MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 39. hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte az év 39. hetét. A napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint az Animal Cannibals, a New Level Empire, Azahriah, vagy éppen Horányi Juli.

ANIMAL CANNIBALS - 6 BETŰ
Fél évszázados a hiphop stílusa. Ezt ünnepli új számában, a „6 betű” -ben az Animal Cannibals is, akik a jövő technológiájával próbálták megjósolni, milyen lesz a zeneipar 50 év múlva.

„Az uralkodó zenei stílus 50 év múlva nagy valószínűséggel továbbra is változatos lesz, de az elektronikus zene és a digitális technológiák még fontosabb szerepet játszhatnak. Az automatizált zenealkotás és az AI-generált zenék terjedése révén új, kísérleti és futurisztikus hangzásvilágok jelenhetnek meg. Ugyanakkor a múlt iránti nosztalgia is inspiráció forrása lehet, és a retro hangzások és stílusok is visszatérhetnek az előadók repertoárjába. Az élő előadások és koncertek élménye továbbra is fontos marad, de lehet, hogy a virtuális valóság és a hologramok is részét képezik majd a zenei élményeknek” – árulta el a piacon és a felhasználók körében egyaránt elterjedt ChatGPT. És akkor jöjjön az ebből keletkezett dal:


AZAHRIAH – VALAMI AMERIKA
Sorozat készül az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb hazai mozijából, a „Valami Amerika”-ból. Az új alkotáshoz új zene is dukál, az egyik betétdalt például Azahriah-nak köszönhetjük.

„Az az első pillanattól örültem a felkérésnek, ezek menő dolgok, és érdemes ilyeneket is csinálni szerintem. Ismertem a filmsorozatot, tudom mekkora hatása volt a magyar filmiparon belül, úgyhogy megtisztelve érzem magam. Ez volt az első alkalom, hogy kötött pályán történt a zenekészítés, annak dacára is, hogy teljesen szabad kezet kaptam! Talán pont ez volt a rémisztő elsőre: hogy melyik irányból közelítsem meg a feladatot. Viszont ahogy ráálltam, minden jött magától, és írás közben jöttem rá én is, hogy mi lesz a témám és a keretezett története a zenének, ami a film magjával is harmóniában van. Remélem, a hallgatóknak is tetszeni fog.” – árulta el a fiatal előadó.


NEW LEVEL EMPIRE – VELEM
Jó hangulatú videóval tálalta új számát a jubileumát ünneplő New Level Empire. A „Velem” dal igen játékos lett, amelyhez Pap Dénes rendezésében forgattak klipet, amit Janklovics Péter színművész és stand-up komikus dob fel. Péter továbbá a dalszöveg megírásában is kivette a részét Zola oldalán.


BELAU, HIEN – FARAWAY
Nemrégiben hazatért hozzánk Hien, aki rögtön egy együttműködésben találta magát, mégpedig az Európa szerte turnézó Belau társaságában. A „Faraway” klipje P. Szabó Péter munkáját dicséri.

„Az ember életében mérföldkő, amikor el tudja választani azt, ami valóban szolgálja őt attól, amit szeretne. egy ilyen emberi nagyságot tükröző művelet az, amely paradox módon vezet el oda, hogy a kettő egyben összpontosul. a tiszta elengedés által, akkor lesz valami a mi szolgálatunkban, ha nem akarjuk, hogy a miénk legyen. a 'Faraway' két ember korrelációja, akik egymás szívében élnek, de egyik vagy másik ciklikusan súly alatt él - egyszer, s majd máskor. nem világos akaratuk ellenére miért nem oldható fel az ellentmondás; a kapcsolatuk örök, kötött formák. minduntalan hatnak egymásra, a távolság nem befolyásol. a gondolat az érkező ‘apriori’ további dalaiban ér révbe” – mesélte a zenekar.


LIL FRAKK – MENEDZSER
Némi szünet után újra szólóban jelentkezik Lil Frakk, aki ráadásul nem is egy átlagos témát állít fókuszba új számában, amit állandó producertársaival (D.Koms és Doór) készített el.

„A „Menedzser” című, új dalom az elmúlt egy évemet foglalja össze, amiben saját magamat menedzseltem. Igazi egyéni vállalkozó flow. Extra fun, hogy a közönség is alakította a „Menedzsert” kísérő videóklipet, amit a Drakula Collective rendezett. Az előkészületek során kiírtam egy instastoryba, hogy a követők küldjenek tárgyakat, amiket beépítünk a készülő kisfilmbe. Így került bele a Fonogram szál a videóba és Krúbi is. Az a díj szerepel benne ugyanis, amelyet Krisz egyszer átnyújtott a közönségnek, és a srác, akinek adta, felajánlotta nekünk, amiből egy teljes történetszál lett. De reflektálunk a BEATós beefre, a Partizánra és korunk egyik legnagyobb médiaszemélyiségére, MC Istire is.” – mondta el Lil Frakk.


LUKOVICH ANDRÁS, NAGYVÁRADI NELLI - MÁSSZ KI A FEJEMBŐL
Két évvel ezelőtt jött ki legutóbbi együttműködésével Nagyváradi Nelli és Lukovich András, akik annyira szerették a korábbi közös munkáikat, hogy a napokban új szerzeménnyel rukkoltak elő. A „Mássz ki a fejemből” című nótában a korábbiaktól eltérően nincs más közreműködő, csak ők ketten. A produceri teendőket Balogh Borsa látta el, míg a napsütéses nyári klipet Gelencsér Nándi készítette.


BATBOY, ATKA – POZI
Tavaly kezdte el megalkotni első nagylemezét a mindössze 17 éves BatBoy, aki többféle stílusból építette fel munkáját. Az albumon Somogyvári Dani támogatta, amelyről ezúttal a „Pozi” dal kapott klipet.

„Nagyon motiváltak a barátaim is, végig velem voltak, amíg készültek a dalok, és ők is segítettek, hogy a legjobbat hozzam ki belőle. Bruway nagyon jó barátom, vele készült a Goyard. Azt éreztem, csak úgy lehet jó, ha ő is benne van. Az Atkával közös Pozinak szintén nagy eszmei értéke van számomra, vele már tavaly is szerettem volna dolgozni, de szerintem nem voltam még készen rá. Most viszont összejött, és erre a dalra vagyok az egyik legbüszkébb” – nyilatkozta BatBHoy.


HORÁNYI JULI – AZTHITTEM
Horányi Julit sokan a 2014-es X-Faktorban ismerhették meg, aki azóta is folyamatosan építi zenei karrierjét. Tavaly új alapokra helyezte munkásságát, személyes márkáját is elkezdte építeni, többek között azzal, hogy elindította #nőkéntazeneiparban mozgalmát. Az énekesnő a héten új dallal jött elő, amelynek középpontjában az emberekben való csalódás áll. Az „Azt hittem” szövegét Juli, zenéjét pedig NAZ álmodta meg.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. október 7. 11:08

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA