MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

EMG FIREPOWER

A hatvanas évek végén alakult Judas Priest minden idők egyik legsikeresebb és legnagyobb hatású heavy-metal zenekara. A brit Grammy-díjas formáció mára világszerte több mint 45 millió lemezt adott el. Az együttes munkásságával, színpadi megjelenésével, hangzásával nagy hatást gyakorolt a műfaj fejlődésére.
A csapat - Rob Halford énekes, Glenn Tipton és Richie Faulkner gitárosok, Ian Hill basszusgitáros és Scott Travis dobos-, 2018. július 24-én a Papp László Budapest Sportarénában a hazai közönségnek is bemutatja vadonatúj, egyben tizennyolcadik albumát, a Firepowert. A nagylemez és a koncert gitárhangjai hangszedő fronton az EMG hangszedőinek köszönhetők, melyeket a közelgő koncert apropójából egyenként körbejárunk. 

Glenn Tipton és az EMG-GTV set

Glenn Tipton a kezdetektől (1974) a JP tagja. Hangszereinek, riffjeinek masszív megszólaltatását hosszú ideje az EMG hangszedőire bízza. Több mint egy évtizednyi EMG-81 használat után Glenn javaslatai alapján az EMG megépítette a gitáros játékstílusához idomított GTV (Glenn Tipton Vengeance) signature aktív hangszedő szettet.

A Kerakimus/acél mágnesekkel szerelt humbuckereket magas jelszint mellett észrevehetetlenül kevés zaj jellemzi, emellett dinamikus, száraz de közben testes, jól artikulált de mégis folyékony gitárhangot biztosítanak lágy középtartománnyal, feszes hangindítással, fényes, teljes hangképpel.

A piros, illetve fekete színben elérhető pickupok doboza, ahogy a gyártótól már megszokhattuk, minden a beépítéshez és használathoz szükséges alkatrészt tartalmaz.

Javasolt fogyasztói ár: 81.900 forint

Glenn emellett a klasszikus EMG 81/85 kombinációt is használja a Hamer Phantom GT modelljeiben.


EMG-85

Az EMG egyik legrégebbi, legkelendőbb, legszélesebb felhasználási spektrumú, mára tíz színben elérhető Alnico V mágneses szedője. Az EMG-81 testvéreként is emlegetett pickup a 81-nél valamivel alacsonyabb, de még mindig magas kimeneti jelszinttel rendelkezik. A 81-nél határozottabb mély- és középtartomány jellemzi, hangja természetesebb, testesebb.
Tökéletes választás lehet nyak pozícióba, kombinálva EMG-81-gyel a hídnál, vagy híd pozícióba, a kissé kevésbé éles, vastag hangzásért.
Javasolt fogyasztói ár: 29.900 forinttól


Richie Faulkner

Richie már a JP tagsága előtt is profi zenészként járta a világot nem kisebb nevekkel, mint az Iron Maiden, a Mötley Crue, a Machine Head vagy a Mastodon. Emellett filmek, lemezek zeneszerzőjeként, előadójaként is elismert. Alkotói sokszínűsége az általa használt hangszedők mennyiségében, különbözőségében is tetten érhető.


EMG-81

Az egyik legnépszerűbb, legismertebb, napjainkban már ipari standarnak számító EMG. Az EMG-81 egy magas kimeneti jelszinttel, kevés zajjal rendelkező aktív humbucker, melyet kifejezetten a szólógitárosok számára fejlesztettek. Különálló mágnestoldatok helyett acélhasábokkal és keramikus mágnessel rendelkezik, ami gyors hangindítást és hosszú sustaint eredményez. Élénk magas hangszín, éles, fényes hangzás, elsősorban nagy hangerejű, erősen torzított játékhoz javasolt, bármelyik pozícióban megállja a helyét. Közkedvelt a 85, illetve EMG-60-as hangszedővel történő kombinálása.

Javasolt fogyasztói ár: 29.000-tól


EMG-60

Nagy jelszintű, de kiegyensúlyozott, zsíros hangú, a mini-humbuckerekhez hasonló tekercsekkel szerelt aktív hangszedő. Ismérve a megemelt közép, sok mély és öblös, telt magas tartomány, a nagy sustain, valamint a jól megszólaló felharmonikusok.

Javasolt fogyasztói ár: 29.900-tól


EMG-57

Az 57-es pickupot kifejezetten bridge pozícióba, olyan modern gitárosoknak tervezték, akik a régi, jól bevált standard megszólalást is szeretnék korszerű formában a magukénak tudni. Stílustól, műfajtól függetlenül az Alnico V mágnesek és az acél elemek egyedülálló kombinációja tévedhetetlenül PAF minőséget idéznek, közben az aktív tulajdonságok biztosítják a headroomot a presence-t és a zajtalanságot.

Javasolt fogyasztói ár: 36.900-tól


EMG-66

A 66 egy új, az 57-tel egy időben megjelent aktív, rhythm humbucker. A kifejezetten nyak állásba tervezett, modern, zajtalan hangszedőben az Alnico V mágnesek meleg középtartományt és erős mélyeket biztosítanak, míg a keramikus mágnesek megteremtik a hangkép egyensúlyát a felső regiszter ízléses megszólaltatásával.

Javasolt fogyasztói ár: 36.900-tól


Ian Hill

Ian Hill a Judas Priest alapítótagja és basszusgitárosa. Stabil és dallamos basszusgitározásáról ismert. Pengetővel és az ujjaival is penget. Hangszereiben EMG-40DC és EMG-40CS hangszedők dolgoznak.


EMG-40DC

Az EMG 40DC egy rendkívül sokoldalú, erőteljes, modern hangzású humbucker azoknak a basszusgitárosoknak, akiknek a nagy jelszint mellett a magas és mély frekvenciatartomány megszólalása is fontos.
Az öt húrosokba szánt szedő jeltisztaságát és erejét a kerámia mágnesekkel töltött két tekercs biztosítja.

Javasolt fogyasztói ár: 29.900-tól feketében és pirosban


EMG-40CS

Az EMG-40CS egy nagy kimenetei jelszint mellett nagyon kevés zajt közvetítő, kerámia mágnesekkel és acélpálcákkal ellátott aktív, modern humbucker azon basszistáknak, akik a magasabb, de a basszusgitárra még jellemző frekvenciákat is szeretnék soundjukkal közvetíteni.

Javasolt fogyasztói ár: 29.900-tól


Valamennyi hangszedő elérhető különböző, akár tízféle színben is. A mellékelt forrasztásmentes EMG Quik-Connect kábelekkel, csavarokkal és rugókkal, hangerő és hangszín potméterekkel, jack dugó aljzattal könnyen installálhatóak.

További információk a témában:

A Firepower meghallgatható itt: https://www.youtube.com/watch?v=Isu5JpXNzxI

A Firepower 061-es lemezkritikája: https://nullahategy.hu/a-tuz-haboruja-a-judas-priest-firepower-cimu-lemezerol/

Az EMG termékei elérhetők a forte.hu viszonteladóinál: https://forte-music.hu/uzletek/

További cikkek EMG témaban:
http://www.musicmedia.hu/az-emg-retro-active-szeria-20180223
http://musicmedia.hu/a-csontdaralo-emg-kirk-hamett-bone-breaker-signature-pickup-set-20180510

http://www.emgpickups.com
https://hu.wikipedia.org/wiki/Judas_Priest
http://judaspriest.com/
https://forte-music.hu/termekek/pickup/&brands=40&series=92,94,93,99,100,98,101,102,96,103,97&ctags=&price_range=790,149900&term=&ord=productID,DESC&match=AND

Tari Botond

forte.hu


 

2018. július 16. 14:57

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA