MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A csontdaráló - EMG Kirk Hamett - Bone Breaker Signature Pickup set

Kirk Hammett 1983 óta a Metallica szólógitárosa. Karakteres játékstílusa, soundja megkerülhetetlenné teszi a modern rock és metál zenében. Megszólalása nagy mértékben köszönhető az általa használt EMG hangszedőknek, melyek az évtizedek során összeforrtak a nevével. A két fél együttműködése a stratocasterbe építhető EMG-KH21 (H-H) és EMG-KH20 (H-S-S) dedikált készletek után, most egy két humbuckeres Bone Breaker névre keresztelt signature szettet eredményezett.

Az aktív KH-BB szedőket úgy tervezték, hogy maradéktalanul kielégítsék Kirk sound-ízlésében az évek során bekövetkező változásokat. Az igények egy szettbe történő összegzésével nem egyszerűen egy új signature készlet jött létre, hanem egy teljesen új, eddig nem hallott EMG hangkarakter. A KH-BB jelenleg az amerikai gyártó legmodernebb megszólalású terméke.

Kirk kívánsága egy karakteres, a klasszikus Metallica tónust modern oldalról megközelítő, pengetési dinamikával jól artikulálható, kevesebb torzítás mellett is jól használható, kerek hangú, a korábbi EMG hangszedőkhöz képest nagyobb sustainnel bíró, a magasabb frekvenciatartományokat is jól közvetítő, de kevesebb mély „hummal” rendelkező, mégis nyersen megszólaló pickup set, mely egyaránt alkalmas tiszta, torz, illetve szóló játékra, és emellett koncerten, valamint stúdióban is kompromisszumok nélkül bevethető. A Csonttörő készlet a pozíciókat tekintve BB-B Kerámia híd és a BB-N Alnico 5 nyak pickupokból áll. 


A KH-BB szett mellett a dobozban megtalálható minden, az EMG-től már megszokott felszerelés, melynek segítségével, a csatolt útmutatót követve, akár otthoni is lehetséges a hangszedők gitárba integrálása.

- 2 darab 25k hangerő potméter
- 2 darab 25k tone potméter
- 1 darab 9 voltos elemmel kompatibilis csatlakoztató aljzat
- 1 darab 6,3-as sztereo aljzat
- 2 darab, fekete színű burkolattal ellátott, humbucker hangszedő
- Alnico 5 mágneses nyaki hangszedő
- Kerámia mágneses híd hangszedő
- minden szükséges rögzítő csavar, rugó és kábel
- pengetők
- pengető tároló doboz
- Made in USA

Elérhető a forte.hu viszonteladóinál: https://forte-music.hu/uzletek

Ajánlott fogyasztói ára: 57.900 forint

További információ:
http://www.emgpickups.com/
https://reverb.com/
https://forte-music.hu/termekek/pickup/emg/1094/pro-szeria-gitar-pickup-szett-kirk-hammett.html
https://forte-music.hu/termekek/pickup/emg/1095/pro-szeria-gitar-pickup-szett-kirk-hammett.html

Tari Botond
forte.hu


 

2018. május 10. 12:11

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA