MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Az LD Systems bemutatta az új DAVE G4X sorozatot

Pontosan 10 évvel a DAVE G3 megjelenése és hosszan tartó piaci sikerei után a DAVE G4X új mércét állít fel az aktív 2.1-es PA-rendszerek területén a DJ-k, koncertező zenekarok, egyéni előadóművészek vagy partik számára. A négy méretben és teljesítményosztályban – a különösen kompakt DAVE 10 G4X-től a nagy teljesítményű 18”-os mélynyomóval ellátott DAVE 18 G4X-ig – kapható DAVE G4X sorozat a legkülönbözőbb alkalmazásokban, modern funkcióival és professzionális akusztikai kialakításával mindenhol lenyűgöző benyomást tesz.

DAVE – egy név, ami az LD Systemsnél az aktív 2.1-es PA-rendszereket jelenti, amelyek mindent biztosítanak, amire a DJ-knek és zenészeknek szükségük van: erőteljes és univerzálisan alkalmazható hangzás, kifinomult funkciók és kompakt méretek. A DAVE G4X sorozatával az LD Systems most forradalmat indít, miután a rendkívül népszerű PA-rendszereket az alapoktól kezdve átfogóan újra tervezte. Az elérhető modellek a következők: DAVE 10 G4X (2 x dupla 4”-os szatellit + 10”-os mélynyomó, 680 W), DAVE 12 G4X (2 x 6,5”-os szatellit + 12”-os mélynyomó, 1460 W), DAVE 15 G4X (2 x 8”-os szatellit + 15”-os mélynyomó, 2060 W) és DAVE 18 G4X (2 x 8”-os szatellit + 18”-os mélynyomó, 4000 W).

A DAVE G4X minden változata mostantól integrált 6 csatornás keverővel rendelkezik, amely minden fontos bemeneti lehetőséget tartalmaz a mikrofonokból, hangszerekből, vonalszintű jelekből és kiegészítő lejátszókból álló sokféle felhasználáshoz, valamint vezetékes és vezeték nélküli, a beépített Bluetoothnak köszönhetően az okostelefonon vagy táblagépen keresztül történő egyszerű streaminghez. A keverő első két csatornája channel stripként van kialakítva, lehetővé téve egy mikrofon, egy nagyimpedanciájú hangszer - például gitár és/vagy basszusgitár - és vonalszintű források opcionális csatlakoztatását. A 3 + 4 sztereó vonalbemenet alkalmas billentyűs hangszerek, szintetizátorok, dobgépek vagy kisebb elektromos dobfelszerelések számára. A DAVE G4X sorozatot még sokoldalúbbá teszi a digitális SPDIF sztereó bemenet, valamint a Bluetooth csatlakoztathatóság. Így a felszerelés kibővíthető média lejátszóval, számítógéppel vagy okostelefonnal háttérsávok, hangeffektek, szünet zene lejátszásához, illetve a DAVE G4X karaoke-rendszerként való használatához.



A kibővített funkcionalitás mellett az LD Systems az alapoktól kezdve újra tervezte és tovább fejlesztette a DAVE G4X sorozatot. Ez nemcsak a hangszerek és a zene, hanem a beszédérthetőség szempontjából is előnyös, ha a PA-t beszédhangosításra használják. Az akusztikai koncepciók közé tartoznak az új kompressziós magassugárzók és hullámterelők a homogén és irányított sugárzás érdekében, valamint a FIR-szűrők és a legmodernebb DSP-technológia az áttetsző, színeződésmentes hangzás érdekében. Ezenkívül a mélysugárzót nagyobb hangszóró tekerccsel és optimalizált basszusreflex-rendszerrel látták el, hogy a légáramlási zajokat minimálisra csökkentsék.

A DAVE G4X sorozat egy kompakt, minden igényt kielégítő, turnézásra is használható PA-rendszer, amely robusztus kialakításával (beleértve a poliurea külső bevonatot is) minden konfigurációban megnyeri a rajongók tetszését. Végül, de nem utolsósorban ehhez hozzájárulnak a választható üzemmód-előbeállítások a klasszikus sztereó használathoz, vagy a mélysugárzó fölött T-állványon elhelyezett két, szorosan egymás mellett elhelyezett szatellites megoldáshoz – a DAVE G4X hangzás szempontjából minden konfigurációban meggyőző. Ez utóbbi előbeállítás például lehetővé teszi a két szatellit interferenciamentes együtt használatát a speciális M/S feldolgozás és a sztereó jel reprodukálása révén a nagyobb dinamikatartalék és irányíthatóság érdekében.

Az LD Systems a tartozékok tekintetében is gondolt minden gyakori alkalmazásra. A választék a méretre szabott táskáktól a görgős szállítólapig és a már említett T-állványig terjed. Kifejezetten a DAVE 10 G4X hangrendszerhez egy rúdra rögzíthető állvány és egy fali tartó is kapható a szatellitekhez.

A DAVE 12 G4X, 15 G4X és 18 G4X sorozat három nagyobb modellje már kapható, és a közeljövőben megjelenik a DAVE 10 G4X is.

Bővebb információ és vásárlás...


2023. július 11. 06:56

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA