben forgattunk egy videoklipet. Így nem árulok el nagy titkot, amikor elmondom, hogy ez is felkerül hamarosan az internet kitörölhetetlen hálójára." – nyilatkozta Barbara.


MAJRÉ – AHOGY ENGEM
Egyfajta rockballadát hozott nekünk Majré, aki az „Ahogy engem” szerzemény esetében nem egyedül, hanem zenekara tagjaival alkotott közösen. A dal az elengedésről, annak nehézségeiről szól.

„Majdnem minden hangszert élőben játszottak fel a srácok, és ezúttal egy kész dalt vittem Schmidt Gergő ’Tembo’ producerhez, akivel aztán szerettük volna karakteresebbé tenni, elővarázsolni a hangulatot, ami a többi dallal kicsit összekapcsolja. Nekem azért tetszik leginkább, mert felépítését, hangszerelését tekintve rockdal, de a hiphopos jegyeket hordozó dobtéma és a produceri munka adott neki egy lüktetést, amitől mégis felismerhető lett. Úgy mondanám, hogy ez az eddigi leginkább petis Majré-dal, mert az a fajta zenei világ is benne van, amit tizenévesen hallgattam, és az is, amit mostanában” – fogalmazott Majré.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. október 29. 07:57

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA