MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Íme az INTERTON Egyetem MIAMI teljes programja

2023. november 23-án kerül megrendezésre az INTERTON Egyetem MIAMI a Rubin Hotelben (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.), ahol egyetlen napon két rendezvénnyel is várjuk az érdeklődőket! A MIAMI egy mozaikszó, jelentése: MI A Mesterséges Intelligencia. Idén mindegyik előadás ehhez a témakörhöz kapcsolódik. A két rendezvény a helyszínen személyesen, illetve stream segítségével online is megtekinthető!

A rendezvények megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztrációhoz kérjük, kattints ide!

Délelőtt az audiovizuális szegmens és a mesterséges intelligencia kapcsolatát érintő előadásokat láthatnak a résztvevők.

A délelőtti rendezvény címe:

M.I. forradalom az audiovizuális világban

A délelőtti rendezvény programja:

Kezdés: 09:00

Köszöntő
Balogh Géza – INTERTON Group

Mesterséges intelligencia az építészeti akusztikai tervezésben
A 2023-as évet talán nem túlzás a mesterséges intelligencia berobbanása évének nevezni, a háttérben azonban már évtizedek óta zajlanak a kutatások és fejlesztések a világ szinte minden országában. Egyeseket optimizmussal, másokat aggodalommal tölt el ezeknek az alkalmazásoknak a megjelenése és térnyerése. Az előadásban bemutatjuk, hogy a mélytanulás technológiájának akusztikai felhasználásában milyen etikus mesterséges intelligencia eljárások és megoldások fejlesztése zajlik az Entel-nél, és hogy ezekkel hogyan demokratizálható az építészeti akusztikai tervezés.
Előadó: Dr. Huszty Csaba – ENTEL Műszaki Fejlesztő Kft.


Mesterséges intelligencia használata a hangfelvételek készítése és maszterelés során
– Kiváltható – e az ember a hangfelvétel készítési és utómunka folyamatok során?
– Hol van helye és várhatóan hol nem lesz helye az automatizmusoknak?
– Várhatóak-e új hangfelvételi formátumok az MI-nek köszönhetően?
– Mi az a generatív média?
– Megváltozik-e a szerzői jogok kezelése?
Előadó: Koscsó Ferenc – Koscso Media Engineering Kft.


Az androidok álmodnak elektronikus bárányokkal!
A mesterséges intelligenciával való képalkotás eredete, múltja, jelene és potenciális jövője. Az előadás során az érdeklődők megismerkedhetnek az AI generált képi tartalmak műkődési elvével, a főbb modellekkel és azok használati módjával és lehetőségeivel, bepillantást kapnak mi mindenre lehet és érdemes használni a Stable Diffusion-t, milyen képalkotási területeken integrálható ez a rendszer és milyen hatása van és lesz vagy várhatóan lehet a vizuális kreatív szakmákra, illetve hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia az alkalmazott és képzőművészek munkamódszereit.
Előadó: Bedzsula Ádám – rendező, kreatív producer, VJ, AI művész


Zárás: 12:00

A regisztrációhoz kérjük, kattints ide!

Délután a mesterséges intelligencia lehetőségeiről, előnyeiről és esetleges veszélyiről tudhatnak meg többet az érdeklődők.

A délutáni rendezvény címe:

M.I. vár ránk?

A délutáni rendezvény programja:

Kezdés: 13:00

Értékválasztások, kihívások és sikerek
A mesterséges intelligencia fejlesztések a jövő kihívásait megoldani igyekvő emberiség technológiai fejlesztéseibe természetesen illeszkedő, mély társadalmi és gazdasági újraprogramozást elindító változások. Milyen tükröt tart elénk az automatizáció és a kihelyezett döntéshozatal terjedése? Mit látunk a tükörben, és mik a válaszaink rá? Illetve, mire válasz maga a mesterséges intelligencia, mi a társadalmi megoldóértéke? Az előadásban a mesterséges intelligencia működésének megértése mellett a közeljövőre gyakorolt hatásait is igyekszünk feltérképezni, és az ezekre adható sikeres egyéni, illetve üzleti stratégiákat térképezzük fel.
Előadó: Dr. Rab Árpád, jövőkutató, NKE ITKI tudományos főmunkatárs, NMHH MI kutatásvezető


A mesterséges intelligencia közeljövője – avagy: a bunyó folytatódik
A mesterséges intelligencia vívmányainak elterjedését mostanában már sok területen nem elsősorban az akadályozza, hogy nem elég jók a termékei (pl. önvezető autók, orvosi diagnosztikák, különféle intelligens robotok, automatikus dolgozatírás és -javítás, stb.), hanem az, hogy nem alakult ki körülöttük kellőképp részletes és általánosan elfogadott szabályozás. Például nem világos, hogy milyen eszközök fejlesztése (vagy a fejlesztett szerkentyűből milyen kezelőszervek kihagyása) számít bűncselekménynek. Ez alapján a gyakori fekete utópiákhoz elsősorban ez a hozzáfűznivalóm: minden, ami jó célra használható, az használható rossz célra is. A jövőben a mesterséges intelligenciával támogatott bűnözőket mesterséges intelligenciával támogatott rendőrség fogja üldözni. És így már mindjárt nem is annyira ijesztő ez a jövő.
Előadó: Dr. Mérő László – egyetemi tanár, ELTE


Kerekasztal-beszélgetés
Az MI segít megoldani az emberiség nagy, közös problémáit, több erőforrásunk marad szintet lépni tudásban, emberségben, együttműködésben. Hiszen csak ezekben nyújthatunk majd többet az MI-nél. Mindeközben számíthatunk az MI fejlesztők és a szabályozók felelős működésére, az emberi biztonság garanciáira. Persze mindig lesznek MI rosszfiúk is, „a bunyó folytatódik” – ahogy Mérő László mondaná.
De mi van, ha semmi okunk bízni abban, hogy az MI segítségével megoldjuk sürgető közös problémáinkat? Eddig sem azért voltunk tétlenek, mert nem tudtuk, mi a teendő a globális klímaválság megfékezéséért, vagy jobb kormányzással, jobb versenyszférával az esélyegyenlőség növeléséért. Nem azért ültünk tétlenül, mert az MI tudja csak a jó megoldásokat. Hanem azért, mert nem voltunk képesek a helyes kollektív cselekvésre.
Segíthet az MI jobb emberré tenni bennünket? Válnak-e az egyének, kormányzatok, vállalatok is jól „promptolhatóvá” a jövőben?
Milyen bunyó lesz ez?
Bombera Krisztinával beszélget: Dr. Mérő László és Dr. Rab Árpád

Zárás: 16:30

A rendezvény megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztrációhoz kérjük, kattints ide!

Előadóink:

Balogh Géza - INTERTON Group - Dr. Huszty Csaba – ENTEL Műszaki Fejlesztő Kft. - Koscsó Ferenc - Koscso Media Engineering Kft. - Bedzsula Ádám - rendező, kreatív producer, VJ, AI művész, - Dr. Rab Árpád, jövőkutató, NKE ITKI tudományos főmunkatárs, NMHH MI kutatásvezető, - Dr. Mérő László - egyetemi tanár, ELTE, - Bombera Krisztina - újságíró, tudósító, író, műsorvezető.


2023. november 1. 05:39

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA