MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Elmaradt klubkoncertek online pótlása

Élőben megtartott és a fellépéssel azonos időben, fizetős megosztókon közvetített, közönség nélküli koncertekkel is teljesíthetőek a Hangfoglaló Program Klubtámogatói Alprogramjában 2020-ra tervezett, de a koronavírus miatt eddig meg nem valósult bulik.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumához és a Könnyűzenei Szolgáltató Irodához (KÖSZI) érkező jelzésekből tudható, hogy a Klubtámogatói Alprogram támogatásával 2019/2020-ban megvalósítani tervezett élőzenés, belépőjegyes bulik egy részét a pályázók a koronavírus helyzet miatt nem tudják lebonyolítani. A könnyűzenei koncerthelyszínek ismételt bezárása miatt ugyanis nem lehet közönség előtt bulikat rendezni, így a 2019-ben támogatást nyert pályázók sem az eredeti, sem az NKA által automatikusan meghosszabbított határidőig nem képesek teljesíteni a vállalt koncertszámot. Ez pedig azt is jelenti, hogy a pályázataikat nem tudják lezárni, így azokkal elszámolni sem lehetséges.

A Hangfoglaló Program Kollégiuma ezért úgy döntött, hogy a 2019-ben pályázati támogatást nyert helyszínek az eddig le nem bonyolított koncerteket online is megvalósíthatják. Kitétel azonban, hogy a koncerteknek a pályázatban megjelölt klub színpadán, élőben, teljes értékűen módon kell megtörténniük, és azokat a fellépésekkel egy időben valamilyen fizetős, online platformon kell a közönség számára elérhetővé tenni. A hatályos előírások lehetővé teszik, hogy kulturális eseményt zárt ajtók mögött, a fellépők és a szükséges technikai személyzet jelenlétében bonyolítsanak le.

A döntéssel a Kollégium azt is szeretné elősegíteni, hogy a koronavírus miatti lezárások idején is fellépési lehetőséghez juthassanak a zenészek, illetve munkához a technikai stáb, továbbá a közönség se feledkezzen meg kedvenc koncerthelyszíneiről. Az online koncertezést választó pályázóknak döntésüket egy módosítási kérelemmel kell bejelenteniük az NKA Hangfoglaló Program Kollégiumának, az így megvalósult koncerteket pedig a felvétellel és a fizető nézők elérési adataival kell majd igazolni.


2020. november 27. 08:38

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA