MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Magyarországon ad bulit Angélique Kidjo

Szükséged lenne egy kis töltekezésre? Nyugi, máris mutatom, hogy milyen zenei eseményeken kaphatsz új erőre a fővárosban.

ANGÉLIQUE KIDJO. 2024.05.01. SZERDA.
Az elmúlt harminc év egyik legfontosabb afrikai előadója, az ötszörös Grammy-díjas Angélique Kidjo szerdán először lép fel hazánkban. Kidjo negyven esztendeje aktív énekes-dalszerzőként, ezt a kerek számot egy ígéretes turné keretein belül ünnepli, amellyel Magyarországon, mégpedig a MÜPA színpadán is bizonyít. 
Start: 20:00. Helyszín: Müpa.


VAD FRUTTIK. 2024.05.03. PÉNTEK.
A kékségnek szenteli a péntek estét a Vad Fruttik. A zenekar a Budapest Parkban muzsikál, ahol vendégként a Raklap melegíti be a közönséget.

„Amikor a Vad Fruttikból hárman távoztak, az emberek értetlenül álltak a dolog előtt, mert azt hihették, hogy a színfalak mögött minden rendben van – fogalmazott Marci. - Kézenfekvő lett volna, hogy a koncertnek a Nincs vissza elnevezést adjuk, de akkor sokan gondolták volna azt, hogy a tagcserékre reflektálunk. Így aztán ezt az ötletet elvetettem, és lett a Kék kifejezés. A koncert látványvilága az absztrakt festmények és kísérleti filmek világából merít, hogy dinamikus és különleges élményt teremtsen a résztvevők számára." - mondta el a frontember, Likó Marci.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park. 


ROST ANDREA. 2024.05.04. SZOMBAT.
Különleges koncertet ad a világjáró operaénekesnő, Rost Andrea. Az előadó ezúttal a Kossuth díjas HOT JAZZ BAND támogatásával építi fel sajátos jazzes hangvételű repertoárját, amelyben musicalrészletek, filmzenék és a táncdalfesztiválok dalai kapnak fókuszt. A Gershwintől Fényes Szabolcsig, Karády Katalintól Marylin Monroe-n át Marlene Dietrich-ig, az Óz világslágerétől a My fair ladyn át a West Side Story-ig mindenre számíthat a nagyérdemű. A HOT JAZZ BAND-ben olyanok szolgáltatják a talpalávalót, mint dobon Galbács István, bőgőn Juhász Zoltán, gitáron, bendzsón Szabó Lóránt, harsonán Kovács Tamás, trombitán, bendzsón Bényei Tamás, klarinéten pedig Fodor László.
Start: 19:30. Helyszín: Eiffel Műhelyház.


MINIMYST. 2024.05.04. SZOMBAT.
Immáron tíz éves a Minimyst zenekar, akik nemrégiben kiadták második nagylemezüket. A korongon olyan dalok szerepelnek, mint az „Aquincum”, a „Copacabánat”, vagy éppen a „Karton Monakó”. Az albumot az Akváriumban, a Lokálban mutatják be, előttük pedig a Summer Freeze szántja fel a színpadot.
Start: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub, Lokál.

Az összeállítás április negyedik hetében készült, így ajánljuk, hogy a szórakozóhelyek, a szervezők platformjain járj utána az esetleges változásoknak, aktualitásoknak.
Írta, összeállította: Hatos Niki


2024. május 1. 07:39

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA